Kvalitetstid!

Eftersom timmen blev sen inatt tog jag sovmorgon idag. När jag vaknade sken solen och jag gav mig ut på en lugn promenad. Jag har ju knappt rört mig på sista tiden pga den envisa förkylningen. Men nu verkar den ge sig. Det var så vackert ute, nästan vinterlandskap. Halt på vägen och gnistrande frost. Jag njöt av solen och den friska luften samtidigt som jag pratade med Gud. Att gå promenad är mitt bästa sätt att hänga med Gud. Då kan jag fundera och formulera mina böner i den takt jag känner och bara få va! Det är helt klart en bra start på dagen och skön kvalitetstid med Gud där inget stör och tar mitt fokus. "Sök först Guds rike och hans rättfärdighet så ska ni få allt det andra också." Matt 6:33.

Tacksam för vänner!

Igårkväll fick vi finbesök av goda vänner som går på folkis på olika håll i landet och som var hemma på höstlov. Vi gjorde hemmagjord pizza och prata mycket och länge om allt mellan himmel och jord. Vad skönt det är att ha människor i sitt liv som man kan dela livet med, fundera tillsammans,
prata djupt och ytligt och lära sig så mycket utav. Det är spännande att höra våra vänner berätta om det som är deras liv just nu, vad som påverkar dem, hur de tänker/förändras/känner/längtar efter. Samtidigt får jag och J minnas tillbaka till vår folkistid och påminna oss om allt vi fått uppleva tillsammans och var för sig. Det är fantastiskt! M hade fyllt år och vi firade med kladdkaka och ännu mer prat. Framåt natten började vi spela spel och när jag sedan vaknade kl halv 3 och gästerna var på väg hem insåg jag att jag (som vanligt!) hade somnat i soffan, utan att jag själv märkt det. Vilken välsignad sömn jag har. Tur att J inte är lika oförskämd och håller sig vaken med våra gäster. Och tur att jag får vara som jag är. Känner mig så tacksam för kvällen som gick. Tänk vad befriande att få dela livet, stort och smått, med så fina vänner! Tack!

Kärlek

Huset är fullt av härliga människor som hjälper oss med elen. Vi är så glada! Jag har ägnat kvällen åt att städa och rensa i blå rummet och i min sekretär där jag har alla papper, pyssel, foton och presentpapper i en enda röra. Men nu är röran bortstädad och det är ordning igen, skönt! Hittade gamla kärleksbrev, alltid lika kul att läsa dem några år senare och drömma sig tillbaka till den där första tiden då allt var så spännande! Det är fortfarande spännande, men på andra sätt. Tex att äga ett hus tillsammans, att vara gifta och att jobba tillsammans. Och kärleken håller i sig!