Tonår & Konfa

Äntligen tonårsstart idag! Vi inledde en ny termin med tårtduellen. Fina, goda tårtor dekorerade med mycket kärlek. Är så glad att vi är igång igen och att jag får hänga med så sköna ungdomar. Som en tonåring sa ikväll på frågan om vilket mitt drömyrke: "Du har väl redan ditt drömjobb!?" Jo, jag har det väldigt bra! Nu sitter jag i en av våra kyrkor och har bytt tonår mot konfaövernattning. Vi är i slutspurten av konfan och är iväg ett dygn med konfirmanderna för att hänga, leka och ha undervisning. Så min natt tillbringas på luftmadrass i sovsäck. (Var är mitt älskade duntäcke??!) God natt!

Livet - en gåva

Jag gillar att det är vardag igen, det är skönt. Men jag har hört många som sagt att "jag räknar redan ner till nästa sommarlov" och "bara det blir helg snart igen!". Då tänker jag att vi missar en viktig grej. Livet är mest vardag och livet är idag! Ingen av oss vet hur länge vi får leva så varför inte passa på att göra det här och nu? Vad har du för drömmar och längtan? Kanske är det dags att sätta fart, för imorgon kan det vara för sent. Låt inte vardagen bli en transportsträcka till helgen och ny ledighet. Gör den till någonting bra, innehållsrikt och roligt, nåt som gör ditt liv värt att leva varje dag. Detta är en stor utmaning för mig. Att hitta glädjen i det enkla och att njuta av vardagen. Jag vill påminna mig själv, varje dag, att livet är en gåva. Jag har fått ett liv och det vill jag leva fullt ut!

Hej från kontoret!

Sitter och planerar helgen här i kyrkan med mina fina kollegor och med mig själv. På söndag är det upptaktssöndag för hela församlingen med gudstjänst följt av mat, underhållning, församlingsinfo och gemenskap. Jag längtar faktiskt! Längtar till att få träffa församlingen igen, att krama om dem jag inte sett på hela sommaren och ladda inför en ny termin tillsammans.
Nu måste jag jobba vidare innan jag ska iväg på barnkörsplanering och efter det ungdomsråd. Hej så länge!