Framtidstankar


Idag har jag och Olivia varit på studiebesök på Johannelunds teologiska högskola i Uppsala. Olivia har spanat in bibelskolan och jag har fått prata med studierektorn för teologiska studier. Jag är just nu väldigt inne på att läsa teologi och att få fördjupa mig i tron. Jag själv har en ganska "barnslig tro", har lätt för att tro och att uppleva att Guds finns vid min sida och i den här världen. Att Gud gör skillnad i vardagen, gör under och tecken och syns i naturen och i människor jag möter. Men alla har inte lika "lätt" att tro. Och för mig känns det viktigt att kunna möta dessa människor i samtal och att kunna presentera något djupare än vad jag själv upplevt. Att faktiskt kunna svara på viktiga frågor och vara reflekterad och genomtänkt. Samtidigt tror jag att det allra viktigaste vi ska dela med varandra är just vad vi sett och upplevt tillsammans med Gud. Det är ju livet som är det intressanta och inte bara argument och "bevis" för Guds existens. Ja, vi får se vart den här hösten landar. Jag har ingen aning! Men det känns väldigt bra att se sig omkring och känna att det här kanske är något för mig. Dessutom känns det fantastiskt att bli så bra bemött som vi har blivit idag och att få möta en välkomnande atmosfär med människor som är intresserade och bryr sig. Det är viktigt!

Post





Ett fint brev väntade i brevlådan när jag kom hem från min älskade syster U. Ett fint handskrivet vykort och ett läppglans! Blev så glad! 
Denna dagen är grå och vi gör inte mycket alls. Har gått en långpromenad och sedan varit hemma. Jag har sovit i soffan två (!) timmar medan J sett på film. Vad är det för fel på mig? Jag har ju mina trötthetsperioder. Men snälla Gud, inte nu. Inte sista terminen då jag vill ge järnet i allt det jag gör. Tur att jag har tagit tillvara på dessa dagar och verkligen vilat. Verkar va' det jag behövde! Du kommer väl också ihåg att vila emellanåt va?!

Ledig tid!



Är ledig några dagar efter skidlägret. Skönt! Har hunnit gå på bio, fikat på ett mysigt café, storstädat hemma, blivit bjuden på godaste middagen (tack Elin!) och idag haft en dag på stan med min man. Vi har strosat runt, fikat på ett riktigt bra caféet (blev tipsad om café årummet i Uppsala. Gå dit! Så gott och trevligt!) och ska nu hem för att slänga oss i soffan. Bra och nyttigt med fru&man-tid. Ett äktenskap ska vårdas! Det är ju när man säger ja i kyrkan som det börjar på riktigt. Att dela livet genom allt, genom hela livet.