Det blir bättre!


Återigen en vacker vårdag och hör och häpna: jag blir bättre! Tack käre, gode Gud! Idag har jag lyckats hålla mig på bena större delen av dagen, dock i något av "slow-motion-style". Jag insåg att jag började känna mig bättre när jag satte igång att städa toalettskåpen och fortsatte med att rengöra hela badrummet. Efter det var jag trött, men oerhört nöjd! J är som alltid effektiv! Han har ägnat dagen åt att ta bort en gammal kompost, jämna den med marken, köra jordfräs och så gräs. Dessutom har han rensat på trädgården och åkt till soptippen med avfallet. Ja, jag har det verkligen bra! Han lyckades till och med få ut mig nån timme för att hjälpa honom. Skönt med vårsolen! När jag sen vilat mig igen framför en film var det återigen dags att grilla. Åh vad jag har längtat efter detta! Sol, grill och långa samtal med goda vänner. Detta var precis vad jag behövde. Nu hoppas vi på total tillfrisknad i veckan. Det ska bli underbart!

Earth-hour



Såhär såg det ut igårkväll när J och jag firade earth-hour. J tände levande ljus och så såg vi på gladiatorerna (lite fusk, jag vet!). I tre dagar har jag legat sängliggande medan himlen varit blå utanför fönstret. Inte okej någonstans! Idag pallrade jag mig till kyrkan för att spela på gudstjänsten och det var precis vad jag mäktade med. Resten av dagen har åter soffan varit min vän. Som tur är är jag gift med världens bästa man som tar hand om mig och ser till att jag har det så bra jag kan. Idag har han tex skämt bort mig med årets första grillning och fruktsallad till efterrätt. Ja, jag har det väldigt bra trots att jag är såååå trött på att ligga i soffan och snörvla. Gör mig frisk! Nu!

Sjuk



Jag är sjuk. Och det är så tråkigt. Blev dålig natten till torsdag. Stickande och smärtande hals och feber som gjorde att jag inte kunde sova. Och kan inte jag sova, ja då är jag dålig. Det händer liksom inte i mitt liv. Sömnen är det bästa jag har. Efter att jag tagit mig upp mitt i natten och rotat runt i medicin-lådan kunde jag tillslut finna ro och sova några timmar. Hela gårdagen var jag sängliggande, precis som jag är idag. Jag sover mycket, ser kärleksfilmer och vilar, vilar och vilar. Ännu har jag lyckats hålla min sockerfasta trots att jag brukar leva på choklad när jag är sjuk. Nu har jag istället fått göra "nytto-kurer", tex mixa vaniljyogurt med frysta blåbär och hallon. Blev typ som glass. Ganska gott faktiskt! Nej, nu ska jag vila vidare och deppa lite eftersom jag missar en fantastisk tonårskväll. 12-timmarstonår som alltså kommer hålla på hela natten. Låter som nåt man inte vill missa! Typiskt.