Finmiddag en vanlig onsdag






Bland det bästa med att bo i ett litet samhälle är att man enkelt och lätt kan hitta på roliga grejer tillsammans. I tisdagskväll, när jag och ett gäng satt och fikade, växte den briljanta idéen fram att ha en onsdagsfest med trerätters och finkläder. Och så blev det! Igår hade vi fest hemma hos mig och jag var klädd i ny klänning som jag fyndat på second hand och guldskor från min studentbal. Det bjöds på ecuadoriansk förrätt följt av bakad potatis med fyra olika röror till huvudrätt och cheesecake med passionsfrukt till dessert. Åh så gott och åh så mätt jag blev! Det är roligt det där att få vara spontan och dra ihop till fest! Och att folk hänger på och gör det till en rolig grej! För hur ofta får man klä upp sig och äta trerätters? I mitt liv: alldeles för sällan. Dessutom mitt i veckan, en vanlig onsdag. Det kallar jag vardagslyx!

En växande mage


Här växer magen och jag inser mer och mer att vi ska bli föräldrar. Det är ju så svårt att förstå att det kan bli ett barn där i magen, att det funkar! Det är verkligen ett mirakel! Jag har tur som mår så bra! Lever som vanligt och känner mig pigg i kroppen. Nu försöker jag gå promenader med stavar och motionera bebisen i magen. Det är så skönt när man väl tar sig ut! Mitt senaste knep är att ha träningskläderna framhängda i källartrappen så att de bara är att rycka till sig, dra på sig och ge sig ut. Så få hinder och jobbiga moment som möjligt kanske är min hemlighet för att ta mig ut? Vi får se hur stor magen blir, viktigast för mig är att få en bra graviditet och göra allt för att må så bra som möjligt. Fortsättning följer...

Hembakat


En fin förmiddag fick jag hos Elsa. Hon bjöd på fem sorters kakor och jag skulle smaka på alla, så det gjorde jag. Efteråt kände jag mig nästan vimmelkantig av allt socker men gott var det! Och allt var såklart hembakat, fantastiskt! Så nu har jag fyllt min sockerkvot för en vecka framåt, typ. Härligt att få dricka kaffe ur fina kaffekoppar och dela livet med någon som levt mer än 70 år än mig, så mycket att lära och ta in. En av mina favorit-kommenterer är: "Ber jag inte till Gud varje morgon tar jag mig inte upp ur sängen." Vilken härlig tro och förtröstan på Gud! Vad rik jag är som får dela livet med så många olika människor.