God jul

Vår lilla familj framför julgranen i Tranås.Ebbe leker tittut med sin egen spegelbild i fönstret.Ebbe med moster Camilla.

God jul vänner! Vi är precis på väg hem från Jönköping där vi tillbringat nästan en vecka hos min familj. Denna gång bodde vi hos syster Camilla och firade julafton med mina fem syskon med familjer i Tranås, i mitt barndomshem som min bror numera äger. Det är alltid fint att få samla hela, stora familjen och vara tillsammans. Dagarna som följde efter julafton har verkligen gått i gemenskapens tecken. Vi har spelat otaliga sällskapsspel (lycka för mig!), gått promenader i både regn och snö (!), ätit god mat, pratat i timmar och gått och lagt oss när timmen varit sen. Jag uppskattar verkligen att få lite mer tid med familjen och att det finns utrymme att bara vara tillsammans och göra det man vill, utan att behöva stressa. Ebbe har stormtrivts med all uppmärksamhet och varit på strålande humör. Tack och lov blev han frisk lagom till jul och har sen dess mått toppen. Väldigt skönt eftersom vi nästan trodde vi skulle få stanna hemma från Småland. Nu ska vi njuta av årets sista dagar och försöka att inte deppa över att vi inte är på läger detta år. 2015 har verkligen förändrat vårt liv på många sätt, men mer om det i ett annat inlägg. 

Nya soffan!

Jag har ju glömt att visa er vår nya soffa ordentligt. Vi köpte den på Mio och är väldigt nöjda! Den rymmer många (vi som älskar att fullt med folk hemma), är skön att sitta i och såklart väldigt fin att se på. Ebbe sitter gärna i soffan och tar sig själv ner. Bäst tycker han nog om att skjuta vårt nya bord framför sig för att träna sig på att gå. Bordet är min favorit, älskar formen och ekbenen mot den vita skivan. När vi höll på att renovera huset nu i höst och bytte ena fönster i vardagsrummet passade vi på att plocka ur alla saker ur rummet. När vi sen skulle göra iordning igen valde vi att bara plocka tillbaka några av sakerna. Varför har vi inte gjort så tidigare? Det kändes som att vi fick ett nytt vardagsrum som känns mer luftigt och lugnare. Ofta har man nog alldeles för mycket saker framme så att rensa och röja ibland är både nödvändigt och befriande. "Åh vad jag älskar vårt hus" sa jag till Jocke imorse som sa att han känner likadant. Ja, här sitter jag med villa, combi, man och barn. Livet som 27-åring. Kan inte vara annat än tacksam.

Kaosdagen som slutade bra.

Bandet Antham på musikcafé till förmån för Musikhjälpen. 
Äntligen vill Ebbe leka igen!
Dagen igår var en riktig berg-och-dal-bana som började med att 1177 tyckte vi skulle åka till barnakuten i Uppsala med Ebbe som haft 40-graders feber i tre dagar. Jag hjälpte Jocke iväg och åkte sen till Gävle för att jobba. Svåra känslor det där att åka iväg när man inget hellre vill än att hålla sitt lilla barn nära. Men Jocke sa lugnt "Jag fixar det här! Gör nu vad du ska." så det kändes tryggt. I Gävle fick jag sedan ett sammanbrott för att jag höll på att råka radera en mapp på datorn som skulle innebära att jag förstörde för många fler. Dessutom hade jag struntat i att äta lunch vilket alltid är en dålig idé om jag ska funka bra. Gick iväg för att äta på café Lido och kom sen tillbaka till kyrkan för att vara med på musikcafé till förmån för musikhjälpen. Tänkte att "nu blir det bra" tills jag inser att jag har flera missade samtal på telefonen och ett meddelande som säger att jag tappat alla mina kort ur min plånbok när jag var iväg och åt. Tack och lov var personalen kvar efter stängning så jag kunde springa dit och hämta det jag tappat. Och alla kort fanns kvar! Tack gode Gud! Sen var det dags för musikcafé och plötsligt blev allt på topp. Allt funkade, det kom bra med folk, vi samlade in över 5000 kr till musikhjälpen och vi hade en riktigt bra kväll med gott fika, fem band som spelade och lotterier och auktioner, allt till förmån för musikhjälpen. Glad och tacksam körde jag sen hem i vår nya bil och bad många böner om att Gud skulle beskydda mig så jag slapp dö en kaosdag som denna. Som ni förstår överlevde jag och det har Ebbe också gjort. Läkaren konstaterade en vanlig förkylning men att Ebbe blir extra känslig och utsatt pga av RS-viruset. Idag är febern lite lägre och Ebbe lite piggare. Väldigt skönt att se att han vill leka och kommunicera igen istället för att bara gny och gråta. Nu sover han bredvid mig och jag ska njuta av lite kvalitetstid tillsammans med senaste numret av mama. Ha en fin lördag!