Härvaro


Denna stund känns lyxig. Ebbe har somnat i babygymmet och jag har unnat mig fika tillsammans med en bra tidning i soffan. Ute regnar det och jag är glad att jag redan gjort min dagliga syssla: promenad. Det var grått, grått, grått men väldigt skönt. Ungefär lika skönt som att sitta här nu. Jag behöver verkligen bli bättre på att "fånga dagen" och vara här och nu. Att leva just idag och inte grubbla och fundera på allt och inget som jag ändå kan göra väldigt lite åt. Det som fortfarande tjuvar alldeles för mycket tid är min telefon. Att det ska svårt att sluta slösurfa, varför?? Jag skulle leta upp en gammal kompis häromdagen och insåg att han inte fanns på nån social media. Det var som om han inte fanns. Ni hör ju hur sjukt det låter, att han inte finns för att han inte lägger ut bilder på dagens kaffekopp eller vad han gjort i helgen, som om det vi lägger ut på internet gör våra liv verkliga och på riktigt. Det är nog precis tvärtom! Behöver helt enkelt försöka mig på lite mer härvaro, ett ord jag precis läste i tidningen. Att vara lite mer här och nu. Att vara tillsammans med dem jag älskar och tycker om. Och att göra mer av det som gör mig lycklig och ger livet innehåll. Och strunta i det där som inte ger mig nåt och bara stjäl min tid. En sann utmaning men jag ska försöka. Hänger du på? 

Ps. Under tiden jag skrivit detta har Ebbe hunnit vakna och han ligger nu i min famn. Älskade lilla barn - du är viktigast! 

Livet pågår


Sitter i soffan med männen i mitt liv. En bra, intensiv och känslomässig helg är förbi. Jocke har ju varit hemma och ledig vilket har varit så skönt. I fredags hade vi hand om Tonår. Jag hade glömt hur mycket jag älskar att vara där, hur hårt hjärtat slår för våra ungdomar och hur jag trivs med att få vara i funktion. Det är glädje att få göra roliga tonårs-program, att få leda lovsång och hänga med alla sköna människor. Mer sånt i mitt liv, tack! På lördagskvällen fick J och E stanna hemma (E är fortfarande förkyld så vi vill hålla honom ifrån folksamlingar) medan jag gick på en fantastisk gospelkonsert med Mellansels Folkhögskola. Jag kände mig verkligen välsignad av deras sång och musik, det berörde. Efteråt följde ett gäng tonårskillar med hem för att hänga. Tacksam att få dela livet med dessa! Idag har vi varit på gudstjänst hela familjen. Skönt att få fylla på med det som gör mig så gott. Jag behöver det! Nu ska jag mysa med sonen som vill ha min uppmärksamhet och med min man som snart drar iväg till Stockholm igen. Vi hörs!

Det blomstrar




Här hemma blomstrar det! Ett säkert vårtecken är pelargoner vilket kan behövas en regnig dag som denna. Kommer faktiskt inte ihåg senast det var regn, riktigt "inne-väder". Och inne har jag hållit mig hela dagen. Har fått en släng av Ebbes förkylning så jag försöker ta det lugnt så det inte blir sämre. Jocke är äntligen ledig i helgen och det känns som rena lyxen! Så skönt att få avlastning och att få hinna dela livet. Ebbe är fortfarande krasslig och därav mer gnällig än vanlig så då är det skönt att vara två. Nu laddar vi för Tonår eftersom vi är ansvariga för "Den stora äggjakten" ikväll. Kan inte bli annat än bra! Resten av helgen ska vi försöka ta dagen som den kommer och bara vara tillsammans. Åh vad jag har längtat!