Underbara semester

Teneriffa var fantastiskt och vi hade en riktigt skön vecka. Så mycket som jag sovit under veckan har jag inte sovit sen Ebbe föddes. Ebbe bjöd på sovmorgon till 9-tiden varje morgon och sov i princip nätterna igenom. Så skönt och välbehövligt med kvalitets-sömn. Våra dagar bestod av att bada i poolen och att njuta av sol och värme, lite shopping och middagar på restaurang. Vårt hotell var fantastiskt och erbjöd både sång-shower på kvällarna och träning på dagarna. Vi gick på både disco- 80-tal- och ABBA-show och testade att träna zumba. Jag var helt slut efter zumban men så glad! Längtar att komma igång med träningen igen - det gör mig ju så gott! Ebbe firade 1-årsdagen med att bada i poolen och att åka flygplan hem till Sverige igen. Allt gick jättebra och jag tror han var nöjd med sin första födelsedag!

Nu är vi hemma och familjen är återförenad efter två veckor ifrån varandra. Tid ifrån varandra får mig att inse hur mycket jag uppskattar Jocke och hur tacksam jag är över att han är den jag får dela mitt liv med. Nu jobbar Jocke sin sista vecka och jag försöker njuta av min sista dagar som mammaledig. På lördag börjar jag mitt nya jobb som musikledare. Lite nervöst men väldigt roligt!

1 år

För precis ett år sen gick jag och la mig förväntansfull. Äntligen skulle det ske! När jag somnade slog två hjärtan i mig. Nästa dag åkte vi till BB för att bli igångsatta. Jag strosade runt i korridorerna, drack kaffe och åt choklad och nynnade att "Jag kommer föda utan smärta!" Riktigt så blev det ju inte. Vid 13-tiden drog värkarna igång och sen är mina minnen mest dimmiga eftersom smärtan var stor liksom kämpandet för att få möta den lilla människa vars hjärta slog i mig. 17.15 kom han - vår älskade, underbara son! Jag tänker tillbaka med glädje och en oändlig kärlek. "Han är här! Vi klarade det! Vi är föräldrar! Jag är mamma. M-a-m-m-a." Svårt att förstå och ta in. Ett år senare försöker jag för fullt att lära Ebbe att när han säger mamma menar han mig. Jag är snart mamma till en ettåring och det känns nästan overkligt. Så fort året har gått samtidigt som Ebbe känns som en självklar del i vårt liv. Imorgon firar vi hans 1-årsdag. Grattis vår fina, härliga, charmiga och underbara Ebbe. Vi älskar dig så!

Sol & regn

Vädret skiftar fort här på Teneriffa. Efter soliga och varma dagar, då väderprognosen visat regn, kom tillslut kraftig nederbörd. Vi hann vara vid poolen en stund på eftermiddagen innan regnet började ösa ner. Efter en stund lugnade det ner sig, solen kom fram, och vi bestämde oss för att gå längst havet. Vackert var det!Sen hittade ett stort shoppingcenter som vi gick in i. På hemvägen började regnet ösa ner. Från ena sekunden till den andra störtade dropparna mot marken. Jag har nog aldrig sett ett så kraftigt skyfall! Dyngsura gick vi sedan hemåt för en varm dusch och pizza på hotellrummet. Tacksam över hur bra vi har det!

Så mitt i all semesterfrid läser vi om skolskjutningen hemma i Sverige. Vad är det som händer? Vart är vår värld på väg? Känner mig ledsen och liten på jorden. "Käre Far i himlen, gör nåt! Ta hand om din värld och alla människor du skapat. Hjälp mig att lysa upp min omgivning där jag går fram genom att leva som du vill, med en öppen famn och ett öppet hjärta, fylld av din kärlek. Amen."