Avkopplad

Vi lever i vår semester-bubbla just nu. Mobilen lämnas inne och vi tillbringar största tiden av dygnet ute i solen med familjen. Vänner kommer på besök i vårt älskade Harkskär och vi leker på bryggan, åker ring efter båten, grillar, spelar krocket och massor av sällskapsspel och åker båt så fort chansen ges. Det är så fint att få bli avkopplad från omvärlden ett tag och leva nära naturen och nära dem man älskar. Att få låtsas att världen är alldeles perfekt för en stund och bara njuta. Det behöver jag! Tack Gud för livet jag får leva. 

JA!

Jag tillsammans med mina fyra syskon, svägerska, mamma och brorsdotter.

Alltså denna helg. Helt fantastisk på alla sätt! I torsdags åkte vi ner till Jönköping för att passa på att fira vår bröllopsdag i förskott. Ebbe lämnades hos min syster Ulrika med familj medan jag och Jocke fick en kväll för oss själva. Det är fint att få dejta och bara få vara man och fru för en kväll. Vi spelade minigolf, något vi inte gjort sen Ebbe föddes men som vi båda tycker om, och fortsatte sedan till en restaurang för att äta gott och prata mycket. 7 år som gifta och vi vill fortsätta att välja varandra varje dag, genom allt!
Den stora anledningen till att vi åkte till Småland var att min bror skulle ha 30-årsfest med en kompis på lördagen. När lördagen kom och syskonen samlades hemma hos vår mamma innan festen skojade vi och spekulerade om det skulle bli bröllop. När vi kom till festen konstaterade vi att vi haft fel, igen. Det hängde ju 30-års ballonger i lokalen och den inledande tipsrundan handlade om 30-åringarna. Förstå chocken när tipsrundan håller på att rättas och avbryts av "Marry me" på högsta volym. Alla tittar sig förvånat omkring och ser två brudpar tillsammans med sina barn komma in och ställa sig vid prästen. Vi hade rätt!!! Glädje, chock, lycka och en alldeles magisk stämning! Inför familj och vänner sa de sedan sitt stora JA! till varandra och 30-årsfesten omvandlades till bröllopsfest. Vi hade en fantastisk kväll och jag är så glad för min bror och hans vackra fru, som dessutom är en gammal barndomsvän till mig. 
Nu är vi hemma igen och är så glada för en härlig Smålands-helg med mycket tid tillsammans med familjen och att vi fick uppleva en fantastisk kärleks-fest. Grattis Chrisse & Linda!

Semestertider

Ebbe älskar verkligen sin farmor! Tacksam att få ha dem nära. Kakbuffé på Trödje Bönhuscafé. Konsert med Bengt Johansson. In och lyssna på Spotify!Peppad och nöjd efter en löptur.

De senaste dagarna har vi spenderat i vårt älskade Harkskär, där mina svärföräldrar bor. Det fina sommarvädret har hållit sig borta så vi har underhållit oss med att besöka Trödje Bönhuscafé med loppis som är en återkommande favorit varje sommar. Där fyndar vi loppis-prylar och fikar kakbuffé. Vi har träffat goda vänner och spelat sällskapsspel (då är jag nöjd) och åkt en liten tur med båten för att få den där sköna semesterkänslan. Ett besök på Böna café har vi också hunnit med. Och så har vi varit på konsert med fantastiska Bengt Johansson (en av Sveriges mest folkkära och älskade kristna artist). Efter konserten gav jag mig ut och sprang. På morgonen samma dag hade jag sagt att jag skulle springa men gjorde det inte. Jag avskyr att inte hålla det jag sagt att jag ska göra, speciellt när det kommer till träning. Så när Jocke sa åt mig att ge mig ut efter konserten gjorde jag det och det var skööönt och jobbigt. Glädjen är alltid stor när man lyckas springa 6 km och man känner att kroppen äntligen får den kärlek och träning som den behöver för att må bra. Dessutom mår jag så mycket bättre psykiskt när jag får träna. Det har blivit lite av träning på sista tiden. Nu hoppas jag på bättring! Det roliga är att jag kan peppa och tipsa mig själv genom att gå tillbaka och läsa min egen blogg. Där läste jag t.ex. att kläderna ska hänga framme, lättillgängliga, så att startsträckan är kort för att ge sig ut och springa, något jag glömt att jag någonsin gjort eller tänkt. Det här med blogg är bra! Jag får en egen dagbok att gå tillbaka och läsa och minnas, min familj och vänner får hänga med i livet jag lever, nya vänner hittas och förhoppningsvis kan jag ge dig nåt som du kan bära med dig vidare, t.ex. att den stora kärlek och glädje jag känner att tron på Gud ger mig också finns för dig att få. Gud är god och nu tackar jag för semester, familje-tid och tid att vila. Kram till er alla!