Midsommar


Elin gjorde världens godaste morotskaka.Grillbuffé i kvällssolen. 
Belsbo var så vackert! Alldeles tyst, stilla och storslagen natur.
Får Ebbe plaska med vatten är han nöjd!

Här kommer en sen midsommarhälsning vilket beror på att vår midsommar verkligen gjorde intryck. Vi firade tillsammans med våra vänner Simon, Johannes, Elin och John i Belsbo, som ligger vid en liten sjö mitt ute i ingenstans i Hälsingland. Belsbo bjöd på underbart midsommarväder som tillät oss att vara ute mest hela tiden, förutom på kvällarna när solen gått ner då myggen inte ville lämna oss ifred. I Belsbo finns det knappt några bilar eller människor och mobiltäckningen är nästintill obefintlig. Så vi gick offline och det var så skönt! Så skönt att jag knappt brytt mig om min telefon eller sociala medier sen dess. Min telefon som annars tar så mycket av min tid och mitt engagemang. Det är inte värt det. Jag missar ju livet! 
Vi firade midsommar med sill och potatis till lunch, tävling i 6-kamp där alla fick hitta på varsin gren (riktigt kul!), grillbuffé till middag och jordgubbstårta till efterrätt. Dessutom hade Elin gjort världens godaste morotskaka! På midsommardagen sken solen och vi höll till på bryggan mest hela dagen. Ebbe var så nöjd att få plaska och leka med vatten och vi att få lata oss i solen. En tur med båten blev det också. Tacksam för en fin midsommar, för dålig mobiltäckning och härliga vänner! 

Altanen

När jag kom hem från Jönköping hade Jocke byggt klart stora delar av altanen. Så fantastiskt att kunna gå rakt ut från köket och sitta och fika, leka och prata. Jocke har full koll på hur allt ska vara och jag bara nickar och ler. Igår kom en grävmaskin och plattade till marken och nästa vecka kommer troligtvis ny gräsmatta runt huset på plats. Det kommer bli så fint och mycket bättre än jag kunnat föreställa mig. Jag har väldigt svårt för att visionera och se framför mig hur det ska bli, en gåva som Jocke däremot har. Väldigt tacksam för min händige man som kan så mycket och får massor av saker att hända! 

Jönköping

Systrarna! Ulrika, Martina, Camilla. Sandlådan är en favorit! Favorit-affären! Finns så mycket bra! Hittade äntligen en tunn jacka till Ebbe, på Polarn och pyrets rea. Hurra! Hoppa studsmatta i solsken!

Hemkommen från underbara dagar i Jönköping. I Jönköping bor mina två systrar och denna gång bodde jag och Ebbe hos syster Camilla. Ebbe var nöjd att ha kohagen som granne och studsmatta i trädgården. Varje morgon sa han "hoppa" och "mu". Det kommer många ord just nu, vissa förståeliga och andra alldeles omöjliga att uttyda. Just nu är han väldigt mammig vilket innebär att jag helst ska vara i närheten mest hela tiden. Men om det kommer en söt, blond, tjej kan han glömma bort mig för en stund. Därför blev min systersons flickvän favoriten denna gång. Det ska börjas i tid... 
Vad har vi gjort då? Jo, vi har besökt lekparken, träffat min gamla ungdomsledare (som betytt mycket för mig och min tro), umgåtts en massa med familjen, gått en sväng på stan och besökt min favoritaffär "Nya musik", firat syster C som fyllt år med att äta tapas på restaurang och gått på gudstjänst. Dessutom har vi klarat av ett rensnings- och fixarprojekt vilket innebar att vi rensade och strukturerade ett kontor hemma hos Camilla. Ni vet väl att jag älskar att städa, rensa och strukturera? Det blev så fint och jag blev väldigt nöjd över resultatet. Syrran med tror jag...
Det har varit så skönt att få vara nära familjen några dagar. Att hinna prata mycket och länge, fått skratta tills man gråtit och umgås flera dagar i sträck. Tack älskade familj!