Påsken

Jocke hade gömt påskägg till mig. Glädje!Lyxfrukost på påskafton. Johannes, vår fina vän, var på besök.Fika på Böna Café. Den årliga vårelden. 
Ebbe premiärlekte i sandlådan med utsikt över havet. Vi älskar denna plats. Paus av lek och våreldning.

Glad påsk! Vi har njutit av vårsolen i Harkskär varvat med att vara i kyrkan på olika gudstjänster under hela påskhelgen. "Jesus is the reason for the season". Vi firar påsk för att Jesus dog och uppstod vilket innebär att du och jag kan få ett evigt och fantastiskt liv tillsammans med Gud om vi vill. Det vill jag som dagligen känner mig tacksam över min tro. Tacksam över att jag får ha Gud vid min sida som älskar, ser och bryr sig om mig samtidigt som han är världens skapare och kan göra mycket mer än jag någonsin kan förstå. För mig är min tro en trygghet och en självklar grund i mitt liv. Jag varken kan eller vill vara utan den, hur mycket jag än vänder och vrider på frågor jag har, saker jag inte förstår, lidandet i världen. Gud måste finnas, annars skulle alltid en viktig del och dimension av livet fattas för mig.

Under påskhelgen har vi haft förmånen att både umgås med familj och vänner. Vi har promenerat till ett mysigt café som ligger några kilometer bort och druckit kaffe i solen, vi har våreldat och lekt i sandlådan, ätit god påskmat och spelat spel och hängt hemma hos älskade vänner tills timman blivit sen. Så glad över dessa dagar. 

älskar.



Idag var Jocke och Ebbe så fina att jag var tvungen att föreviga dem på ett foto innan jag gick hemifrån, mot Gävle och en dagens två gudstjänster. Jag är så evigt tacksam för dessa två! Jocke är ju min halva som kompletterar mig, utmanar, driver mig till vansinne, älskar mig fast jag ibland inte förtjänar det och står stadigt vid min sida. Ebbe är min älskade lilla unge som jag ofta pussar sönder av all kärlek jag känner och som får mig att skratta, förvånas, imponeras och som gör mig tacksam över livet varenda dag.
 Nu väntar två lediga dagar tillsammans med familjen i Harkskär. Hoppas på vårsol och lata dagar. 

Allt är bra & Ebbe går

Hemma planerar vi för målning av hus och altan-bygge.
Ebbe roar sig med att plocka i och ur stenar. Det där med att plocka i och ur saker är på hans lista av vad han helst av allt gör just nu.
Tänk att vår lille kille går. Här utforskar han sin alldeles egna Ebbe-lampa som kusin Lisa har gjort (!)

Livet. Ja, dagarna går fort och jag försöker hänga med. Senaste dagarna har jag varit hängig med feber så jag har mest legat i sängen och sovit och kurerat mig. Nu är jag på benen igen och har varit en långdag i Gävle för möten och körövning ikväll. På söndag sjunger vi på gudstjänsten, då det är påskdagen som är årets största kristna högtid. Ska bli väldigt kul! Under tiden jag varit i Gävle har Ebbe och Jocke varit i Stockholm eftersom Jocke också behövde jobba idag. Tur att bästa Lovisa och Elisabeht kunde rycka in som barnvakter. Åh vad jag saknar Ebbe ofta om dagarna. Idag fick jag sån abstinens att jag fick be dem skicka bild. Han var så fin och jag är så glad över att vi har många fina människor som berikar vårt och Ebbes liv. 
Har jag förresten berättat att Ebbe ÄNTLIGEN kan gå?! För en månad sen hände det plötsligt, han släppte och tog sina första steg i Harkskär. Sen dess har utvecklingen gått fort och han är redan ganska stadig och går mest hela tiden. Väldigt skönt! Jag som trodde att han aldrig skulle kunna gå. Ja, så är livet - ganska intensivt men också väldigt bra. (Bortsett från kaoset i världen. Gode Gud, förbarma dig.) Vi hörs!