Julafton

I år försökte jag mig på att dokumentera julafton. Det gick bra fram tills jultomten varit på besök. Då la jag bort kameran och sen försvann resten av dagen i en väldig fart. 

(null)

På julaftons morgon vaknade vi hos min syster Ulle i Huskvarna där vi bodde under hela Smålands-besöket. Enligt tradition fick vi varsin julstrumpa med några presenter i. Sen åt vi frukost, gjorde oss iordning och försökte ta fina julkort framför granen på hela familjen. Det är så svårt med två små barn som varken vill sitta still, le eller titta in i kameran. Men några bilder fick vi ju till som ni såg i förra inlägget. (Bra bevis på att bilder ljuger ibland.)

(null)

Sen åkte vi till Hestra utanför Tranås (där jag växt upp) för att fira jul tillsammans med mina fyra syskon med familjer hemma hos min bror Andreas. Totalt blev vi 25 stycken! Jag var tvungen att ta fram kameran och föreviga Jocke och Säby kyrka där vi gifte oss för 8 år sen när vi åkte förbi. Tänk, det har hänt en del sen dess. Kombi och två barn till exempel. 

(null)

Framme! Här är mina fina systrar, Camilla och Ulrika, som är 18 och 16 år äldre än mig.

(null)

Många tycker att vi är syskonlika och det är vi nog. Camilla är alltså 18 år äldre än mig vilket gjorde att jag blev moster redan som 3-åring till min systerson Lukas. 

(null)

Olle busade med sin morbror Christopher. 

(null)

Julbordet var fantastiskt, jag har längtat hela december och detta var mitt första. Vi äter alltid maten innan Kalle Anka. 

(null)

Sen blev det häng i soffan framför Kalle Anka och Olle fick träffa sin kusin Alma för första gången som är precis två månader yngre än honom. Ebbe och Olle har tio kusiner på min sida. 

(null)

Efter Kalle Anka kom tomten på besök och barnen fick öppna julklappar. Olle tyckte det var roligast med alla papper och snören, såklart! Ebbe blev glad för sina blixten-bilar och lekte resten av kvällen medan vi andra pratade, åt gröt och julgodis och lekte en paketlek. Vid 23-tiden åkte vi hem till Huskvarna igen och njöt sen av en riktigt lugn juldag. 

God jul!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
God jul! Vi har firat tillsammans med min familj nere i Småland där vi haft sköna och lugna dagar fyllda av att umgås, äta gott och bara vara tillsammans - precis det vi behövde efter husrenovering och flytt. Nu sitter vi i bilen på väg hem till gröna huset igen och jag ser fram emot några dagar då vi får bo in oss i huset och fortsätta göra fint. Hoppas ni alla haft en bra julhelg. Jag har lagt bort mobilen mer än vanligt och det har varit så skönt. Det gör en gott att stänga av, koppla ner och bara vara i nuet. Mer av det 2018 hoppas jag på!

Gröna huset


(null)

(null)

Det är helt fantastiskt att äntligen få bo i huset! Något av det bästa är att ha gångavstånd till förskolan, åh var jag har längtat. Ebbe har varit nöjd hela veckan och tyckt det varit spännande att åka ståbräda till förskolan. När jag lämnade honom igår sa han glatt "Jag ska ha kul!". För mig var det lyx att sen kunna gå förbi affären och handla på vägen hem. Plötsligt blir promenader en given del av vardagen igen, hurra! När jag hade hämtat Ebbe i tisdags och vi kom hem gick han direkt till köket och hoppade upp på sin nya stol och blickade ut genom fönster. Så satt han där och dagdrömde och sa: "Det är kul att bo i gröna huset." Det var så fint att jag var tvungen att föreviga det på bild. Olle har plötsligt fått ytor att ta sig runt på och har både skjutit sig bakåt från köket till badrummet och hoppat framåt på rumpan för att nå saker. Plötsligt händer det bara! I och med att Ebbe åker ståbräda hem från förskolan har han inte sovit på dagarna, vilket han tidigare gjort på väg hem i bilen till Harkskär. Det har medfört att vi haft en 3-åring som bett om att få lägga sig  klockan 19 och Olle har hängt på. Plötsligt har vi fått kvällarna för oss själva, perfekt när man inget hellre vill än att röja undan flyttlådor och komma iordning. Vi är redan en bra bit på väg! Det är fantastiskt att återigen ha ett riktigt hem. Med en alldeles egen tvättstuga, med två (!) toaletter och en walk-in-closet. Lovar att visa er framöver! Tänk, det blev inflytt i advent. Så väldigt glad och tacksam för det.