Vabbruari


Försöker se glad ut men är egentligen helt slut. Barn är lite sämre på att fejka sina känslor. Känslan var lite mer som Ebbes min. 

Skid-VM och Pippi. Ebbe ser så otroligt mycket på Pippi just nu. Men också på Bamse, Alfons och Daniel Tiger.

God morgon. Måndag idag och jag är glad över att Ebbe sovit sin första hela natt på evigheter. Kl 6.30 ropade han mamma och sen sov vi vidare en timme till i hans säng. Äntligen! Ebbe mår bättre från förkylningen men jag är fortfarande inte bra. Igår hade jag sett fram emot en kyrksöndag tillsammans med min familj eftersom jag var ledig. Det sker nästan aldrig att vi får sitta tillsammans i bänken eftersom jag medverkar de flesta söndagarna. Men vi kom tyvärr aldrig iväg eftersom jag fick ont i magen, kände mig svag och dålig i kroppen och fick känslan av att min förkylningen var tillbaka på ruta ett igen. Suck! Vabbruari är inte kul. Så det slutade med att både jag och Ebbe somnade i soffan innan kl 11 och sov över 1,5 timme. Antagligen välbehövligt. Sen följde en lugn söndag med att titta på skid-VM i soffan, läsa böcker med Ebbe och att åka till våra vänner David och Kristin för att hjälpa till att sätta upp garderober i deras nybyggda hus. 
Nu väntar en lugn måndag. Jocke åkte tidigt till Stockholm för att jobba medan jag och Ebbe är lediga. Önskar er alla en fin vecka!

Vardagskärlek



Solig torsdag här idag. Jag sitter och väntar på Jocke som lämnar Ebbe på förskolan innan vi åker vidare mot kyrkan för jobb. Under inskolningstiden, och sedan vissa dagar i veckan, kommer Jocke sitta och jobba i min kyrka eftersom han jobbar som biträdande generalsekreterare för vårt barn- och ungdomsförbund equmenia. Det är så fint att få ha honom nära på jobbet ibland, det saknar jag! Hoppas vi får jobba tillsammans i framtiden igen, det var en sån fin tid när vi fick göra det i Örbyhus. 
Jag har förmånen att kunna sitta och jobba hemifrån vilket jag gjorde i tisdags. Då kunde jag passa på att kurera mig från min förkylning, som ännu inte gett sig, samtidigt som jag fick massor av gjort i min ensamhet. Dessutom hade jag havsutsikt, lyx! På eftermiddagen slängde jag iväg ett sms till Jocke och sa att "idag är det en perfekt dag för en mini-semla" och när han och Ebbe sen kom hem från jobb och förskola fick jag både semla och blommor. Jag blev så glad! Kommer inte ihåg senast jag blev överraskad med blommor. Vardagskärlek när den är som bäst! 

Sneakers



Jag är alltid på jakt efter ett par snygga sneakers eller träningsskor. Mitt problem är att när jag väl står i butiken blir jag ofta lite snål och vill gärna handla på rea. Och så får jag konstigt nog alltid för mig att det är jättekul att ha ett par skrik-rosa skor. Men det är det inte. För sanningen är att jag aldrig blir nöjd. Så denna gång gick jag in i butiken, tog ett par Nike som var vårens nyheter på fullpris (!) och köpte helvita. Innan jag helt bestämt mig stod jag ändå där och tänkte att "ett par rosa" kan ju vara fint. Nej, Martina. Inte rosa, inte nåt som du tänker kan bli kul och fint men sen inte vill använda. Enfärgat, klassiskt och stilrent är ett mycket bättre val. För en gångs skulle lyssnade jag till mitt förnuftiga jag. Och jag blev så nöjd med skorna, som användes flitigt under hela semestern, att jag slog till på ett par svarta också när jag kom hem. Det bästa var att de svarta fanns i junior-modell och därav blev 150:- billigare. Värt! Perfekta skor för min tunga gravidkropp och för långa och härliga barnvagnspromenader i vår. Som jag längtar!