Omställning

(null)

(null)

Nu har semester byts ut mot vardag och jobb och det blev en tuffare omställning än väntat. Så tacksam för min kloka mentor som påminde mig om att det är ganska mycket som är annorlunda sen förra gången jag arbetade, innan Olle föddes. Hade inte reflekterat över det, men så är det faktiskt. Dessutom har jag haft en infektion i kroppen som säkert också påverkat. Så tystnaden har berott på att jag haft fullt sjå att klara av vardagen. Jocke är föräldraledig några veckor till innan det är dags för Olle att skolas in. Ebbe lyckades gå första veckan på förskolan och var väldigt nöjd över det, mest över att numera få gå på stora avdelningen. Sen blev han förkyld och fick problem med astmahosta och blev därför hemma hela andra veckan. Så tacksam att vi fått vara friska nästan hela sommaren, det har varit så skönt. Nu har jag ledig helg och vi har varit i Harkskär hela dagen. En riktigt fin höstdag som bjöd på båttur. Hela familjen blev såklart nöjda och glada över det. Kan man vara annat ute på havet? Sen var det dags att ta upp Jerryboaten och tacka för denna säsong. Tänk att detta blev året då jag lärde mig att köra båt. Väldigt glad för det. Det jag annars mest funderar på just nu är hur valet kommer sluta (Gode gud! Hjälp oss vara kloka.), hur vårt livspussel ska se ut och hur vi vill leva vårt liv och om detta faktiskt ska bli året jag tar tag i träningen igen? Hoppas. Vi hörs vidare.


En mini-utflykt

  (null)

Dessa dagar, då jag varit själv med barnen, har jag försökt skapa dagar där barnen är nöjda. För har barnen det bra och är på gott humör, då blir livet så mycket enklare. Solen sken i lördags och det var en lite mer behagligare värme ute så jag tog dubbelvagnen och gick en rask promenad till en leksaksaffär. Var orolig att Ebbe inte skulle få plats, han som inte åkt vagn på hela sommaren, men det funkade! Vi strosade runt på leksaksaffären, vilket oftast går riktigt bra med barnen. Inga sura miner, bara glädje över allt roligt de såg. Ebbe fick en glass när vi var klara och jag drack kaffe i termos. Kände mig som en riktig supermorsa där och då!

(null)

Sen fick barnen leka i butikens lekhörna en stund. Ingen stress, inga måsten. Väldigt härligt eftersom man allt som oftast inte tycker man har tid med just sånt.

(null)

Gick vidare till Ica Maxi där Ebbe fick köpa en häst och två dvd-filmer. "Wow, mamma! Får jag tre saker?" Det är roligt att köpa till någon som är så tacksam. Sen blev det återigen en stund vid bilen och hästen utanför kassorna. Ebbe, som älskar hästar, fick en peng så han kunde rida. Mycket nöjd kille! På hemvägen stannade vi i en lekpark och lekte. Det är så härligt att vi har många lekparken i närheten av oss som vi kan gå till. Och mer och mer kan Olle hänga på i leken.

(null)

Hemma igen var vi ute i trädgården. Kastade vattenballonger, lekte med såpbubblor och skopade grus. Så glad att få vara närvarande i stunden med barnen, ta tid att vara med i leken och låta dem bestämma vad vi skulle göra. 

(null)

Efter en regnig söndag kom han äntligen hemma, vår älskade man och pappa. Ebbe jublade och Olle vaknade och stod och hoppade i sin säng när jag kom upp, han som gått och lagt sig för natten. Så underbart att se hur glada de blev av att Jocke kom hem. Så mycket kärlek! Och jag är så glad över att vi haft det så bra, på varsitt håll. Nu väntar en solig dag, min sista semesterdag. Passar perfekt med en familjedag. Önskar er alla en fin vecka!

Fredag

(null)

Efter en natt med lite mer krångel än vanligt inser jag att vi varit välsignade denna sommar, inte bara med sol och värme utan också med mycket bra sömn. Inte konstigt att jag mått så bra, jag som är så beroende av mycket sömn. Tvingade i alla fall Olle att somna om när han vaknade vid 6.20 imorse och sen sov han till 9. Så det blev återigen en dag med semesterdygn, underbart! Olle ratade gröten till frukost och ville äta samma som oss, jordgubbsfil och flingor. Sen skulle han ha kanten till mackan. Detta barn, så bestämd med vad han vill!

(null)

Vår kompis Frida kom på besök och vi åt glass till mellis. Fyndade glassformar på Åhléns som jag använt flitigt under sommaren. Fyller 8 glassar med 2 dl vaniljyohurt, 2 bananer och en näve hallon. Gott och kan ätas av båda barnen, till Olles stora glädje som vill ha precis allt vi äter.

(null)

På eftermiddagen fick vi hänga hemma hos våra älskade vänner Johanna & Håkan. Ebbe älskar deras barn och vi också! Härligt att få bli bjuden på lunch, dricka kaffe och hinna dela livet. Tacksam!

(null)

När jag kom hem väntade ett blomsterbud utanför dörren. 

(null)

Blommor från min älskade man. Det är inte alltid enkelt att vara själv med barnen när han är iväg på grejer. Samtidigt är vi två engagerade personer som vill ge varandra frihet att göra det vi älskar och brinner för. Det var ju just därför det var honom jag ville gifta mig med. Samtidigt är det lätt att bli missunnsam, ledsen och känna sig ensam de gånger man är den som får stanna hemma. Men så har jag inte alls känt denna gång. Och det glädjer både mig och Jocke. Glad för oss!

(null)

Olle, som är en riktig utekille, ville vara ute inte trädgården när vi kom hem medan Ebbe ville sitta inne med paddan. 

(null)

Pojken och äppelträdet. Det är fint att ha bilder som man kan titta på och tänka "detta är mitt liv!" Så mycket att vara tacksam över. På kvällen kom Clara och hälsade på. Vi hann både leka med barnen och prata. Fint att få ha människor att få dela livet med. Nu äter jag choklad i min ensamhet, ser på frizonhjälpen som Jocke jobbar med denna vecka (du hittar det på youtube) och njuter av ensamheten.