1 år som mammaledig

(null)

Det känns osannolikt att jag nu varit mammaledig i ett år! För ett år sen startade jag min mammaledighet med att åka buss till stan med Ebbe där vi lekte i vårvädret i bolongerskogen på gröna gräsmattor. Magen var stor och vi väntade på bebisen. Påsken gick och ingen bebis ville komma ut. Åh, vad jag var less på att vänta i slutet. Påsken var bara en enda lång transportsträcka mot att få träffa den lilla personen i magen som jag bar runt på. Och sen kom han ju med full fart, när han väl kom. Älskade Olle! Vart tog året vägen? Det är påsk igen och snart fyller han 1 år. Gräsmattan är fortfarande täckt av snö men solen värmer gott! 

(null)

Nu är det så självklart att vara mamma till dessa två gullungar. Häromdagen när jag inte hade tid att leka med Ebbe sa han "Men du kan väl komma upp med Olle?". Och så lekte de i en kvart alldeles själva på övervåningen. Stor stund för en tvåbarnsmamma som upplever det för första gången. Får aldrig nog av deras syskonkärlek. 

(null)

Ebbe börjar bli så stor. Igår skulle han plötsligt stå och gunga och det gick galant. Hans balans och rörlighet har verkligen utvecklats denna vinter. Med påskfjädrar i hjälmen gick han glatt till förskolan både igår och idag. Nu sitter jag på vår baksida i strålande sol medan Olle sover i vagnen. Snart ska vi hämta Ebbe. Påskledighet väntar och den är så efterlängtad! Vi behöver vila, hela familjen. Det blir lugna dagar i Harkskär med tid att vara tillsammans, äta gott och bara ta det lugnt. Denna påsk blir ingen transportsträcka, det blir istället en mini-semester i dagarna fyra. Så glad för det! Vill verkligen ta tillvara på min sista månad som mammaledig innan det är dags för Jocke att vara hemma med barnen. Så tacksam över möjligheten att få vara hemma och för min älskade familj. Jag har det så bra!

Solen!

(null)

Här sitter jag, i solen på vår alldeles egna lilla uteplats, på baksidan av huset. Huset må vara områdets fulaste men världens bästa för vår familj. Ljuvligt att ha en ny plats på jorden som är vår alldeles egna. Har precis lämnat Ebbe på förskolan och gått dubbla sträckor eftersom jag glömde hans lek-hjälm hemma. Men det gjorde inget eftersom vädret är fantastiskt. 

(null)

Olle somnade i vagnen och sover gott och här sitter jag med solen i ansiktet och fåglarna som kvittrar. Kan man vara annat än tacksam?

(null)

Igår lyste också solen och vi var ute och lekte. Hade fruktstund på vår uteplats och satt och pratade om livet, jag och Ebbe. Jag älskar att vara med Ebbe, leka, höra hans resonemang om saker, få ta del av hans personlighet och sätt att vara. Samtidigt pågick fullt arbete inne i huset där svärfar la golv i vardagsrummet. Snart är golvet färdiglagt, hurra!
(null)

Ebbe och jag gick på upptäcksfärd runt huset, lekte med gräsklipparen som vi hittade i förrådet, skottade snö, lekte kurragömma och kull.

(null)

Och så lekte vi med skuggorna. Ebbe har haft ljus och skuggor som projekt på förskolan och tycker det är jättekul. Så lärorikt eftersom skuggor, som ibland kan kännas läskiga i mörkret, inte längre blir så farliga eftersom Ebbe förstår hur ljus och skuggor fungerar. Så glad för hans förskola och de fantastiska pedagogerna. Nu ska jag njuta vidare i solen en stund och sen hänga med Olle innan vi hämtar Ebbe kl 14. Önskar dig en fin dag! Kom ihåg att "du är du och du är toppen!"

Vår stora Ebbe!

(null)

Kolla in den här killen! Med nya sneakers, nyklippt hår och ny tröja. Åh vilken skillnad det blir när Ebbe, som har hur mycket hår som helst, klipper sig. Igår åkte vi till Tierp för att klippa Ebbe hos bästa Victoria på Hår&Sånt. Ebbe var lite arg (som vanligt hos frisören) men det gick bra! Han satt i stolen och tittade på ipaden medan hon klippte. Han vägrade att hon skulle få blöta håret och vi fick tvinga på honom capen (för att slippa få massor av hår på sig) men i övrigt fick hon klippa nästan ostört denna gång. När han var klar ville han sopa golvet och leka med leksakerna i leklådan som finns på salongen. Innan vi gick hem sa han glatt "trevlig helg".

(null)

Före-bild. Låååånghårig!

(null)

Före-bild.

(null)

Efter-bild.

(null)

Efter-bild.

(null)

Efter frisör-besöket åkte vi till Valbo (köpcentrum) för att införskaffa sneakers eftersom vi åker till Lanzarote om några veckor. Ebbe sprang runt i butiken med skorna som han provade och verkade tycka att det var så skönt att slippa vinterskorna. Frihetskänsla, jag förstå honom! Var så nöjd när jag lyckades fynda 2 par sneakers och gummistövlar för totalt 450 kr på Stadium. Dessutom fick vi jättebra service, älskar sånt! Jag gynnar gärna de fysiska butikerna framför nät-handeln så att de kan få finnas kvar. Tröjan fyndade jag på Lindex. När Jocke kom hem från jobbet igår sa Ebbe: "Jag har klippt mig hos Victoria idag. Nu är jag redo för Spanien! Jag är cool och snygging!" Jag kan bara hålla med. Älskade Ebbe, som vi älskar dig! 

(Var bara tvungen att ta fram kameran idag när han själv tagit på sig sneakers och väska och ställde sig och posade. Gullunge!)