Tranås-besök

(null)

Förra helgen åkte vi söderut och möttes av våren! Solen värmde och det var så skönt ute. Snö byttes mot gröna ängar och jag kände vårpirret i magen, fantastisk känsla!

(null)

Ebbe såg mest fram emot att få träffa mormor och att äta pommes frites på vägen ner. För första gången i hans liv åt han en hel hamburgare. Äntligen! Olle är en helt annan personlighet och satt glatt och mumsade i sig både hamburgare och pommes frites, så skönt. Så sprang vi av oss lite i vårsolen innan vi åkte vidare.

(null)

Hemma i Tranås passade vi på att gå ut och leka, något av det bästa som Olle vet.

(null)

Underbart att få vara lediga tillsammans, hela familjen. Sen jag har bytt jobb har jag och Jocke mer tid tillsammans vilket är väldigt bra för oss, vi behöver det!

(null)

Hemma hos mamma var barnens kusin Lisa på besök och barnen var så glada för det. På lördagen kom mina syskon med familjer på brunch hemma hos mamma, alltid lika härligt att träffas. Jag, Lisa och min syster Camilla passade på att åka till pappas grav och plantera en vårblomma. 

(null)

På söndagen var vi på gudstjänst i min hemförsamlingen och sen åkte vi till min bror med familj. Vi gick ut i skogen där jag växt upp och grillade korv och lekte.

(null)

Skönt att vara ute!

(null)

Kusinerna lekte och sen gick vi hem och fikade i huset där jag bott hela min uppväxt. Helgen avslutades på bästa sätt, med en kebabpizza. Den är så mycket godare än pizzorna här i Gävle. Innan vi åkte hemåt igen passade jag på att göra ett besök hos mitt nya jobbs huvudleverantör av möbler, EFG, som har sitt huvudkontor och produktion i just Tranås. Tänk ändå vad bra livet har blivit, tacksam! 

Vabbruari

(null)

Här skiner solen idag! Vi har vabbat hela veckan eftersom båda barnen har hög feber och är ordentligt förkylda. Jag och Jocke turas om att jobba och vabba om vartannat. Så tacksam för mitt nya jobb där jag verkligen kan vara ledig när jag väl vabbar. Sen jag tog den här bilden på huset har det kommit massor av mer snö. Vi har SÅ mycket snö överallt, återigen en riktig vinter. Men nu när vi är sjuka håller vi oss mest inne.

(null)

Olle, vår lilla busunge, fick rita häromdagen vilket resulterade i pennor på precis hela golvet. Han är uppfinningsrik och snabb. Det är utdraget toapapper på toaletten, han sätter igång och diskar på egen hand, sätter vattenkranen på full fart i badrummet eller knatar runt i Ebbes skor när han får chansen. Det händer alltid något när Olle är i farten!

(null)

Förra veckan tog vi oss ut till Hemlingby-backen för att åka pulka och grilla korv. Vilken lyx med en slalombacke mitt i Gävle. "Nu känner jag att jag lever" sa jag till Jocke. Det är något speciellt med att få vara ute och bara vara. 

(null)

Annars är vi mest utanför huset och leker. Skottar snö, åker snowracer och njuter av att ha en egen liten plätt på jorden. Det finns så mycket att vara tacksam för. Som att ha ett varmt hem, mat att äta, att få leva i frid och frihet. Det tackar jag Gud för varje kväll! Och så tackar jag för att jag välsignats med denna lilla familj, med en kärleksfull man och två underbara barn. Livet är inte alltid enkelt och roligt, men det är verkligen fantastiskt!