Båttur till stan

(null)

Det fina sommarvädret har lyst med sin frånvaro de senaste dagarna men ikväll sprack det äntligen upp och blev sol och vinden mojnade.

(null)

Vad gör vi då? Åker båt såklart! Vi tog med min svåger och barnens kusiner på en tur in till stan.

(null)

Hann precis köpa glass innan glasskiosken stängde. Vi satt och huttrade av kyla medan vi åt. Gott men kallt!

(null)

Två barn som alltid är nöjda på havet. 

(null)

Ebbe fick sitta fram med Lisa, hans favorit. Så härligt att se dem tillsammans!

(null)
 
På hemvägen fick vi bädda in oss i filtar och jackor för att inte förfrysa. Såååå kallt. Men så värt det. Till havs trivs vi som bäst.

Ensamtid med Ebbe

(null)

Det är så härligt att ibland få ensamtid med något av barnen och få ge honom all uppmärksamhet. Idag ville Ebbe absolut gå till stranden och bada men eftersom det var kallt och blåsigt föreslog jag att han skulle följa med mig till stan för att handla istället. Det var så roligt  att få sitta själva i bilen o ch prata hela vägen in till stan och höra honom fundera kring livet och fråga tusen olika frågor om allt han såg och upptäckte. Idag hade vi all tid i världen så jag tittade glatt på när han hoppade på trottoarerna när vi kommit fram till stan och utforskade vilka plattor som låg på marken. När tänker man någonsin på något sånt? Jag älskar barn och deras upptäcka rförmåga. Ebbe fick en glass och var så nöjd och sen åkte vi till affären för att  handla. På hemvägen kunde Ebbe inte hålla sig från att somna och jag kunde inte med att hindra honom just för att jag är precis likadan. Jag älskar att somna i bilen, det är ju så skönt! Så glad och tacksam att få vara mamma till en 4-åring som utforskar, frågar, funderar och som ger en så mycket kärlek. Nu snarkar han här bredvid och vi inväntar min syster Ulle med familj som ska komma hit och hälsa på några dagar. Så glad för det! 

Alkohol? Nej, tack!

(null)

Sen jag bytte jobb har jag fått många fler reaktioner och frågor om varför jag inte dricker alkohol. Svaret är enkelt: det bidrar till så mycket skit i världen att jag vill vara en fristad från detta. I mitt hem ska mina barn, deras vänner och mina vänner kunna vara och veta att det inte finns alkohol och att jag alltid är i ett skick att kunna rycka ut och finnas till hands om någon behöver min hjälp. Så många människor lider för att alkohol missbrukas och inte klaras av att drickas i lagom mängd. Mest illa berörd blir jag av att tänka på alla barn som växer upp i missbrukarfamiljer och som själva inte har en chans att göra något åt det. I min släkt har flera haft problem med alkohol och därför känns det extra viktigt för mig att avstå. Som tonåring testade jag alkohol några gånger men när jag kom med i kyrkan som 15-åring var det självklart att låta bli och sen dess har jag gjort det. Får jag inte dricka alkohol som kristen? Jo, visst får jag det. Jag har flera kristna vänner som väljer att göra det. Men jag har också många som precis som mig väljer att avstå. Anledningen till det är såklart olika. Men min är som sagt denna: jag vill inte stå bakom all den skit som alkohol medför. Jag vill vara en fristad, en motpol. Ett enkelt och självklart val för mig.