VAB-dagbok

(null)

Jag har vabbat tre dagar denna vecka och det är bara att göra det bästa av situationen. En dag pysslade vi med pärlor, pennor och tejp. Slutade som vanligt med att vi blev osams och att det var ett stort kaos av grejer här hemma. Då styrde jag upp picknick på golvet i köket och städade sen undan i lugn och ro.

(null)

Sen la jag mig en stund i soffan och njöt av lugnet som rådde.

(null)

Olle sover efter lunch vissa dagar. En av dagarna passade jag på att också sova en stund, så skönt! 

(null)

Krokusarna har tittat fram i vår trädgård och lyser så fint och påminner oss om att våren är här. Som vi längtat!

(null)

Vi har bakat flera gånger under dagarna eftersom det första Olle frågar på morgonen är just "Kan vi baka idag, mamma?" Det har blivit scones till frukost och både kolakakor och dumlekakor till fika.

(null)

Och så den ständigt återkommande favoriten smoothie-glass. Mixa frysta hallon och mango med banan och naturell yoghurt. Klart! När smoothie-glassen var uppäten och barnen lekte vidare passade jag på att dricka kaffe i lugn och ro. Det är mitt ständigt återkommande knep för att få en stund för mig själv - att säga att jag har kvar kaffe att dricka upp.

(null)

Vi har spelat fotboll i vår lilla trädgård. Gröna huset ska troligtvis bli vita huset i vår, men mer om det i ett inlägg framöver.

(null)

När vårvärmen var här passade vi på att äta korv med bröd till lunch ute. Värme och sol gör en så gott, det ger hopp om livet på något vis. 

(null)

Efter påfylld energi tog vi sparkcyklarna till en lekpark i närheten. Vi bor i världens bästa område med flera lekparker i vår närhet. Känns som vi ständigt är på utflykt under de fina dagarna. 

(null)

Ebbe har lärt sig två viktiga saker under veckan - att säga R ordentligt (hurra! Äntligen) och att gunga själv. Blir så glad och stolt som mamma!

(null)

Olle är busig och rolig att umgås med. Ständigt på väg att upptäcka världen!

(null)

Linbana har också Ebbe lärt sig att åka själv detta år. Det märks att han börjar bli större och kan klara mycket mer själv. Troligtvis har vi curlat honom lite väl mycket eftersom han är förstfödd. Är övertygad om att Olle kommer vara snabbare på många saker att kunna framöver. Men så har han ju också en storebror att härma och lära sig av.

(null)

Tror också att Olle kommer bli fotbollsproffs. Han är så duktig på att skjuta och träffar bollen varenda gång man passar honom. Dessutom kan han skjuta med både höger och vänster. Känns lovande för framtiden...

(null)

Igår eftermiddag kom Jocke hem efter en tuff vecka på jobbet och vi tog fredagsfikat ute i solen. Skönt med helg, att få vara tillsammans och försöka att bli helt friska så vi kan återgå till vardag nästa vecka. Men som ni ser - jag har gjort det bästa av mina vab-dagar. Det gäller att njuta mitt i allt elände! 

Lekparkshäng

(null)

Det är en fröjd att vabba när solen skiner och värmer så skönt. Vi är just nu på utflykt i en lekpark i vårt område.

(null)

Barnen gungar, åker rutschkana och gräver i sanden. 

(null)

Vi har nyss fikat på en gräsplätt. Äppelklyftor, hembakade kolakakor och finnchrisp.

(null)

Nu leker barnen medan jag dricker kaffe och solar mig. Ni vet väl att ett av de viktigaste ordspråken att kunna som förälder är "Stör inte de barn som leker." Jag njuter så länge det varar!

SUN-DAY

(null)

Inledde söndagen med att jobba. Eftersom jag ligger så mycket efter var det skönt att försöka komma ikapp lite.

(null)

Vid lunch åkte jag hem och svidade om till utekläder för att göra en utflykt med familjen. Denna gång åkte vi till Hemlingby-backen för att grilla korv med vänner. Barnen sprang upp och ner för skidbacken och lekte. Inser att barnen så ofta har leksaker att roa sig med och sällan bara skog och natur. Det tog ett tag för dem att komma igång men sen så... 

(null)

Frida hade bakat egna dammsugare, så gott!

(null)

Ebbe ville leka "under hökens vingar kom" så det gjorde vi. Han börjar bli så stor, på så många sätt. 

(null)

Söndagen avslutades i soffan, framför "tal till nationen" av självaste statsministern. Och jag kände mig träffad när han tittade rakt i kameran och skarpt sa åt oss alla att stanna hemma vid symtom. Där av har jag fått jobba hemifrån idag eftersom jag har fått hosta under helgen. Så typiskt, när ska vi bli friska? Jag längtar att få vara tillsammans med mina kollegor på jobbet istället för att sitta hemma i källaren i min ensamhet. Men vad har jag att klaga på egentligen? Jag har ett varmt hem, ett jobb där jag kan jobba på distans, barn som utropar "ska vi pussas i soffan mamma?" när jag kommer upp för lunch och en man som lagar världsgod middag åt mig. Ska försöka tacka Gud för allt bra jag kan komma på ikväll. Hänger du på?