Tre barn och en mamma

(null)

10 veckor med bebis och som jag njuter av denna lilla människa. Synd bara att bebistiden alltid innehåller sömnbrist som gör mig så oerhört trött. Gösta sover bra för att vara en liten bebis men problemet är ju mitt stora sömnbehov. Att vakna 02 och 06 för att amma och så några gånger däremellan för att ge honom nappen gör mig sååå trött. Fortsätter med att sova så fort jag får chansen och det gör att jag klarar av de vakna timmarna mycket bättre. Får påminna mig om det hela tiden eftersom jag hellre vill vara vaken så mycket som möjligt vilket snart leder till att jag känner mig på bristningsgränsen om den extra sömnen uteblir. 

(null)

Gösta ger så mycket respons nu och bjuder gärna på leenden. Han och jag roar oss med sångstunder och det gillar vi båda två. Favoriten är "Imse vimse spindel".

(null)

Men mest spanar han ju efter brorsorna när de är hemma. Tredje barnet är ganska nöjd med att hänga på i livet som är vårt. Ja, han vet ju faktiskt inget annat. Och jag är så tacksam för all underhållning som Ebbe och Olle bjuder både mig och Gösta på. Utan dem hade nog Corona-tiden i kombination med mammaledigheten känns mycket jobbigare. Nu har jag ju sällskap mest hela tiden och när de är på förskola/skola njuter jag av ensamtiden med Gösta.

(null)

Ibland får jag reaktioner från storebröderna, mest från den äldsta, att det är jobbigt med en lillebror som ständigt pockar på mammas uppmärksamhet. Försöker finna tid för dem, var och en, men självklart känner jag mig ibland otillräcklig när varken famnen eller tiden räcker till. Istället brukar jag fokusera på och säga till barnen att "utan Gösta hade jag varit på jobbet nu. Tack vare att han föddes får vi massor av extratid med varandra". Och den tiden är jag så oerhört tacksam för!

(null)

Såhär såg det ut igår, när vi gick för att hämta Ebbe på skolan. Kan knappt minnas att jag gått i regn och hämtat honom men igår var vi rejält blöta när vi kom hem igen. Olle var supernöjd och cyklade glatt genom vattenpölarna. Sen hade vi en mysig innedag då vi pärlade och barnen lekte själva utan minsta bråk i över en timme (!!) tack vare en bilvärld som Olle byggt upp på sitt rum och med en flyttkartong som de gjort till båt och dekorerade med tuschpennor. Tacksam att de har varandra och att de ofta fungerar så bra tillsammans. Nu börjar solen titta fram, jag hör fågelkvitter utanför och snart ska jag hämta barnen. Vi får se vad denna eftermiddag har att erbjuda! 

Uterummet

(null)

Välkommen med ut i vårt nya uterum! 

(null)

Äntligen har vi inrett rummet och vi är så nöjda. Bordet fyndade vi på Erikshjälpen, stolarna, mattan och bordstabletterna är från Ikea och vaserna på bordet är gamla fynd från Mio. Det är sällan jag köper inredningsdetaljer på fullpris. Älskar att fynda!

(null)

Här ryms många kring bordet. Vi längtar att få bjuda hit vänner och familj framöver när den möjligheten ges.

(null)

Lampa från Ikea.

(null)

Rummet rymmer matplatsen och en liten sittdel. Framöver hoppas vi kunna hitta en liten hörnsoffa istället där vi enkelt kan slå oss ner och fika med hela familjen.

(null)

Nu får två stolar och ett litet brickbord jag fyndat på köp-och sälj på FB agera sitthörna tills vidare. 

(null)

Den underbara kudden fyndade jag på Mio. Har helt snöat in på ljusgrönt.

(null)

Till denna hörna tar jag ofta med mig en kaffekopp och läser en tidning när tillfälle ges.

(null)

Blomman är faktiskt en konstväxt från Ikea. Eftersom det skiftar så mycket i temperatur i rummet kändes det som bästa alternativet och denna variant tyckte jag faktiskt var riktigt snygg. Gröna ljuset är från Ikea och det bruna från H&M Home.

(null)

I fönstret står ljuslyktor på rad. De mörka är från H&M Home och de ljusa superfyndade jag på Ica Maxi. Det bästa jag vet när jag är och handlar där är att gå till deras fyndvägg.

(null)

Nu är det fredag och en obokad helg väntar oss, så skönt! Om några timmar kan det nog se ut som ovan, när vi firar in helgen med fika i vårt uterum. Önskar er alla en fin helg!

Våra dagar

(null)

I veckan som gått har solen lyst och jag har hängt med barnen ute på eftermiddagarna. En dag var vi i skogen, där leker barnen så bra och allra mest Olle. Det de helst vill göra är hitta bra pinnar som de kan plocka med sig hem. Vi har en hel pinn-samling på tomten.

(null)

Gösta vill allt mer hänga med i babybjörnen och ligger helst inte för sig själv förutom när han sover riktigt gott. I torsdags, efter att jag skrivit det tidigare inlägget, hade han sin värsta dag hittills och var så missnöjd och ledsen som han aldrig varit tidigare. Inte ens babybjörnen funkade bitvis. Det var något nytt och kändes lite komiskt med tanke på mitt snusförnuftiga inlägg och jag insåg att Gösta varit en väldigt nöjd bebis hittills. Kanske också en anledning till varför vi fått en sån bra start tillsammans, hela familjen? 

(null)

En av de förmiddagar då jag var själv med Gösta hade vi sångstund. Minns hur jag hade det varje dag med Ebbe som bebis. Efter det har jag ju själv haft hand om barnsång i kyrkan i min tjänst som musikledare vilket var väldigt roligt. Nu försökte jag minnas alla sånger och Gösta verkade njuta. 

(null)

På väg hem från förskolan åker alltid Olle på ståbrädan och Ebbe klagar att han alltid får gå. Det är hårt att vara storebror ibland! Men desto roligare tyckte han det var när han istället fick köra vagnen.

(null)

Så tacksam för alla lekparker som finns i vårt närområde. I veckan blev det vår-premiär för spionlekparken eftersom snön legat i vägen för att kunna gå dit med barnvagnen tidigare. Äntligen var båda barnen tillräckligt stora för att kunna gunga på denna snurrgunga.

(null)

Solen lyste och Olle njöt av en dumle som han fått som ett lockbete för att vakna och komma med ut efter att han råkat somna på sitt rum efter förskolan. 

(null)

I helgen har jag varit i kyrkan och spelat in påskens gudstjänster. Så ofattbart att det gått ett år av pandemin och att jag gjorde precis samma sak för ett år sen. Vem hade då kunnat ana pandemins konsekvenser?

(null)

Vi spelade in hela lördagen så jag fick åka hem mitt på dagen för att amma Gösta. Skönt att vi bor med 5 minuters avstånd med bil. Inspelningarna gick bra men efteråt var jag helt slut. Jag menar, fram tills nu har jag ju inte varit annat än mamma så att ta sig ut från bebisbubblan och dessutom genomföra tre gudstjänster på rad tar på krafterna. Så när kvällen kom var det underbart att få äta hämtpizza och slänga sig i soffan och se på Björnbröder med barnen (älskar att man kan börja se riktiga Disney-filmer med dem nu!) och sen Lets dance som hade premiär.

(null)

Söndag idag och vi fick vara med om något alldeles fantastiskt. Vår kyrka hade bjudit in till söndagsklubben för barnen och under tiden gick vi till ett café med vår vän Mia och fikade. Det kändes SÅ exotiskt och alldeles underbart att spontant få gå och fika tillsammans med en vän.

(null)

Det var premiär för oss på café Berggren som ligger i stan och vilket fantastiskt ställe det var! Här vill jag bli stammis och sitta som en kaffelatte-morsa i solen och njuta av livet. Så fin miljö, fantastiska bakverk och med möjlighet att sitta ute. Tips till alla er som är i Gävle! 

Sen hämtade vi nöjda barn i kyrkan som lärt sig om varför vi firar påsk och som glatt visade upp godispåsen de fått och berättade om allt de gjort. Olle gjorde söndagsklubbspremiär och var helt obrydd att vara nyast och yngst. Åh vad jag längtar att barnen och vi återigen ska kunna dela gemenskapen i kyrkan. Den betyder så mycket för oss alla!

(null)

Hemma åt vi middag i uterummet och Jocke kramades med Gösta som var glad.

(null)

Och som sen låg och chillade med Olle på golvet. "Jag ska prata lite med Gösta, mamma" Det händer hela tiden, han är så glad i sin lillebror!

Nu stänger vi denna vecka och går in i en ny. En vecka som behöver innehålla mycket vila eftersom jag är trött efter denna veckas engagemang. Önskar er alla en fin vecka!