Sommarlovsdagen

(null)

Det var härligt att vakna till sommarlovsmorgon. Ebbe var så peppad och vi också!

(null)

Första gången vi som föräldrar fick vara med och fira på skolgården. 

(null)

Barnen sjöng och sexorna släppte ballonger eftersom de nu släpps iväg från skolan, vidare på nya äventyr. Så underbart att se alla finklädda, förväntansfulla barn och känna den där riktiga sommarlovskänslan. Efteråt fick vi föräldrar följa med in i klassrummet där barnen fick glass och en present från fröken.

(null)

Nu är ettan avklarad! Allra mest tycker Ebbe om svenska och naturvetenskap. Han älskar att läsa om djur och kan många småfåglar, växter och träd.

(null)

Vandrade hem i det vackra och varma sommarvädret.

(null)

Hemma möttes vi av denna gullunge som var tillsammans med farmor och farfar.

(null)

Det var inte bara sommarlov som kände speciellt för Ebbe utan också att hans aktivitetsförbud efter olyckan upphörde i och med lovet. Som han har längtat efter att få hoppa studsmatta. Så oerhört skönt att kunna släppa den värsta rädslan över att han ska göra sig illa, även om den känslan nog kommer hålla i sig en lång tid framöver ändå. 

(null)

På eftermiddagen hämtade vi Olle på förskolan som också var peppad för sommarlov. Han har ett år kvar på förskolan och plockade maskrosor och gav oss på hemvägen. Vår omtänksamma lilla kille som har så lätt till känslor, både till sprudlande glädje och till att bli arg som ett bi. Men det glada väger helt klart över! 

(null)

Hemma igen fick barnen sommarlovspresenter, för tredje året i rad. Något speciellt för mig eftersom traditionen började den sommaren då barnen fick sommarlov och vi berättade att de skulle få ett syskon samtidigt som paketutdelningen. 

(null)

Jocke tyckte det hade räckt med ett paket. Jag gjorde tre var. Hade kunnat ge hur många som helst, älskar att ge mina barn presenter. 

(null)

Såpbubblorna skulle testas direkt!

(null)

Likaså boll-spelet. 

(null)

Sen blev det välbehövlig fikapaus i värmen.

(null)

Gösta fick en gräsklippare i sommarpresent som blev så populär att den fick följa med till barnens kusiner där vi fortsatte firandet.

(null)

Gösta klippte gräs.

(null)

Medan Ebbe sköt med sin pilbåge, något som stått på hans önskelista länge. Fick tips av kusinerna som hade en "Air Storm", kul för både vuxna och barn.

(null)

Sen blev det efterlängtat poolparty. 

(null)

Gubb-bänken.

(null)

Svärmor förberedde traditionsenligt sommarlovsfika à la familjen Lundqvist.

(null)

Hoppa bomben!

(null)

Hoppa tvilling!

(null)

Eller sitta på kanten och leka med vatten. Gösta trodde nog han kommit tillbaka till Cypern igen för han intog sin position vid poolen så fort den öppnats.

(null)

Olle njöt.

(null)

Så firade vi med jordgubbstårta. Längesen jag kände mig så genuint lycklig. Hej sommarlov, som vi ska njuta av dig!

Kommentera inlägget här :