Premiär i kyrkan




Äntligen första advent och premiär-tur till kyrkan. Kände mig alldeles lycklig när vi gick dit imorse, i ett kallt och vackert frostlandskap! Ebbe gjorde sitt allra första besök och blev en populär besökare som många ville hälsa på. Vi fick så många kramar och så mycket kärlek att jag hade svårt att hålla tillbaka tårarna när vi tackade på kyrkkaffet för alla böner, tankar och omsorg som våra fantastiska församlingsvänner gett oss. Det är verkligen något speciellt med att få finnas med i en gemenskap med olika åldrar och personligheter där man har något som håller oss samman, tron på Jesus. Kändes så härligt att få sjunga tillsammans, höra tänkvärda ord, be, bli välsignad och dela livet vid fikaborden. Som jag saknat detta! Det kändes verkligen så som vissa hälsade på oss idag: "Välkommen hem!"

Familjen




Det här är min fina familj! Ja, vi kallar oss så eftersom vi umgåtts så otroligt mycket de senaste åren. Vi vet det mesta om varandra, har sett varandra i de flesta skick och har till och med en egen bordsbön eftersom vi ätit och äter otaliga middagar tillsammans. I dessa fantastiska människors sällskap trivs jag! I höst har vår älskade Elin flyttat till Falun och när hon skämtsamt kommenterade min instagram-bild tidigare idag och skrev att vi skulle komma hem till henne gjorde vi slag i saken och tog en spontantripp för att få vara tillsammans några timmar. "Kan man göra så nu när man är förälder och har ett litet barn?" tänkte jag för en stund. Ja, varför inte? Så vi åkte 15 mil enkel väg och det var helt klart värt det. Så härligt att få sitta i Elins soffa och dricka glögg, prata om allt mellan himmel och jord, spela spel och att få avsluta med att ta suddiga familjebilder. Nu sitter vi här i bilen på väg hem igen. Ebbe skötte sig exemplariskt på vägen hit och sov sig igenom sin hitintills längsta bilresa. Vi hoppas det blir en favorit i repris nu på hemvägen. Åh vad jag är glad och tacksam för denna kväll! Älskade vänner! Älskade familj! 

Trygg i många famnar


Här ligger vi i soffan efter en riktigt bra dag! En dag som började med trevligt besök, fortsatte med lunch hos en vän följt av promenad och som slutade med ett spontanbesök hos en fantastisk familj för häng, prat, bebismys och mat. Inser att Ebbe idag varit i sex olika famnar, något som gör mig glad eftersom det finns så många i vår närhet som ger oss och vår son så mycket kärlek. Jag hoppas vi ska kunna uppfostra och göra Ebbe till en social kille som är trygg i mångas famnar. Efter en dag bland människor tycker jag det är riktigt skönt med lugnet och ensamheten här hemma och det känns viktigt att få ge Ebbe det också. Då får vi som familj kvalitetstid att vara tillsammans och att vara nära varandra. Det känns stort att få vara Ebbes föräldrar och att få vara dem som han är tryggast hos! Och om det är något vi vill ge vår son är det just detta, trygghet!