Leka biltjuv



Här firas det på väg till konfalägret! Smågodis smakar ljuvligt efter två månaders uppehåll. Frågan är hur fort man blir beroende igen? Idag var det i alla fall värt att fira efter att vi råkat låsa in nyckeln till en av bilarna som vi skulle åka i till konfalägret. Som tur var hann vi ner till bilverkstaden som inte hunnit stänga (tack gode Gud för små samhällen!) och bad bilmekanikern hjälpa oss. Efter över en halvtimmes pillande och inbrottsförsök i bilen lyckades han flytta bilnyckeln till sätet och trycka på nyckelns lås-upp-knapp så att vi äntligen tog oss in i bilen. Tack gode Gud för att det lyckades och för en snäll bilmekaniker som förbarmade sig trots att klockan var förbi stängning och att det dessutom är Valborg. Nu väntar fantastiska lägerdagar! 

Att bota trötthet




För någon timme sen satt jag och gnällde i köket, trött och orkeslös. Ville absolut inte göra någonting alls, bara slänga mig i soffan och mysa ner mig bland filtar och kuddar. J tyckte promenad var en bättre idé, för ny energi och luft. Efter att ha argumenterat en bra stund tog jag mig upp ur stolen och ut på promenad, påpälsad eftersom jag frusit hela dagen (hej då sommarvärme! Kom snart tillbaka!). Och tänk att det var fantastiskt skönt att komma ut, så skönt att jag gick längre än jag tänkt. Varför måste det vara så? Att det alltid är så skönt och värt bara man tar sig ut? Och varför kan man aldrig fatta det när man sitter inne på sin stol och gnäller av trötthet? Hur svårt kan det va? Promenaden resulterade i tre möten med fina människor, tid att gå i tystnad och knappt tänka en tanke, förundran över den vackra naturen och såklart: ny energi. Jaha, måste jag erkänna att J hade rätt eller slipper jag? Nu ska jag i alla fall unna mig några timmar i soffan. Det blir skönt det också!

Bra måndag




Vilka fina dagar som passerat! Känns så lyxigt med sommarvärme och sol. Gårdagen spenderades i en trädgård med grill, kubb och fina vänner. Dagen idag har varit en riktig arbetardag. När jag insåg att man snart inte ser ut genom våra fönster var det dags att ta tag i att tvätta dem. För mig var det premiär, jag har alltid lyckats få mamma eller svärmor att göra det. Alla fönster blev tvättade och jag kände mig stolt över att jag klarade det! Under tiden monterade J myggfönster, rensade källaren, åkte till sortergården och städade hemma. Produktiv dag! Efter arbete kom vila och middag hos grannen. Vad bra det är med en trevlig granntant som tittar till huset och bjuder på god mat. Vi har det verkligen bra! Nu har jag precis varit på kvinnogrupp, alltid skönt och välbehövligt. Bra måndag, helt enkelt!