Här var det klippt




Här är det bra! Jag spenderade två timmar hos frisören idag och det gav resultat. Något kortare och blondare, precis som jag önskade. Iklädd mina nya jeans och min nya frisyr kände jag mig väldigt fin! Ebbe är på bättringsvägen (igen!) och har sluppit hosta och täppt näsa de sista dagarna, skönt! Nu har vi en lugn helg framför oss! Jocke är i kyrkan på 24 timmar (!!!) tonår medan jag håller mig hemma. Men inte gör det mig ledsen (jo, kanske lite grann eftersom jag saknar mina tonåringar) eftersom jag har vår kära vän Elin på besök. Goda samtal, fruktsallad och skönt soffhäng värmer mitt hjärta. Så nu ska jag fortsätta med det! 

4 månader






Idag firar Ebbe 4 månader. Så ofattbart att det gått så fort samtidigt som han är en sån självklar del av vårt liv. Det händer så otroligt mycket hela tiden och utvecklingen är enorm. Under denna månad har det blivit lätt som en plätt att greppa leksakerna i babygymmet och att stoppa leksakerna i munnen. Fast bäst är ändå att äta på händerna som nästan ständigt är i munnen. Ebbe gillar att prata med oss och bjuder på många leenden, speciellt på morgonen då han har sin bästa stund på dagen. Han älskar fortfarande att åka både vagn och bil och att träffa människor, bara han får uppmärksamhet och någon som pratar med honom. Ögonfärgen är fortfarande svårbestämd. Ena dagen brun-gröna, andra dagen grå-blå. Han ser ut som en liten farbror med sin munkfrisyr men börjar sakta men säkert att få lite blont (!) hår på huvudet. Några dagar innan fyramånadersdagen gjorde Ebbe premiär i barnstolen i köket och det gick riktigt bra. Han gillar att sitta och vara med. Står gärna i knät och tränar sina små knubbiga ben. Måste även nämnas att denna månad varit riktigt jobbig pga RS-viruset som Ebbe fortfarande har sviter utav. De senaste nätterna har varit riktigt kassa med lite sömn och en orolig Ebbe med hosta och täppt näsa. RS-viruset har gjort att Ebbe tappat vikt och avstannat lite i sin längd-kurva. Nu jobbar han på att äta ikapp och vi hoppas att han snart blir ordentligt frisk! Det är verkligen en ynnest att få vara mamma till Ebbe. Jag känner en enormt kärlek till denna fantastiska lille man!

Min alldeles egna (!) dag


Idag är jag på riktigt bra humör! Det beror på att jag fått gå och strosa på stan alldeles själv (!) utan att stressa för första gången sen Ebbe kom. Och det var heeeelt underbart! Jag lyckades med konststycket att köpa mig ett par jeans dessutom vilket brukar vara det värsta jag vet. Men inte idag eftersom jag hade turen att gå in i helt rätt butik där jag fick superbra hjälp och kom därför ut därifrån med ett par snygga, tighta, mörka jeans. I övrigt blev det mest shopping till Ebbe, saker som han behöver ha. Svärmor bjöd på god lunch och det var så skönt att bara få bry sig om sig själv en stund. Jag avslutade min dagen på bästa sätt: med en kaffe och chokladpralin! Nu är jag boostad med ny energi, precis vad jag behövde!