Husägare igen!


Jag har länge tänkt skriva ett inlägg om husköp, som jag ett tag tappat hoppet om. Läste i ett gammalt blogg-inlägg att "Vi hoppas hitta något tills bebisen kommer", vilket det inte blev. För ett tag sen, när vi gått på en rad visningar, ledsnade jag och sa till Jocke att "Du får gå och kolla själv framöver. Jag orkar inte. Orkar inte hoppas, ställa in mig på ett hus, bli besviken och börja om från början." Så tanken var att låta bebisen komma och sen ta nya tag. Men som med allt i vårat liv (känns det som) tar saker och ting tvära kast och idag har vi skrivit på för vårt nya hus. Ett grönt hus som ligger i centrala delarna av Gävle och som påminner mycket om vårt hus i Örbyhus. Det är lite som att göra samma grej igen, även om vi denna gång slipper viss renovering (badrummen är t.ex nyrustade, skönt!) och att det inte alls är lika 70-talsinspirerat med gula luckor och gröna tapeter. Huset är från 30-talet och har tre sovrum + kök och vardagsrum. Vi insåg, efter att ha funderar en stund, att vi vill bo i centrala Gävle, med närheten till kyrkan och tågstationen. Att vi vill ha ett hem som det är lätt att komma hem till, att komma förbi på fika och middag och umgås med vänner. Ett öppet hem är så viktigt för oss! Men vi insåg också att det skulle bli svårt att ha råd med tanke på att Gävles huspriser är höga och att vi prioriterar att älska det vi gör högre än att göra karriär och tjäna stora pengar. Livet för oss handlar helt enkelt om att leva nära varandra, nära människor och nära Gud. Och för oss innefattar detta inte möjligheten till ett dyrt hus. Därför är vi nu så glada att detta hus blev vårt till ett pris vi kunde betala utan att förköpa oss. Det fantastiska (och märkliga) är att vi tittade på detta hus för ett tag sen men bestämde att det inte var något för oss. Prospekten och papprena om huset hamnade i pappersåtervinningen. Men så en natt, förra veckan, hade jag en dröm om huset vilket gjorde att Jocke på nytt tog kontakt med mäklaren som berättade att huset fanns kvar. Och det slutade med att vi skrev på dagen efter att vi på riktigt bestämt oss att vi ville ha det (alltså idag), till det pris som Jocke sa i drömmen att vi tänkt lägga. Ja, så kan det också gå till när man ska köpa hus. Typiskt oss. Och så typiskt bra. Vi är så glada och tacksamma! Nu är planen att låta vår bebis göra entré (en vecka kvar till BF) och njuta av första tiden tillsammans innan vi får tillgång till huset i slutet av maj. Sen hoppas vi kunna renovera en del under sommaren innan vi på riktigt flyttar in under sensommaren. Ser fram emot ett nytt äventyr. Välkomna på besök!

Mammaledig!

Hurra! Jag är officiellt mammaledig! Efter en fantastisk sista helg i kyrkan med besök av sångerskan Agnes Grahn tog jag mina saker på kontoret efter gudstjänsten i söndags och gick hem på mammaledighet. Eftersom jag har en projektanställning som löper ut under min tid hemma vet jag inte hur framtiden ser ut. Jag har bett om att få komma tillbaka på en tillsvidaretjänst som musikledare och församlingen ska ta beslut i maj. Hoppas! Det var med gråten i halsen jag sa, i slutet av gudstjänsten, att "Nu går jag på mammaledighet". Härligt men också sorgligt för att jag trivs så väldigt bra med det jag gör. Kunde dock inte få en bättre start på ledigheten. Gävle visade sig från sin bästa sida igår, med sol och värme, och därför passade jag och Ebbe på att ta bussen in till stan, något Ebbe viljat göra länge. Han var så nöjd där vi satt bredvid varandra på buss-sätena. Pekade på allt vi åkte förbi och pratade glatt om sopbilar, båtar, havet och annat som vi skymtade utanför bussfönstret. 


Väl framme i stan köpte vi med lunch från Mc Donalds och gick till en lekpark. Där satte vi oss i ett litet hus och åt medan vi kollade på barnen som lekte runtomkring. Ebbe var nöjd över sin Mc Donalds-diet, dvs pommesfrites med ketchup, hamburgerbröd och morötter. Man skulle kunna tro att han är vegetarian med tanke på att han nästan alltid vägrar kött. Sen ville han springa runt och leka, såklart!


Vår lilla hipster-son! Syns det att hans mamma gillar blått? Att åka rutchkana var kul!


Och att gunga! Det märks att Ebbe blivit äldre och att det var alldeles för längesen vi var i en lekpark, vilket vi ofta var när vi bodde i Örbyhus. Plötsligt kan han gunga själv på vanlig gunga och vill interagera med andra barn på lekparken. "Jag vill gunga bredvid hon" var ett av önskemålen, när han hittat en tjej i sin egen ålder. Gullunge!


Och så lite fika-paus. Hur skulle vi överleva utan klämmisar? (Fruktpuré, Ebbes stora favorit i livet)


Efter nån timmes lek var det dags att sätta sig i vagnen för en sovpaus. Ebbe sover fortfarande ca en timme varje eftermiddag. På väg mot stan tittade vi på ankorna vilket alltid gör Ebbe fascinerad. Djur och bilar är hans grej! Vi mötte upp Jocke i det strålande vädret och medan Ebbe sov i vagnen strosade vi på stan, gjorde ärenden och vår-shoppade lite. Kändes väldigt lyxigt! På kvällen kom Moa och Axel, mina kära kollegor, hit för middag och häng. Kan inte annat än att vara nöjd med starten av min mammaledighet! 



Frisör



I fredags hade jag lyxen att äntligen få gå till frisören igen, det var ett tag sen sist. För ett år sen bytte jag ju mitt blonda, långa hår och snedlugg mot page och lugg och blekare nyanser i håret. Och jag har varit så nöjd med min frisyr sen dess! Denna gång klippte jag av håret en bit och gjorde lite blonda slingor för att fräscha upp håret och frisyren. Blev nöjd som vanligt hos min frisör Elin som numera jobbar på noomi i Gävle, Så härligt att få unna sig några timmar för sig själv, bli bjuden på kaffe och choklad medan färgen satt i håret och bläddra i tidningar. Vardagslyx för en mamma!