Axplock från 2019

(null)

Januari. Fyllde 31 år och bjöd in mina vänner på fest. Kände mig fin i min nya blommiga byxdress och glad över att få fylla huset med människor jag tycker så mycket om.

(null)

Februari. Vabbruari. Det var så skönt att äntligen ha ett jobb där jag kan vabba med gott samvete. Olle älskade att slänga grejer på golvet och var vannsinigt söt i sin Bamse-pyjamas.

(null)

Mars. Snö så långt ögat kunde nå. Vi gjorde snögubbar, åkte snowracer och njöt av att vara ute.

(null)

April. Njöt av ett dygn i Stockholm med mina älskade vänner Elin och Frida. Minns hur vi strosade runt från café till café, pratade oavbrutet och kände vårens första värme.

(null)

Maj. Vi köpte studsmatta och barnen var så glada. Men också väldigt osams på just studsmattan. Ibland ångrar jag det inköpet just därför.

(null)

Juni. Sommarvärmen kom på besök. Det gjorde också vattkoppor på båda barnen, först Ebbe och sen Olle. Så små och ynkliga med massor av koppor på hela kroppen. Skönt att ha det avklarat.

(null)

Juli. Äntligen ett efterlängtat besök på Feldts Konditori i Halmstad tillsammans med våra vänner Moa och Axel. SÅ gott och trevligt! 

(null)

Augusti. Min syster Ulle med familj var på besök och vi fick uppleva årets finaste kväll ute på Eggegrund dit vi åkte med båten. Så vackert, fridfullt och härligt!

(null)

September. Torsdagsdejten fortsatte med att luncha ihop varje torsdag. Veckans höjdpunkt för oss båda!


(null)

Oktober. Vi åkte på den efterlängtade resan till Gran Canaria. Tror aldrig vi har pratat om och sett fram emot en resa så mycket som denna. Ebbe fyllde 5 år och vi njöt av tid tillsammans med familjen och att få en vecka med sol, bad och vila.

(null)

November. Vi åkte till Örebro för ett dygn med Moa och Axel. Det var en ren fröjd att äta på restaurang, spela shuffelboard till midnatt och strosa på stan. 

(null)

December. Vi fick uppleva livets konsert med Avicci-tribute på Friends Arena med 58.000 i publiken med våra vänner Frida och Johannes.

År 2019 bjöd på allt detta men också på mycket annat. Så roligt att scrolla igenom mobilbilder och se vad vi fyllt vårat år med. Många fina minnen att bevara och glädjas åt. Ska bli spännande att se vad 2020 har att erbjuda. 

Lista 2019

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Firade 10 år som fru, fikade på Feldts bageri i Halmstad och seglade runt Donsö. Tre väldigt roliga grejer!

Har du några nyårslöften?

Inte än. Vi är ett gäng som firar nyår tillsammans och de senaste åren har vi skrivit nyårslöften åt varandra, dvs att alla skriver varsitt löfte som läggs i en burk och där var och en sen får dra sitt nyårslöfte. Brukar vara kvällens höjdpunkt!

Vilka länder besökte du?

Spanien, Kanariöarna. En härlig resa tillsammans med familjen i oktober. All-inclusive är livet för en småbarnsfamilj.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Slösurfat. Det är så väldigt svårt att sluta med och så väldigt lätt att ta till när man sitter i soffan. 

Bästa minnet från 2019?

Vår kärleksfest! När alla våra vänner lekte konstiga lekar och jag satt och skrattade på golvet. Så mycket glädje!

Bästa köpet?

Svårt. Jag har försökt att köpa mindre vilket har känts befriande. Kanske är det en fin blus från Erikshjälpen som Jocke köpt åt mig och som jag använt mycket.

Vad spenderade du mest pengar på?

Vår semesterresa till Kanarieöarna och vår kärleksfest. Väl investerade pengar.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare! Livet vände och gick från mörker till ljus. Jag tog tag i livet på riktigt, började säga nej, göra mindre av alla "måsten och borden" och mer av det jag hade lust till och tänkte noggrannare före jag tackade ja till olika uppdrag. Och så började jag träna, vilket gjorde både min kropp och mitt huvud glad.

Är det något du saknade 2019 som du vill ha 2020? 

Ännu mer tid med familj och vänner, det som betyder mest. 

Vad ser du fram emot med 2020?

Att jag får ännu ett nytt oskrivet år i min hand som jag kan göra precis vad jag vill med. Jag ser fram emot att fortsätta vara snäll mot mig själv och tacka mer nej än ja till förmån för mitt eget välmående och min familjs. Ser fram emot att se barnen växa och att Olle ska få flytta tillbaka till sin nybyggda förskola medan Ebbe börjar förskoleklass i höst. Ser fram emot nya semesterminnen med barnen och ensamtid med min man. 

God jul!

(null)

God jul älskade vänner! Vi firade julafton hos min bror Andreas i Tranås.

(null)

Barnen var så fina i sina ren-tröjor och jag körde förra årets sammets-klänning. 

(null)

Dagarna innan julafton spenderade vi hemma hos min mamma. Det var så skönt med lugna dagar efter sjukdom. Bakade farmors havrekex som blev en succé!

(null)

Olle skulle absolut dricka kaffe, dvs mjölk med några kaffedroppar i.

(null)

På julafton kom tomten. Ebbe blev överlycklig av att få "Mästerflygarna" och en "Paw Patrol-lastbil" och Olle av att få en "Paw patrol-hund" och en tågbana.

(null)

Bästa dagen är ändå juldagen. Vi åkte till min syster Ulle i Huskvarna på julaftonskvällen för att få en heldag hos dem på juldagen. Så skönt med en lugn och lång frukost och sen tid att vara tillsammans med noll måsten. 

(null)

På kvällen, när Ulle och familjen var iväg på annat firande, njöt vi av en kväll i soffan. Älskar vår lilla familj och tid tillsammans.

(null)

Idag har vi varit i Tranås igen på annandags-bandy följt av kalkonmiddag hos min mamma. Fyra av oss fem syskon var samlade.

(null)

Barnen fick nya bamse-pyjamaser av sin mormor. Det är nog Ebbes tredje eller fjärde av samma modell, de slits ut för att de är så populära hemma hos oss. Nu sover barnen gott i sina sängar. Varenda morgon nu i jul har de sovit längre än till kl 9, lyx för en småbarnsförälder. Hoppas på detsamma imorgon. Önskar er alla lugna och härliga dagar med tid tillsammans med dem ni älskar och tycker om.