Syster-besök

(null)

Förra veckan kom min syster Camilla och hennes man och hälsade på. Det betyder så mycket att få besök hemifrån när man bor i en annan del av Sverige och hela familjen njöt av att de kom och hälsade på oss i några dagar. 

(null)

Gävle bjöd på underbart sommarväder så redan samma kväll som de kom åkte vi in med båten till stan för att visa Gävle från havskanalen.

(null)

Hade sightseeing på Gävle strand och pekade ut både min och Jockes arbetsplats. Och så de kända byggnaderna i stan såklart, så som Gevalia, Fullriggaren och Grand hotell.

(null)

Jocke körde oss med säker hand. Finns inget han tycker bättre om än att köra båt. Och jag vet inget bättre än att få åka med.

(null)

Barnen satt nöjda, som vanligt, och somnade i vanlig ordning på hemvägen så vi kunde bära in dem till sina sängar, en efter en.

(null)

Det var så härligt att få en massa tid tillsammans och bara umgås och ha det bra. Camilla och Patrik hängde på barnen i deras Pokémon-värld, som är nästan det enda Ebbe tänker på och leker med just nu, och Olle var så nöjd att få lekkompisar som gjorde precis det han ville. En annan kväll styrde vi båten mot Eggegrund eftersom det var alldeles perfekta väderförhållanden. Gav oss iväg efter att klockan slagit 20, i förhoppning att hinna dit innan solnedgången.

(null)

Barnen kramades och busade i båten. Både två avskyr egentligen att vara med på foto just nu.

(null)

Min fina syster! Det är en rikedom att ha en syster som är 18 år äldre än en själv. 

(null)

Vi hann fram innan solen gått ner och gick med raska steg tvärs över ön.

(null)

Och vi hann fram innan solnedgången! Så glad att jag tog med min systemkamera för att föreviga alltihop. Ni ska få se de bilderna i ett eget inlägg framöver.

(null)

Camilla och Olle byggde torn.

(null)

Och Ebbe skapade konstverk av fina stenar.

(null)

Sån otroligt härlig kväll! Det är så magiskt vackert på Eggegrund och vi var alldeles själva där. 

(null)

Kramades med min man och Gösta som satt nöjd i babybjörnen. Han är så smidig just nu. Somnar i båten och är glad igen när vi tar upp honom i babybjörnen. Han hänger bara på i livet som är vårt!

(null)

Camilla och Olle ville såklart också föreviga sitt torn.

(null)

När solen gått ner vandrade jag och Ebbe hand i hand över ön, tillbaka till båten.

(null)

Så fortsatte vi våra dagar med att umgås, spela spel och njuta av sommarvärmen. Gjorde ett besök till Böna café som är en riktig favorit för mig. Finns få gånger jag är så lycklig som när jag får fika gott tillsammans med dem jag tycker om på ett soligt café. Åt en chokladbulle med kolakräm som inte gjorde mig besviken. Sen vandrade vi till Böna fyr innan vi åkte hemåt igen. Tacksam för riktiga höjdardagar med Camilla och Patrik! 

Gösta - halvår / 6 månader

(null)

Vår lilla minsting har nu blivit ett halvår och senaste månaden känns det som att han bytt skepnad, från ganska missnöjd till mestadels helnöjd. Svaret på detta är att han ÄLSKAR att sitta i barnstolen. Nu sitter han nöjd måltiderna igenom och roar sig länge med att titta sig omkring eller att leka med leksakerna på brickan framför sig. Han har knäckt koden till hur man får in leksakerna i munnen och utforskar precis hela tiden. Favoriterna är en träskallra, en bitring och några gosedjurs-skallror. Dessutom lyckas han ofta pricka in nappen i munnen och då blir han så nöjd. Han sitter hellre och leker i babygymmet än ligger ner och älskar att ha platsen mitt ibland oss andra.

(null) 

Som ni ser är tungan oftast ute när vi tar bilder. Gösta är oftast nöjd förutom när han precis har vaknat för då skriker han nästan alltid högt och gällt och vill äta eller bli runtburen en stund. Nappen älskar han, likaså att testa att äta puréer och gröt. Tyvärr har han blivit lite förstoppad av den nya maten, vilket jag inte har något minne av med de andra barnen. Men de har ju inte heller gått på pottan. Så nu blir det många stunder där då jag sitter och säger som ett långsamt mantra att "det är så skönt att bajsa!" Man blir verkligen omåttligt intresserad av bajs och allt som rör dess konsistens och existens när man får barn. 

(null)

Gösta ligger gärna på en filt eller i soffan och sprattlar men helst vill han ha sällskap då. Babybjörnen är fortfarande favoriten, kanske för att han har så bra utsikt där och får vara med där det händer. Han är alltid nöjd i båten och oftast i bilen. Sover 3-4 entimmespass om dagen och med ca 3 timmars mellanrum på natten. Bäst sover han om han får ligga ostört. Han har storlek 68 och 74 i kläder och jag tycker verkligen att han börjar se så stor ut när jag ser honom på avstånd. Det känns att han växt, både på längden och vikten. 

(null)

Brorsrona är favoriter och Olle är fortfarande allra flitigast med att kramas och prata med sin lillebror. Gösta får ofta höra av Olle att han älskar honom och att han är hans vän. Än kan han inte sitta själv men eftersom han börjat att älska att göra det dröjer det nog inte länge. Han tycker också om att stå i knät eller ligga på rygg och äta på sina fötter. 

(null)

På mage ligger han bara korta stunder och försöker direkt att rulla över till rygg igen. 

(null)

Älskade Gösta. Vi njuter sååå mycket av att du känns så harmonisk just nu och att du bara hänger med i livet som är vårt. Kanske tycker du allra bäst om när alla är samlade, nu när det är semester? När du ler och skrattar åt brorsornas underhållning blir vi så lyckliga, för det finaste som finns är att se dig och dina bröder glada. Du växer fort, men det är ju precis som det ska vara! Vi följer din framfart med glädje men tyvärr riskerar du nog att bli min lilla Gösta för alltid, oavsett hur stor du blir! 


Roadtrip

(null)

I tisdags åkte vi iväg på en liten roadtrip till våra vänner Moa & Axels sommarstuga i Degerfors. Efter pandemi-året känns det extra härligt varje gång vi får packa bilen full och ge oss iväg på de svenska vägarna som är så vackra. Vilket underbart land vi bor i, allra helst i sommarskrud! 

(null)

Pausade i Fagersta där vi lunchade på Sibylla. Så skönt att Gösta sitter nöjt med i stolen nu och roar sig med att titta på oss och på det som rör sig runt omkring. 

(null)

Framme i stugan bjöds vi på fika i det varma sommarvädret. Vilken sommar vi har och vilken värme!

(null)

Stugan låg helt fantastiskt, alldeles ensligt vid en storslagen älv. 

(null)

Så skönt att svalka sig i älven när termometern visade på över 30 grader dagarna långa. Gösta kämpade på bra i värmen! Hela tiden sökte vi skugga, ett säkert tecken på att det verkligen är riktigt varmt i Sverige.

(null)

Kramades med min man på bryggan. Så mysigt att uppleva helt nya saker tillsammans. Som att semestra i Värmland.

(null)

Barnen badade mest hela tiden och fick komma upp mellan varven och äta glass. Så fint att våra barn har fått följas åt ända sen de föddes. 

(null)

Värmen tog ut sin rätt och alla blev trötta. Jag passade på att sova alldeles själv på bryggan. Hittade spellistan "Visa och vemod" på Spotify, tips att vila till!

(null)

Insöp allt det vackra! Så härligt att få njuta av våra vänners paradis på jorden. Det bästa var enskildheten, att inte skymta en enda människa utan att bara få vara för oss själva. På kvällarna, när barnen somnat, satt vi uppe och pratade tills det blev sent. De där samtalen, de älskar jag. 

(null)

Efter två dagar styrde vi bilen hemåt igen och barnen sov hela vägen, slutkörda av lek, bad och av den oerhörda värmen. Tacksam för AC i bilen. Och med oss hem fick vi en liten halvåring som bytt skepnad senaste veckorna. Men mer om det i nästa inlägg.