Kärlekstid

(null)

I lördags lämnade vi barnen hos mina svärföräldrar för att åka på ett efterlängtat dygn på tu man hand tillsammans med våra vänner Moa och Axel. Vi styrde kosan mot Örebro, staden där vi bodde som förlovade och nygifta. Det var härligt att återigen få fika på vårt gamla stammis-ställe "bara vara", strosa på stan och dela livet med våra vänner.

(null)

Vi checkade in på hotellet och gjorde oss iordning för kvällen. Med min secondhand-klänning och rosett i håret kände jag mig fin. Så roligt att Jockes jobb på Erikshjälpen fått mig att handla mer secondhand. Många kommentar mitt hår just nu och tror jag har färgat det men jag har bara använt silvershampoo. 

(null)

Så drog vi ut på stan och åt på restaurangen "1 rum och kök" som vi varmt kan rekommendera. När vi ätit och pratat mycket och länge gick vi vidare till en sportbar och spelade shuffle-board, så roligt! 

(null)

Sen kändes det som riktig lyx att få sova tills man vaknar, äta en lång och lugn frukost och sen få strosa på stan.

(null)

Tacksam för våra fina vänner, att vi kan dela livet precis som det är. Att samtalen rymmer högt och lågt och att vi allihop delar kärleken till församlingen och tron på Gud. 

(null)

Så glad att detta blev av, det vi så länge pratat om. Kärlekstid är så viktigt och så härligt! 

Syskonkärleken

(null)

Finns det något finare än barn som sover tillsammans? Ikväll vägrade Olle att sova i egen säng så jag la in honom till Ebbe som förmanande sa till sin lillebror att "Då får du faktiskt ligga still för jag vill försöka somna nu" Han är så klok och ibland väldigt lillgammal, vår älskade förstfödda. Att se sina barn visa varandra kärlek är stort! Jag önskar dem verkligen syskonkärlek genom livet, jag som själv har syskon vet vad det innebär, en stor rikedom. November har gått i ett rasande tempo, där av lite mer tystnad här. Jag håller för fullt på att arrangera en adventskonsert nästa söndag, första advent. Välkommen till Gävle! Och resten av tiden går åt till att jobba, försöka få tid till träning och vara med familj och vänner. Jag längtar till december och många timmars julmys i soffan. Nu ska jag också bege mig till soffan men för onsdagens höjdpunkt: bonde söker fru! 

Huskvarna

(null)

På väg hem efter en helg i Huskvarna där vi firat mina svågrar som fyllt 50 år. Mina systrar är 16 och 18 år äldre än mig som det är ett brett åldersspann. Mellan oss finns också våra två bröder så jag är rikt välsignad med en stor och härlig familj. Svågrarna bjöd in till fest på Rudenstams där vi fick äta gott, ha mustprovning (väldigt kul och lärorikt!) och umgås. Älskar detta ställe, åk dit om du får chansen! Sen bestämde vi oss för att stanna kvar i Huskvarna hela dagen idag för att få en lugn söndag och ha kvalitetstid med min syster Ulle med familj. Och bilden säger väl allt? Gemenskapen med dessa är oslagbar! Enkelt, härligt, roligt och alltid givande samtal. Kändes enklare att åka hem denna gång med vetskapen att vi kommer ner till jul igen. Och julen närmar ju sig! Nu sover barnen gott här i bilen och vi ska hem och ladda upp för en ny vecka. Hoppas på att slippa vabba som jag gjorde i förra veckan med feber och förkylning . Tips på sånt som sätter guldkant på vardagen tas tacksamt emot! Vad gör ni för att vardagen ska bli något extra?