Bröllop på Orust



Nu är vi på väg hem efter en helg på Orust där vi varit på bröllop för våra älskade vänner David och Kristin. Dagen igår var fantastisk på alla sätt och vi är så glada för våra vänners skull! På vägen ner gjorde vi flera stopp, bland annat i Norberg där vi fikade på Elsa Anderssons konditori. Dessutom stannade vi i Vänersborg en stund och njöt av helgens enda (!) sol. Orust var vackert trots regn och nu på hemvägen har vi besökt både Lysekil och Åmål. Inser vad mycket jag missat av Sverige och tänker att vi måste åka tillbaka hitåt någon gång. Men nu åker vi hemåt för att fira svärmor som fyller 60 år imorgon och för att njuta av ännu en ledig vecka tillsammans innan Jocke ska iväg på jobb. Om ni undrar hur Ebbe mår är svaret: mycket bra! Han har såklart charmat både bröllopsgäster och alla möjliga människor vi träffat på under vår resa. Oftast skiner han upp när någon kollar på eller pratar med honom och då ser han sådär alldeles underbar ut med sin lilla smilgrop och sitt glada humör. Jag är tacksam varenda dag. Vad annat kan man vara?

Slösa med kärlek

Detta mötte oss idag hemma hos våra vänner Johanna & Håkan i Gävle. Deras fina Linnea hade målat hela gatan med hjärtan för att vi skulle känna oss välkomna. Har nog aldrig blivit så glad av ett välkomnande som detta. Så mycket kärlek! Om det är något vi borde vara mer slösaktiga med så är det kärlek. Jag tycker att vi ofta är alldeles för försiktiga med att ge varandra kärlek i form av komplimanger, heja-rop, leenden och kramar. Kanske ska vi börja säga vad vi tänker, att "åh vad fin du är!" eller "Jag tycker verkligen om dig" när vi faktiskt tänker så i våra huvuden. Eller att ge någon en kram som vi tror kan behöva det. Att låta tankarna kläs i ord och handling. Vad sägs om att anta denna utmaning inför kommande vecka? Slösa med kärlek - riktigt mycket!

Älskade Harkskär!

David, Kristin och Ebbe. 
Det bästa med att ta båten till stan är att man kan köpa glass! Ny favorit är Magnum Strawberry White.
Idag bakade vi banankaka och serverade med jordgubbar från vårt eget land. Äntligen får vi vara i vårt älskade Harkskär och njuta! Inget höjdarväder direkt (det är väl ingen som har missat eftersom vi svenskar pratar om vädret 90 procent av tiden under sommaren) men vi har ändå lyckats fika ute och åka en båttur till stan. Ebbe sitter nöjd i båten och somnar varenda gång av vågorna. Två kvällar har vi hängt med våra fina vänner David och Kristin och spelat sällskapsspel. Numera finns det en bok i Harkskär märkt med "Harkskärsmästerskapen" där vi för statistik över vårt spelande. Älskar man sällskapsspel och att tävla så gör man! Livet levererar och vi njuter!