Mammaledig


Tjoho! Jag är mammaledig på riktigt och det känns helt fantastiskt! Sista arbetsdagen har bestått av barn- och föräldragrupp där jag snart får vara en av deltagarna istället, inlämning av tidsrapporter och nycklar och överlämning av kontoret. Dessutom fick jag åka med kollegorna till Österbybruks hembageri och äta lunch. Vardagslyx! Nu ska jag göra så som min fina vän Anna skrev till mig i kommentarsfältet: Vila! Ta det lugnt! Se romantiska kärleksfilmer, dricka the och ligga i soffan och kika ut genom det soliga fönstret!

Ordning & reda




Efter denna dag ser jag nästan i kors! Vaknade klockan fem imorse, full med energi. Kunde som tur var somna om en stund senare och sov fram till sju då jag gav upp och gick upp. Hade tusen tankar på vad jag ville fixa och ordna med hemma. Projektet fick bli att städa min sekretär där jag förvarar papper, pyssel, pennor och mycket annat i en salig röra. Efter att ha hållit på i några timmar åt jag lyx-frukost med nybakade scones och hemmagjord vinbärsmarmelad tillsammans med min man och forsatte sedan mitt påbörjade projekt. Man blir väldigt effektiv när man vet att det man påbörjat måste bli klart så att man inte står i ett enda kaos när barnet kommer. Projekt sekretär övergick sedan till att rensa och gå igenom alla pärmar, tidskriftsamlare och mappar som finns i detta hus. Så otroligt befriande att bli av med papper man aldrig kommer att läsa och att få ordning och reda! Nu, många timmar senare, är jag så trött men så nöjd. 

Min älskade församling


Har idag jobbat min sista gudstjänst som anställd ungdomsledare. Innebandy-gudstjänsten blev mer än lyckad och jag känner mig så otroligt tacksam, lycklig, stolt och glad! Jag älskar verkligen min församlingen och att det finns utrymme för att testa nya saker och former. Kyrksalen var idag ommöblerad och det inbjöds till samtal kring borden under gudstjänsten. Så värdefullt att få dela livet och samtala om det som är så viktigt - om vår tro och vår församling. Tonårskillarna som hjälpt mig att forma gudstjänsten gjorde det med bravur och levererade fantastiska liknelser mellan innebandylaget och Guds lag, dvs församlingen. När allt var slut tog det inte många minuter innan ett gäng hjälpts åt att möblera tillbaka och städa kyrkan. Ja, det är sannerligen unikt och härligt att få vara en del av detta! Nu ska jag njuta av att jag fått avsluta med flaggan i topp och med gott samvete gå hem på mammaledighet.