En dramatisk bröllopsdag

(null)

Det blev en speciell bröllopsdag för oss. På förmiddagen skulle vi ta en liten båttur eftersom vår vän Johannes var här. Han åkte med Olle i den lilla Jerry-boaten medan jag, Gösta och Jocke åkte i den lilla båten. Efter en kurva small det till och jag och Gösta kastades ur båten i vattnet. Vi hade råkat köra på Jerry-boaten som stannat men som Jocke inte sett eftersom jag skymde sikten. En rejäl smäll och  chocken var stor när vi flög i vattnet. Tack och lov blev vi oskadda, det enda jag fick var en liten fläskläpp. Tacksam att Ebbe slapp vara med om ännu en olycka och att vi klarade oss. Hela eftermiddagen kände jag mig trött, chockad och omtumlad men vi bestämde oss ändå för att gå på dejt på kvällen som planerat.

(null)

Men först fick vi ladda upp med cupcakes som Olle bakat tillsammans med farmor. Lyxfika!

(null)

Olle hade även gjort en teckning. När han frågade om jag såg vem som var vem sa jag:
- Ja, pappa är ju den långa!
- Ja och du är ju den tjocka, svarade Olle glatt. Älskar hans kommentarer!

(null)

På kvällen gick vi på dejt på Basta. Köpte en limonata för pengarna Ebbe gett oss i sitt bröllopskort. Han hade tagit 30 kronor från sina egna pengar för att vi skulle kunna äta eller dricka något gott på vår dejt. Älskade Ebbe, så generös och omtänksam!

(null)

Våra fina vänner Håkan och Johanna förgyllde vår kväll efter att vi spontant frågat dem samma dag. Älskar sånt, när vänskap kan vara spontan och enkel. Våra samtalsämnen tar aldrig slut och det är alltid härligt att umgås. Håkan och Johanna var med på vårt bröllop så det känns extra fint att få dela ännu en bröllopsdag med dem. Vänner som varit med sen start, som känner oss väl och som fortfarande ställer nyfikna frågor om vår relation. Så viktigt och bra att ha vänner att dela livet med!

(null) 

13 år som herr och fru Lundqvist. Vi älskar att vara med varandra. Vi pratar (mest jag) och delar vad vi känner och tänker på. Vi har lika värderingar, brinner för samma saker och tycker om att få dela hela livet med varandra. Vår väg framåt har aldrig varit spikrak och vi vet fortfarande inte vart vi ska eller vad vi ska bli när vi blir stora. Men det vi vet är att vi vill gå vägen tillsammans, där vi båda gör allt för att vi ska må bra och vara lyckliga, genom allt! 

Donsö

(null)

Första veckan i juli åkte vi till Johannes och Ida på Donsö. De blev ett par efter att de båda gått med på att gå på en dejt som vi styrt upp tillsammans med Moa och Axel eftersom vi tyckte att våra bästa vänner skulle bli ett perfekt par. Och det blev en lyckad matchning och sen ett år tillbaka bor Johannes på Donsö med Ida. För mig var det första gången att få besöka dem i deras gemensamma hem. 

(null)

Vädret var som vanligt inte på vår sida med blåst och kalla vindar. Och första kvällen fick Ebbe feber som drog ner stämningen på veckan vi sett fram emot så länge. Vi bestämde oss för att stanna men för att ge Ebbe bästa förutsättningar att bli frisk stannade han, jag och Gösta på Donsö medan resten av gänget åkte och roade sig i Göteborg. Vi fick roa oss med film och yatzy. 

(null)

Och med glass i hamnen när Ebbe mådde bättre på eftermiddagen. Det är första gången jag någonsin fått be om mindre kulor. 

(null)

Blåsigt men äntligen lite sol. 

(null)

Vädret blev bättre och Ebbes feber försvann så vi kunde fortsätta njuta av Donsö. Jag tog min första löprunda på flera år och njöt av den storslagna naturen. 

(null)

Sen tog vi båten ut till havs för att gå i land på Rävholmen.

(null)

Johannes och Ida fiskade krabbor med barnen. En exotisk upplevelse för oss Östkustbor.

(null)

Kolla vilken gullig krabba!

(null)

Badade i det klara havet och höll i maneter. 

(null)

Lycka att få möta upp Moa och Axel, som anslöt med egen båt, och få umgås på klipporna. Barnen lekte och vi kunde fika, sola och prata. 

(null)

Drömmigt!

(null)

Sen tog vi båten hem igen. 

(null)

Barnen ville åka flakmoppe så Johannes tog med dem på en tur. Johannes är killen som byggt sig en egen el-flakmoppe. I bakgrunden skymtar ni deras hus som ligger precis ovanför hamnen, ett riktigt dröm-läge.

(null)

Jag och Gösta smälte in i deras underbara lägenhet med mjuka pastellfärger och noga utvalda loppisfynd.

(null)

Drack kaffe ur fin-kopp och njöt av livet.

(null)

Kolla in utsikten!

(null)

Sista dagen tog vi båten in till fastlandet och Olle fick åka spårvagn för första gången. Det var också första gången vi insåg att han kan läsa när han plötsligt utbrast "På den här knappen står det stopp".

(null) 

Åkte till Hönökonferensen över dagen. Fick njuta av min favorit-bulle på Aleks, strosa i affärerna i hamnen och gå på kvällsgudstjänst. Efter den kvällen bestämde vi att vi måste återgå till vår tradition att hyra hus med vänner hela Hönö-veckan nästa år. Älskar den platsen och allt den veckan ger oss!

(null)

Avslutade Hönö-kvällen med en skumraket som höll på att blåsa bort. När fotot tas drar Gösta mig i klänningen medan papp-tallrikarna far runt omkring mig. Småbarnslivet!

(null)

00.26 var vi åter på Donsö efter bilfärja, bilfärd och slutligen färja. Att bo på en ö utan bilar har sina nackdelar. Men troligtvis ännu fler fördelar!

(null)

Som att få åka golfbil med packningen till båten när det var dags för hemfärd. Tacksam för Ida och Johannes och för att vi återigen fått fina minnen! 

Ps. Tredje gången gillt! Till slut vann jag över appen som inte ville att detta inlägg skulle bli skrivet. 


Kontraster

(null)

Det är fredagskväll. Barnen och jag har tänt ljus och ser på film. Regn och 13 grader ute. Känns overkligt med tanke på att det var 35 grader och sol igår. Vi njöt på Norrskär både morgon och kväll. Badade från klipporna i det 17-gradiga havet och drack kaffe och åt dammsugare till frukost. Njöt av besök av vår vän Carro. Gösta roade sig med att peka på båtar. Han ÄLSKAR båtar, både att åka och att titta. Jag är tacksam för många fina sommardagar. Hade nyss skrivit ett lååångt inlägg om vår resa till Donsö som sen försvann när appen plötsligt la av. Det är andra gången det händer med just det inlägget. Suck. Så det får bli en annan dag. Eller aldrig. Vi får se. Önskar er alla en fin helg!