Vardagar & glädjedagar

Just nu åker jag mest tåg fram och tillbaka till Gävle. Vardagen är här och denna vecka har Jocke fortsatt inskolningen med Ebbe. Nu har Ebbe klarat av sin första dag alldeles på egen hand och allt går jättebra. Skönt! Jag försöker bolla tusen grejer och tankar i huvudet, så som det alltid är vid en uppstart. Dagarna går fort och känns intensiva och jag försöker strukturera och beta av alla mina "att göra-listor" och försöka sluta med att skriva allt på små post-it istället för att ha EN lista, vilket är lättare sagt än gjort. Inte en enda vettig bild har jag tagit på senaste tiden, kamera-rullen ekar tom på fina bilder. Skulle jag lägga upp mina fyra senaste bilder skulle det vara reklam för söndagens gudstjänst (då ska jag sjunga, hurra!), en första utformning av församlingens programblad, en screenshot av vad man behöver ha hemma till Linas matkasse (Nu ska vi äntligen testa! Det blir spännande.) och en bild på ett tidningsurklipp där min fina kollega och föreståndare skriver att jag är duktig fast jag inte har någon utbildning (Det handlade om olika löner inom kyrkan.) Ja, ni hör ju vad livet mest består av just nu. Så jag bjuder på en bild då jag ser väldigt glad ut, för det var jag verkligen den dagen. Jag är glad idag också, men inte så som den dagen. Det är fint med riktiga glädjedagar, de ska man bevara och minnas. 

Bröllop


På väg hem efter en underbar helg i Umeå. Igår gifte sig Arvid med sin Julia i Vännäs och vi fick vara med på årets fest som innehöll en vacker vigsel med underbar musik, världsfin festlokal, god mat, trevliga människor, roliga tal, oemotståndliga biskvier och liveband och dans till mitt i natten. Vi har haft så kul! Det är så fint när människor säger sitt stora JA! till varandra. I kyrkan märker man hur alla par, som sitter i bänkarna, tar varandras händer under vigselakten och lutar sig mot varandra. Varenda bröllop blir jag påmind om mitt stora JA! till mannen i mitt liv som jag sa för 7 år sen och att jag är så tacksam för det. Det är fint att få dela livet med någon - genom glädje och sorg, med- och motgång, vinter och vår. 
Nu rullar vi hemåt igen för att hämta Ebbe som varit hos fantastiska barnvakter hela helgen. Vi har njutit av en barnfri helg och han av att få massor av kärlek och uppmärksamhet av våra vänner. Win win! 
Grattis Arvid & Julia och tack för att vi fick vara med på årets fest. Störst av allt är kärleken!

Förskola

Förväntansfull sina allra första förskoledag. Att ha ryggsäcken på sig varje dag är ett måste och en riktig favorit!Hej från första förskoleveckan. Det känns lite overkligt att jag numera är en mamma till ett förskolebarn. Att vardagen ska börja bestå av föräldramöten, snorigt barn och lämningar. Var inte jag nyss ett litet dagisbarn själv? Jag älskade dagis som liten och jag hoppas Ebbe ska göra det samma. Vi verkar ha hamnat på världens bästa avdelning och jag är så imponerad över att det är så lugnt. De små barnen leker så fint med varandra, gör som deras lärare säger, sitter duktigt och äter och knallar in och somnar som stockar på sina madrasser efter lunch. Idag lyckades jag söva Ebbe, trots flera skrikande barn runtomkring, och kände mig lycklig över att han börjar anpassa sig. För Ebbe har bilrummet, med flera olika bilgarage, varit höjdpunkten och sångstunden på förmiddagen och uteleken med sandlåda och massor av cyklar. Jag hänger på och leker och försöker visa Ebbe att detta är en fantastisk plats att vara på, samtidigt som jag får chans att lära mig rutiner och hur det funkar. Nu sover Ebbe gott och jag inser att det är en ny tid i livet. Ny dygnsrytm, nya vänner, nya upplevelser och nya mammautmaningar. Det känns kul!