Året 2020

(null)

JANUARI. Inledde nya året med att äntligen måla om tvättstugan. Från beigt till grått! Önskade mig ett år att återigen få ta det lugnt och umgås med dem som står mig nära och som ger mig energi. Och att få göra gott och vara till välsignelse där jag gick fram utan att göra våld på mig själv och mitt mående.

(null)

Njöt av Harkskärsluften och lät barnen roa sig med att kasta sten, ett ständigt återkommande nöje under hela 2020. Olle älskar det!

(null)

Fyllde 32 år och firade med fika på jobbet, lunchdejt med Jocke och middag med svärföräldrarna. Kände mig lycklig och tacksam över livet!

(null)

Bestämde oss för att försöka bli fem i familjen där Jockes första steg var att köpa en 7-sitsig bil. Hos oss går det sällan lång tid mellan tanke och handling och i slutet av januari var en ny bil inköpt och vi firade med en tur till fina vänner i Stockholm.

(null)

Njöt av söndagar i kyrkan där Ebbe gick på söndagsklubben och vi lugnt kunde sitta i kyrkbänken eftersom Olle alltid ville sova i knät på sin farfar. På kyrkfikat skulle Olle absolut dricka kaffe med mjölk ur en kopp tillsammans med farfar och hela familjen såg söndagarna i kyrkan som en självklar del av livet. Tänk vad mycket vi inte visste om 2020 då...

(null)

FEBRUARI. Åkte till Stockholm på min allra första möbelmässa vilket var en fantastisk upplevelse. Barnen var sjuka där hemma men jag försökte njuta så gott jag kunde av mässan, middag med mina kollegor inne i Stockholm och hotellnatt. 

(null)

Hemma igen blev det VAB och jag passade på att föreviga barnen och vårt vardagsliv på bild.

(null)

Köket vadade i ljus och jag kände mig tacksam över vårt hem och hur bra vi har det!

(null)

Hade vänner hemma på mellokväll och njöt av gemenskapen. Inte hade vi en aning om att detta skulle bli en av de sista gångerna med denna form av umgänge under 2020.

(null)

Våren kändes på ingång och jag köpte snittblommor som förgyllde vårt vardagsrum. 

(null)

MARS. Årets typ enda snö kom i början av mars och jag var snabb med att ta med Olle till pulkabacken för att få testa sin nya snowracer som stått oanvänd i garaget. Som vi njöt! Och tur var det för sen försvann snön lika snabbt igen.

(null)

Hela familjen blev sjuka och jag allra värst. Var hemma i över två veckor och kände mig så dålig med feber och orkeslöshet. I samma veva slog Covid-19 ner som en bomb för oss och vi funderade på vad det skulle innebära för oss alla. Det var nog tur att vi inte kunde förstå hur livet skulle bli framöver...

(null)

I och med Corona började vi umgås utomhus. Som här, en ljuvlig men kall vårdag, då vi blev bjudna på paj hos Moa & Axel i vårsolen.

(null)

APRIL. Började att spela in våra gudstjänster eftersom vi inte kunde ses fysiskt pga. Corona. Jag vet hur vi kämpade med att spela in påskens alla gudstjänster och glädjen vi kände över att ändå lyckas med det, trots knapphändig kunskap om hur man egentligen gjorde.

(null)

Vi fortsatte att ses utomhus. Åkte till Harkskär efter förskolan för att få träffa farmor och farfar som vi längtade extra mycket efter eftersom de inte längre kunde hämta barnen på förskolan en gång i veckan pga. Corona.

(null)

Fortsatte unna mig snittblommor. Så fint!

(null)

Hade väldigt långt hår.

(null)

Firade påsken själva och avslutade med hinderbana inomhus till barnens och min (!) stora glädje. 

(null)

Olle fyllde 3 år. Vår älskade lilla charmknutte som är en hejare på att spela fotboll, charmar oss alla med allt sitt prat och som är en sann lillebror som vill kunna göra allt som storebror kan.

(null)

Ebbe kramades med Jocke och det har hållit i sig hela året. Pappa är en favorit!

(null)

Klippte av mig håret och började spara ut luggen som hängt med mig de senaste fem åren. Lite identitetskris att ta bort luggen, det är ändå väldigt utmärkande, men jag trivdes ganska fort bra i det nya.

(null)

Fikade med svärföräldrarna i ett vindskydd i Utvalnäs och försökte göra det bästa av situationen när man inte kunde ses inomhus. Minns att det var kallt och eländigt och att jag verkligen längtade till att få umgås som vanligt igen. 

(null)

MAJ. Bilden jag tog direkt efter att graviditetstestet visat positivt! Så glad! Återigen hade vi förmånen att bli gravida inom några månader och lyckan var total.

(null)

Åkte till Harkskär och var så lycklig över det vi precis fått veta men höll det för oss själva de första veckorna. Minns hur glad jag var!

(null)
 
JUNI. Sommarvärmen kom och första juni gjorde vi vårt allra första besök på Sandbankarna. Så ljuvligt med sommar!

(null)

Hemma fortgick arbetet av att byta ut fasaden på huset som vi börjat med under maj-månad. Det blev så stor skillnad!

(null)

Vi bjöd in till målarfest och hade ett helt gäng av vänner som kom och hjälpte oss under en helg. Åt pizza i kvällssolen och kände stor tacksamhet över gemenskapen och all hjälp vi fick, både av våra vänner och mina svärföräldrar.

(null)

Efter en turbulent vår på jobbet tog jag chansen att söka ett nytt jobb och det modet gjorde mig glad. Det beslutet skulle bli avgörande för hela min höst...

(null)

Ebbe gick sin sista dag på förskolan och vi firade med fika i Harkskär där vi berättade att de skulle få ett syskon. Olle blev jätteglad med en gång medan Ebbe var lite mer försiktig att utrycka sin glädje. Han vet ju ändå vad det innebär att få ett syskon...

(null)

JULI. Åkte på en efterlängtad resa söderut. Besökte mamma i Tranås trots Coronan och det var så fint att få ses!

(null)

Vår favorit-vecka på Hönö blev inställd så istället åkte vi till Moa & Axel på Donsö. En av sommarens bästa minnen där vi umgicks, åkte båt, fiskade makrill och njöt av västkusten trots bristen på fint sommarväder.

(null)

Seglade Donsö runt och njöt av naturen och hela upplevelsen att vara i skärgården.

(null)

Jag och min syster Ulle beslöt oss att spontant åka ner till Skåne från Huskvarna för att besöka mormor. Glömmer aldrig när vi tog denna bild och hon strök mig på ryggen och sa att "Så här nära en människa har jag inte fått vara sen i mars". Så sorgligt och vackert på samma gång.

(null)

Njöt av dagar hos min syster Ulle både innan och efter Donsö. På detta sätt har vi aldrig umgåtts tidigare eftersom de vanligtvis brukar komma till oss på sommaren. Sommarvärmen lyste med sin frånvaro så istället för strand och bad blev det lekparkshäng, hemmahäng och tid att äta massor av godis och spela spel. Som vi njöt!

(null)

Hemma igen kom sommarvärmen och vi åkte på vår årliga tur till Eggegrund. Det är så vackert här! 

(null)

Magen växte och vi var så glada!

(null)

Firade vår bröllopsdag med en tur till Öregrund och middag i Axmar och offentliggjorde att vi skulle bli fem i familjen.

(null)

Så tacksam att få dela livet med just honom. Vi har verkligen haft ett bra år tillsammans. Det blir bara bättre och bättre. Ett liv utan honom är helt otänkbart!

(null)

Johannes förevigade oss ute på Norrskär som blev en av sommarens favoriter tillsammans med ön Kläcken där vi badade och njöt av den långgrunda sandstranden. 

(null)

AUGUSTI. Njöt av ett dygn med mina älskade vänner Elin och Frida i Fagerviken. Vi solade och badade, gick på byns loppis och åt världsgod picknick på klipporna. Tacksam för vår vänskap!

(null)

Var på ultraljud och fick se en livlig liten bebis. Pga. Corona fick Jocke vara med på länk. Istället fick vi fira med fika på Konditori Lido efteråt innan jag åkte ett dygn till Stockholm för att träffa min Tranås-kompis Anna. Vi tog en tur till Vaxholm och jag lovade mig själv att skriva upp "Stockholms skärgård" på min lista att uppleva med familjen framöver.

(null)

Började mitt nya jobb på Kinnarps och kände mig så tacksam över den möjligheten! Åh vad jag trivs bra där, både med kollegor och arbetsuppgifterna. Det har verkligen bidragit till att jag fått en riktigt bra höst. 

(null)

Magen växte och jag kände mig fin!

(null)

SEPTEMBER. Vi var på årets enda och bästa fest! Håkan fyllde 40 och bjöd in till 90-talsfest och vi njöt av en riktigt rolig kväll!

(null)

Jag förvånade mig själv genom att cykla till jobbet i ur och skur och ofta väldigt tidigt. Ibland redan vid kl 6 på morgonen. Det blev ytterligare ett bevis på hur rätt beslutet av att byta arbetsgivare var för mig!

(null)

OKTOBER. Vi firade min syster Camilla som fyllt 50 år med en SPA-helg i Västerås på Steam Hotell och det var en helt fantastisk upplevelse. Bästa hotellet jag varit på! Kom inte ihåg senast vi umgicks själva, bara vi systrar. Så fint att få dela livet och prata ostört mycket och länge.

(null)

Pga. Corona och för att få ihop livet blev torsdagsdejterna allt färre men de gånger de blev av njöt vi. Fick en ny favorit: resturang TAK uppe på Fullriggaren med utsikt över Gävle.

(null)

Försökte bli en bullmorsa och bakade bullar flera gånger om. Min dröm har alltid varit att barnen ska säga att "min mammas bullar är bäst!" Kanske kommer jag dit till slut?

(null)

Målade vardagsrummet i en grön nyans och vi blev så nöjda. Jag älskar färgen!

(null)

Ebbe fyllde 6 år och bjöd kompisar från skolan på kalas. Det är så härligt att se och märka hur bra Ebbe mått av att få börja skolan - av nya kompisar, fantastiska pedagoger som lär ut nya saker varenda dag, för utmaningar i lärandet och gemenskap över åldrarna på skolgården. 

(null)

Succéleken vi aldrig kommer glömma: kasta ostbågar i raklödder. Så glad att just Jocke är pappa till våra barn!

(null)

Åkte till Huskvarna på höstlovet och var så glada att äntligen få ses igen! Njöt av att få vara tillsammans och att få gå på dubbeldejt med efterlängtade vänner medan syrran tog hand om barnen.

(null)

NOVEMBER. Gick på promenad och var tvungen att föreviga vårt fina hus på bild när jag kom hem. Sån stor skillnad mot gröna huset!

(null)

Clara fotade oss i Bolongerskogen en vacker höstdag. 

(null)

Älskar denna bild. Familjen som är på väg att bli fem. 

(null)

Corona ville inte släppa taget, snarare tvärtom, så vi fick fortsätta umgås utomhus. Vi grillade korv i Hemlingby och umgicks i kylan.

(null)

DECEMBER. Efterlängtade adventstid. Detta år behövde vi ljuset och glädjen mer än någonsin. Så märkligt att inte gå till kyrkan, rodda adventskonsert eller att bjuda vänner på adventsmys. Istället var vi hemma och bakade pepparkakor och lussebullar, fikade och besökte Gävlebocken. 

(null)

Magen växte och vi påbörjade nedräkningen, inte bara till julen, utan också till bebisens ankomst. Mådde bra ändå till slutet då kroppen blev tung och trött och jag började bli orolig att den skulle komma tidigare än beräknat. Fick därför sjukskriva mig sista veckan innan jul för att vila och samla kraft, vilket var helt rätt beslut!

(null)

Köpte vår allra första julgran! Planerade för jul hemma pga. Coronas framfart men lyckades till slut fira med Jockes familj i Harkskär, till allas stora glädje. 

(null)

Ja, vilket år 2020 varit. Visst är vi alla glada att få lägga det bakom oss och förhoppningsvis blicka framåt mot ett år som kommer innebära mer gemenskap och frihet? Trots pandemin ser jag med detta inlägg att vi ändå haft det väldigt bra tillsammans. Vi har fått massor av tid som familj, jag har återigen fått ett lugnt år där jag mått bra och vi har ett stort äventyr framför oss - en ny familjemedlem. Idag är det nyårsafton och nu känner jag verkligen hopp om att bebisen faktiskt kommer först 2021, vilket varit min önskan hela tiden. Jag ser fram emot 2021 - ett år som mammaledig då jag ska njuta av att få vara tillsammans med barnen, börja träna igen, umgås med vänner och familj och fylla livet med sådant som gör mig gott. Välkommen 2021 - du är efterlängtad! 

Vår julafton

(null)

06.59 kom Ebbe in till oss och viskade lyckligt att "nu är det julafton". Vi hade sagt att han fick gå upp kl 7 så han var punktlig. Älskar barnens förväntan på julen, minns hur det var likadant när jag var liten. Tradition från min familj är julstrumpa som tomten hängt på dörren under natten. Blev så glad för min!

(null)

Eftersom jag känt mig dålig den 23:e och återigen funderat på om bebisen var på väg var jag tvungen att föreviga magen. Den hänger så långt ner! Bad många böner att den inte skulle komma på julafton och bönen blev besvarad.

(null)

Snart är dessa två storebröder! De var också glada att bebisen höll sig på insidan så vi fick fira jul allihop.

(null)

Jag lockade håret och gjorde mig fin.

(null)

Sen åkte vi till Harkskär för att fira jul med Jockes föräldrar och bror med familj. Vi hade förberett för jul hemma eftersom ville vara förberedda utifall någon skulle bli sjuk. Tack och lov höll sig alla friska och julen blev plötsligt precis som den brukar, förutom det traditionsenliga besöket i kyrkan. Det var såååå fint att umgås, något vi i princip inte gjort inomhus under ett års tid. 

(null)

Barnen var överlyckliga att få vara tillsammans med sina kusiner och vi att få vara tillsammans, allihop. 

(null)

Efter korv med bröd följde den gedigna kakbuffén som detta år innehöll 14 (!) sorter. Jocke mådde sådär när han intagit samtliga.

(null)

Efter Kalle Anka och middag var barnen, framförallt Ebbe, otåliga på att få besök av tomten. Plötsligt knackade det på rutan och när vi öppnade fanns ingen där. Däremot fanns ett brev från tomten som önskade "God jul" och berättade att han inte kunde besöka oss på grund av Corona men att han lämnat julklappar innan han flög tillbaka med renarna till Nordpolen där det var fullt av snö. Blev tårögd när storkusinen läste upp tomtens brev. Fint att det blev jul trots allt. 

(null)

Barnen var så nöjda av tomtens besök och att få öppna de efterlängtade julklapparna. En drake från Draktränarna blev såklart en succé hos Ebbe.

(null)

Olle var överlycklig för vartenda paket (älskar en 3-årings glädje!) och hojtade glatt vid varje öppning. De radiostyrda krockbilarna var en riktig topp-present och underhöll oss sedan många timmar under helgen.

(null)

För min del blev det många timmars vila. Jag blev beordrad liggläge i fåtöljen mestadels av tiden och hann nästan bli uttråkad. Samtidigt så skönt att få samla all energi som möjligt inför det nya äventyret som väntar. Tacksam för dagar med familjen, att få umgås och vara tillsammans, skratta, prata och dela barnens glädje. Nu jobbar Jocke sina sista dagar innan nyår då han går hem på ledighet fram till att barnet kommer. Längtar! 

God jul!

(null)

God jul älskade vänner!

(null)

Bebisen är kvar i magen till vår stora glädje och det ser ut som vi klarar oss förbi julafton. Främst har vi ju nedräkning till nyår. En vecka kvar...

(null)

Tacksam för vår lilla familj och för solen som skinit över Gävle idag. Det finns hopp för framtiden!