Att ta livsuppgiften på allvar


Igår predikade jag om att "Vila i Gud". Att Guds skapelse var komplett först då Gud hade vilat. Vilan är tänkt att vara en sjundedel av vårt liv, något som är självklart, givande, rofyllt och skönt för oss, inte ett nödvändigt ont när vi är slutkörda. I Tomas Sjödins bok "Det händer när du vilar" skriver han ungefär såhär: "Den som inte vilar tar inte livsuppgiften på allvar." Det tycker jag var befriande att höra! Att vila faktiskt inte handlar om lathet och något fult, som vi många gånger gör det till, utan att vilan är en del av uppgiften att vara människa. Så idag tar jag livsuppgiften på allvar. Har varit hos barnmorskan imorse och allt såg bra ut förutom lite lågt blodvärde, skönt! Bebisens hjärta slog och den sparkade där inne i magen. Efteråt firade jag med att göra scones (älskar!) och att äta jordgubbar framför en film. Det gäller att ta tillvara på livet och lugnet (!) före barnet. 

Livet pågår




Livet är bra! Vi är hemma från vår Norrlands-resa som varit fantastisk! Vi har åkt massor av mil och besökt Norrlands städer. Det fanns så mycket att se och uppleva. Vi har shoppat, besökt mysiga caféer, åkt runt för att se och uppleva allt det vackra, kikat på släktgårdar och ätit långa hotellfrukostar. Roligt att få umgås med svärföräldrarna och att få massor av kvalitetstid med min man.

Nu är vi hemma igen och jobbar. Planerar inför sommarlägret och laddar inför morgondagens gudstjänst som jag har hand om. Dessutom hade vi huset fullt av folk igårkväll där de sista gick hem vid 4-snåret. Vid 2-tiden gav jag upp för mina hängande ögonlock, tur att jag har J som orkar vara uppe. Det är verkligen lycka att ha huset fullt med folk, att grilla, prata, spela spel och se att människor trivs. Och tänk att det funkar så bra att vara 30 st i vårt lilla hus! Glädje! Dessutom blev trädgården ordentligt invigd med en rad kubb-matcher och lekar! Tänk vad bra vi har det!

Nu: lång lördagsfrukost och fortsatt renoveringen av barnrummet. Trevlig lördag! 

Vi har det bra!




Vi lever semesterns glada dagar och fyndar i varje stad vi besöker. Shopping varvas med att uppleva vårt fantastiska land och allt vad det rymmer, landsvägar, vatten och fina utsikter. När vi blir trötta laddar vi om med en frappuccino och orkar därefter några timmar till innan vi njuter på hotellrummet! Bra är rätta ordet för hur vi har det. Väldigt bra!