Ved

Detta var gårdagens projekt! Jocke klyvde ved och jag staplade så att vi kan elda i kakelugnen hela vintern. Det gick fortare än vi trodde, troligtvis eftersom Ebbe somnade gott i vagnen, till ljudet av vedklyven. När han vaknade igen var vi klara!Det firade vi med fika i trädgården. Det var ljuvligt väder ute, ni vet sådär höstskönt då solen skiner och värmer men att det inte blir för varmt. Så skönt! Jag låg och spanade på vårt hus och tänkte på hur bra vi har det.Och så tittade jag på Ebbe såklart som hade fullt upp med att leka med sina burkar. En skön och lugn lördag med familjen - precis vad vi behövde! 

Projekt: Hus

Äntligen är dräneringen av grunden klar och vi passade dessutom på att göra hål för plintar till den framtida altanen som vi hoppas kunna bygga under nästa vår. Idag har vi bara ingång från framsidan så det ska bli underbart att få en dörr på baksidan, från köket rakt ut mot trädgården. I september kommer en byggfirma som vi har anlitat för att byta panel, tilläggsisolera och sätta in nya fönster och en altandörr. Huset kommer få sig ett rejält ansiktslyft och vi är förväntansfulla på hur det kommer att bli. Det känns helt underbart att vi valt att leja bort detta arbete! Vi har slitit och renoverat huset invändigt på egen hand och med hjälp av fantastiska vänner. Nu ska vi njuta av att se att saker händer utan att vi lyfter ett finger. Som Jocke sa: "Jag ska fira med chips varje kväll och sitta och njuta av att det händer saker medan jag inte jobbat ett dugg." Vårt arbete kommer i vår när vi ska måla huset, bygga altan och börja göra iordning trädgården som till stor del ser ut som ett slagfält efter dräneringen. Mycket kul på gång alltså! 

Guldkant på vardagen

Det här kan ju vara det mysigast som finns! Ebbe brukar sova en stund på eftermiddagen och idag var min första tanke att "jag borde passa på att göra massa saker medan han sover." Men så la jag mig bredvid honom och tänkte istället att "jag borde verkligen passa på att njuta av lyxen att sova en stund samtidigt som jag får mysa med världens finaste son." Så det gjorde jag! Fort somnade jag och gott sov jag. Sen vaknade jag och låg och tittade på Ebbe medan han sov vidare. Det finns nog inget finare än sovande barn. Jag tänker verkligen ta tillvara på alla såna här chanser min sista tid som mammaledig. Det ger guldkant på vardagen!