1,5 år

Den här lilla charmören blev 1,5 år i tisdags. Det firade vi med att gå till lekparken där Ebbe inte hann mer än att sitta lite i sandlådan och leka och fika innan han gungade och somnade sittandes. Han är så rolig just nu, pratar mer och mer och försöker kommunicera med oss, med blandade resultat eftersom vi ibland inte fattar ett dugg. Jag älskar att höra honom försöka härma både hönan, hunden, katten, fåret och kossan. Älskar att höra honom säga "ba" till banan och till tusen andra saker, "gung gung" som menas att han vill ut och gunga och sina tydliga "ja" och "nej" till vad han vill och inte. Efter sex dagar hemma, eftersom Jocke jobbat, var det svårt att åka hemifrån imorse. Mammahjärtat värkte faktiskt lite, för det har varit så mysigt att vara hemma med Ebbe. Att ha gott om tid att leka, gå till lekparken, ta en sväng till affären och biblioteket och låta Ebbe gå själv och ta all tid i världen på sig eftersom vi haft precis det. Att sjunga för honom varje kväll tills han somnar och bli väckt av hans prat och goda morgonhumör på mornarna. Så väldigt tacksam för honom!

Babblarna & powermamman

Lycka att hitta Babblarna på leksaksavdelningen!
Hagelskur på hemvägen. Älskar att Ebbe pekar mot dörren, "Mamma, sluta fota och öppna dörren istället så vi kan gå in!"

Idag har vi varit i Uppsala och Ebbe har för fjärde gången deltagit i den studie som han är med i, om barns förmåga att uppfatta omvärlden. Idag kändes det som att ha en annan son med sig eftersom han numera går runt, pekar, pratar och gör massvis med ljud. Så roligt och spännande att se hur han agerar i olika situationer och hur han hela tiden utvecklas. Det är en ynnest att få vara hans mamma! Efteråt lunchade vi med Jocke som var på väg söderut för jobb i fem dagar framåt. Sen gick Ebbe och jag på stan en sväng & Ebbe ville helst gå omkring själv. Ni skulle sett hur lycklig Ebbe blev när han hittade alla babblarna på Åhlens. Han ville aldrig gå därifrån! När vi klev av tåget här i Örbyhus störtade hagel mot marken och jag försökte ta mig hem så fort jag kunde med en skrikande unge, tung matkasse & en barnvagn. Kände mig som en riktig power-mamma!

Lyckliga familjen

Älskar den här bilden som är tagen vår sista dag på Lanzarote. Vi ser ut som en liten lycklig familj - och det är vi. Lyckliga men inte perfekta! Vi är glada och ledsna, skrattar & surar, fyllda med energi och alldeles slutkörda, sams och osams. Precis som för alla andra. Vi är ju bara människor, med fantastiska och mindre smickrande sidor som är det som gör att du är du och jag är jag. Det är väldigt fint att få förmånen att leva tillsammans med någon som älskar mig som jag är.

Imorse skulle Jocke iväg på ett viktigt jobbmöte så jag stannade hemma med Ebbe. Han vaknade till när Jocke gick upp men somnade om efter att jag trött sagt att "det är inte morgon än, vi ska sova." Två timmar senare, 9.30 (!) vaknade jag medan Ebbe sov vidare till strax innan 10. När händer det? Måste ha att göra med att han har semester-tiderna kvar i kroppen. Så vi hann inte med mer än frukost, påklädnad och lite lek innan Jocke kom hem och jag kunde åka en sväng till jobbet i Gävle. Nu är jag på väg hem igen för att fira Jocke ikväll tillsammans med hans familj eftersom han fyllde år när vi var på semester.