Mini-lov

(null)

Här är det sportlov och jag passade på att ta ledigt i slutet av veckan för att vara hemma med barnen. Dagens äventyr blev att ta bussen ut till mina svärföräldrar i Harkskär för att hälsa på. Det är så fantastiskt vackert vid havet, njuter varenda gång. Svärmor välkomnade oss med soppa och pannkakor till lunch. Sen gick vi ut i det fina och kalla vädret.

(null)

Gick till Harkskärsstranden för att kasta sten, det ständiga nöjet för våra barn när vi är här. De tröttnar aldrig! Så mysigt att få såna här dagar med barnen. Jag behövde vila nu och de också tror jag. Och att umgås med svärmor är alltid härligt!

(null)

En bra stund kastade vi sten.

(null)

Blåsigt så det var tur att vi var väl påklädda.

(null)

Sen var det skönt att komma in i värmen. Vi drack kaffe och fikade och medan barnen såg på film hann jag och svärmor prata om livet. 

(null)

Sen var det dags att ta bussen hem igen. På hemvägen somnade Ebbe men som tur var lyckades jag få liv i honom när vi skulle genomföra bussbytet nere på stan. När vi kom hem utbrast han "Åh så skönt, ingen stress och vi är bara lediga." Håller med. Så skönt med dagar som dessa. 

Söndagsfriden

(null)

Söndagsfriden, lyckades fånga den på bild idag. Solen lyste in genom fönstret och se så fin blomsterbuketten är som jag köpte till mig själv i helgen. 

(null)

Det är något alldeles speciellt med snittblommor, gör mig lycklig långt in i hjärtat. Det behövde jag efter en vecka med flera dåliga dagar. 

(null)

Lyckades fånga de här två också. Bröderna Lundqvist, tänk att de är våra barn. Tacksam!

(null)

Mycket bus blir det och en hel del gråt och bråk. Men mest väldigt mycket kärlek och lek. Glad att de har varandra. Som igår, när både satt i soffan och åt morgonmacka och såg på tv medan jag kunde smyga tillbaka till sängen och titta på serier med Jocke. Lyx!

(null)

Olle-älsklingen säger citat på citat just nu. Som idag när han berättade att han önskar sig belysning i present. Varför då? Jo, för att få sätta upp belysning. Älskade unge!

(null)

Ebbe leker mest med Pokémon just nu och samlar veckopengar till att kunna köpa nya. En tjuga varje lördag är rena lyckan. 

(null)

En fin helg är förbi. Regniga lördagen gick åt till städning och att fixa extraljus på bilen innan vi fick vänner på middag och mello-besök. Och söndagen gick åt till att vila och vara tillsammans. Vi åkte med vänner till Högbo Bruk utanför Sandviken för lek och grill ute i solen, så härligt. Sen har vi bara varit hemma och varit tillsammans. Fixat tvätten, lagat middag, sett på film och läst böcker. Nu står måndagen för dörren och för en gångs skull känner jag mig förberedd. Låt oss ha en riktigt fin v.9!

Lunchdejt och frisörbesök

(null)

I lördags var jag och Ebbe på "Kidz Song and dance party" i kyrkan som jag höll i tillsammans med mina ledarkollegor från barnkören. En härlig stund där 19 barn sjöng, lekte, dansade och fikade. Efteråt åkte jag och Ebbe till stan och lunchdejtade. Så mysigt att få en stund själv med Ebbe. Tänk att jag har en alldeles egen 5-åring som är helt underbar! 

(null)

Sen var det dags för frisörbesök. Ebbe har varit så frisör-rädd att vi fått åka med honom till Tierp för att fantastiska Viktoria på Hår&Sånt varit den enda som funkar. Men till slut har han övervunnit sin rädsla så vi kan gå i Gävle istället. 

(null)

Han satt lugn i frisörstolen och klagade inte ett dugg, så skönt! 

(null)

För första gången vågade han spraya färg i håret och var så stolt över det. 

(null)

På kvällen hade vi mello-kväll med fina vänner. Började med tacos, kan aldrig bli fel! 

(null)

Olle var också till frisören under lördagen och blev så fin i sin nya frisyr. På söndagmorgon, innan kyrkan, gick han runt såhär. Sådan farfar, sådant barnbarn säger vi.

(null)

Påhittig, pratsam och mycket vilja har han. 3-årstrotset börjar märkas på allvar nu. Allt har sin tid. Efter en fin söndag i kyrkan där barnkören och jag sjöng hade vi en lugn söndageftermiddag hemma med bokläsning eftersom vi passade på att åka till biblioteket efter kyrkan för att äntligen låna hem massor av nya böcker. Uppskattar det lika mycket som barnen! Nu är det måndag och jag ska snart laga middag innan jag ska iväg och öva inför en lovsång- och bönekväll där Sebastian Stakset ska tala. Ska bli spännande!