10 månader efter olyckan

(null)

Igår var det dags att återvända till Kungsberget, 10 månader efter Ebbes olycka. Minns att vi tog exakt en bild som denna, när vi var på väg i bilen före olyckan, och trodde att vi hade en fantastisk dag framför oss. Istället slutade den med katastrof och vår älskade Ebbe som fick läggas i respirator och köras med ambulans till Uppsala. 

(null)

Det var blandade känslor för mig att återigen vara på plats. Rädsla, ilska och oro blandades med glädje och tacksamhet över att återigen få susa ner för backarna tillsammans. Jag önskar verkligen att Ebbe aldrig hade behövt uppleva det han gjort och samtidigt är jag så oerhört tacksam att allt gick bra. 

(null)

Det var märkligt att åka nerför samma backen där jag senast åkte i panik och ropade ut till Gud att "jag kan inte förlora min son!". 

(null)

Våra böner blev besvarade och här är han nu, livs levande! När vi susade nerför backarna utbrast Ebbe "Det här är sååå härligt!". Jag är så glad att vi lyckats övervinna våra olika rädslor och att skidåkningen kan få fortsätta vara något roligt och härligt för vår familj. Extra lyxigt var det förstås att få låna ut Gösta till farmor och farfar under tiden och kunna ha fullt fokus på Ebbe och Olle. Det njöt vi av, allihop! Och Gösta njöt av all uppmärksamhet och kärlek han fick i Harkskär under tiden. Tacksam! 

Jul i Harkskär

(null)

God jul till er alla! Här i Gävle fick vi en solig och glittrande julafton. Det såg ut att bli grått och slaskigt men dagen innan vaknade vi av 1 dm nysnö som gjorde att det trots allt blev en vit jul. Vi inledde morgonen med julstrumpa och gröt-frukost. Sen packade vi bilen och åkte till kyrkan. Fina Clara förevigade vi oss på bild, mitt enda önskemål för julafton.

(null)

Jag älskar min julklänning som jag köpt på NKDY’s second-hand-del på deras hemsida. Och Jocke var snygg i sin pappas gamla läderslips. 

(null)

Så gick vi in i kyrkan och samlades kring krubban - julens centrum! Jesus föddes i ett enkelt stall i Betlehem och världen blev aldrig mer sig lik. Jesus som är vägen, sanningen och livet och som inget hellre vill än att dela det liv som är vårt. Som älskar dig och som tycker att du är alldeles fantastisk för att du är du. Kom ihåg det!

(null)

Matchande brorsor i bänken. 

(null)

Sen bar det av ut till Harkskär. Körde förbi Gävlebocken för att säga god jul och njöt sen av allt det vintervackra som badade i solskenet utanför rutan.

(null)

Lundqvist-jul innebär att man inleder firandet med kakbuffé. Detta år blev det 14 sorter och Jocke åt som vanligt av alla, imponerande! Men först en korv med bröd som grund, ytterligare ett givet inslag hos familjen Lundqvist. 

(null)

En av alla sorter. Sen fanns det dammsugare, mjuk pepparkaka, saffransbulle och Britt-kaka för att nämna några.

(null)

Svärmor är den som bakat och gjort fint i varje vrå med julpynt och blomdekorationer.

(null)

Klockan tre var det dags för min favoritstund - Kalle Anka. För det innebär att det är sovstund för min del. Hann inte ens till Askungen i år. Vaknade sen till Benjamin Syrsas avslutningssång och kände mig piggare och gladare. 

(null)

Mitt i julmiddagen knackade det på dörren och tomten kom på besök, utan att en enda av de vuxna var borta. 

(null)

Medan de vuxna fortsatte äta julbord packade barnen upp klapparna kring granen. 

(null)

Och sen blev det paketöppning. Gösta blev gladast av handduken och pyjamasen från sin mormor, satt länge och lekte med dem på golvet. 

(null)

Sen gick han loss på papper och snören och försökte slå in sig själv.

(null)

Ebbe, som vi hade en mardrömsjul med förra året eftersom vi totalt misslyckats med hans julklappar, blev så nöjd detta år. Tack gode Gud, som vi bävat för detta. På jul är det sista man vill att göra sina barn besvikna. 

(null)

Efter en julaftonskväll med godis och sällskapsspel vaknade vi upp kl 8 till juldagsmorgon, årets bästa dag. Vi har lyckats vrida dygnet på barnen, som vi alltid gör vid lov, som gör att vi kan vara vakna senare och där med sova lite längre. Gick in i stora huset, tände en brasa och lekte med julklapparna. 

(null)

Trötta men glada i sina nya pyjamaser. 

(null)

Jocke och Gösta läste Jockes årliga present - Alla bilar. Utan den blir det ingen jul för Jocke.

(null)

När vi åt frukost blev det tyst från Gösta. Hittade honom i köket där han hällt ut kanel på bordet. Vår lilla hyss-pojke som är så söt. 

(null)

Sen gick vi ut i det vintervackra. Älskar denna plats. Så oerhört vackert, stilla, tyst och fridfullt. Och så skönt med juldagen som innebär att man bara får vara, njuta av julaftons klappar, mat och bara vara tillsammans. 

(null)

Gösta ville inspektera alla båtar. Varenda dag pratar Gösta om båtarna i Harkskär, ser på filmer från sommaren och så fort vi FaceTimear med farmor och farfar ska de filma och visa dem. Jag tror att han älskar båtar lika mycket som sin pappa.

(null)

Ebbe och Jocke gick och inspekterade isen. 

(null)

Och jag gick en promenad med svärmor och min svägerska. Så skönt efter allt stillasittande och all julmat. Balans är det som gör att man mår bra!

(null)

Olle fick en polisstation av Lego och under hela juldagen byggde han så nöjt på den. "Detta var julens höjdpunkt, mamma". Liten börjar bli stor.

(null)

Så fint att få ge våra barn en jul som denna. En jul där de får allt de kan önska sig och får omges av familj som älskar dem och som är snälla, sams, nyktra och som hela tiden vill deras bästa. Vilken ynnest! Tacksam att vi har det så bra och att mina barns barndomsjular får bli så härliga. Nu ska vi fortsätta njuta av ett långt och skönt jullov. Med önskan om en god fortsättning!

Egenvård

(null)

Som jag längtat till att få några timmar i frisörstolen. Idag var det äntligen dags. 

(null)

Och ni ser ju att det var välbehövligt. Har jag sett ut så här? Tur man inte ser sig själv bakifrån.

(null)

Det var längesen jag hade så långt hår som jag har nu. Gav, som jag nästan alltid gör, frisören fria händer. De är ju proffs på sitt jobb så varför inte?

(null)

Två timmar tog det att göra alla slingor. Jag satt och blundade och blev så trött. Så otroligt skönt med en stund för mig själv, att bara få ge mig själv lite egenvård. Efter en intensiv höst var detta en stor kram till mig själv.

(null)

Efter slingor väntade kaffe med dopp. 

(null)

Och ytterligare en stund senare, efter färg och klippning, fick jag se det färdiga resultatet. 

(null)

Frisören behöll längden och klippte upp håret framtill. Blev jättenöjd med resultatet!

(null)

Efter nästan fyra timmar gick jag tillbaka till jobbet i det kalla men vackra vintervädret. Ljusare och fräschare i håret och tacksam för en stund för mig själv.