Kaffelatte-morsan




Vi fick en bra dag i Uppsala! Ebbe klarade av alla tester och efteråt gick vi på stan i solskenet. Ebbe sov och jag fyndade, vad annars? Dessutom passade vi på att uppleva vår första ensamma dejt på café. Hittade till det populära Gunterska i Uppsala och slog till på både kaffelatte och kanelbulle. Där satt vi, Ebbe och jag, och njöt av livet. Och jag kände mig stolt att jag äntligen tagit mig ut på egen hand. Jag har så lätt för att strunta i det och åka hem för att det känns smidigast. Och för att det känns besvärligt när jag är ensam med barnvagn och skötväska och alla prylar som ska plockas fram för att Ebbe ska vara nöjd och glad. Men det gick ju! Det här måste jag göra om! 

Nyp mig i armen


Den här gullungen (Vet inte hur ofta jag säger det till honom?!) och jag är i Uppsala idag. Vi är med i en studie om barns upplevelse av omvärlden och har en förmiddag där Ebbe får göra olika tester genom olika lekar. Så spännande att få vara med och se hur Ebbe reagerar i olika situationer. Och att få se hur jag beter mig och är mot honom. Studien pågår fram tills han är 3 år så det blir fler tillfällen att åka hit. Idag är det dessutom en perfekt dag med solsken, blå himmel och nöjd bebis. Just nu sover han medan jag äter lunch innan det är dags för nästa studie-pass. Ja, han är exemplarisk! Jag fick nästan nypa mig i armen på vägen hit. För när jag gick genom stan, i solsken, skjutandes på en barnvagn med en sovande son i kände jag mig så lycklig. Och så slog mig tanken: det är ju det här man så många gånger har tänkt på när man växt upp. "Tänk när jag får gå med barnvagn i solsken och kalla mig för mamma". Nu är jag här! Jag försöker verkligen fånga livet och insupa allt det som är så bra just nu. Tacksam, vad annat kan man vara?

Kärlekens väg




Vad fort en helg går! I fredags reste vi med tidsmaskinen på Tonår, igår var vi med och hade hand om föreläsningsfrukost i kyrkan och på kvällen hade vi huset fullt med folk på filmhäng. Jag har saknat det, att huset sjuder av liv, rörelse och många människor. Att få umgås, duka upp buffébord med godsaker, spela spel och dela livet i soffan till efter midnatt. 
Idag har vi en lugn söndag. Beställde finfrukost imorse som Simon och Johannes kom med. Nybakade frallor, våfflor, juice och bär. Efteråt gick jag och Ebbe på promenad i vårsolen. Jag hade min egna gudstjänst och lyssnade på predikan från Centrumkyrkan i Sundbyberg som handlade om kärlekens väg. Att kärleken ska vara vår röda tråd genom livet, och att kärleken är Gud, just därför att Gud själv säger att "jag är kärlek". Så bra att få höra att  man behöver tanka på med nytt bränsle (läs: tid med Gud) för att kunna ge vidare åt andra. Tänk att få dofta och sprida lite mer kärlek där man går fram - det längtar jag efter! Efteråt lyssnade jag på lovsång och kände mig väldigt tacksam för våren, den blomstrande omgivningen, sonen som sov gott i vagnen och för livet jag får leva. Nu ska jag fortsätta att njuta av söndagen med middag inne i Uppsala. Vi hörs!