Mamma-helg

(null)

Medan Jocke varit iväg på grabb-helg (så glad för hans skull!) firade vi in fredagen med go-fika. Det blev donuts, smoothie och pepparkakor (Göstas önskemål) i sommarvärmen. Älskar att ha mysiga traditioner med barnen där jag får skämma bort dem med guldkant på tillvaron. 

(null)

Njöt av värmen samtidigt som vi roade oss med att leka med vattenballonger. 

(null)

Gösta kiknade av skratt när ballongerna sprack och det blev ett sådant där fantastisk ögonblick då jag tänkte "Tänk att det här är mitt liv! Tänk att få höra min alldeles egna treåring kikna av skratt samtidigt som solen värmer mot min hud." Kände en enorm tacksamhet, över treåringen i synnerhet och livet i allmänhet. 

(null)

Vår plats på jorden. Uppskattar verkligen att ha en liten trädgård där vi kan leka, sola och umgås. 

(null)

Olle, som helst leker med kompisar varenda dag, kom cyklades hem fram mot kvällen med en blomsterbukett som han plockat åt mig hos sin kompis. Blev så glad!

(null)

Lördagen inleddes med välbehövlig städning följt av inköp av kalaspresent och storhandling och där emellan frukost, mellis och lunch. Toppa det med en riktigt sur och osammarbetsvillig treåring så var jag lite på bristningsgränsen. Därför tog jag det som Guds stora omsorg om mig när jag hittade Gösta sovandes i soffan bredvid sin storebror efter att jag skjutsat Olle till kalas. Medan Ebbe fick padd-tid och dubbla dammsugare till fika (så nöjd!) fick jag en timmes sömn i solstolen. Tack gode Gud!

(null)

På kvällen kom Matilda och Edith och hälsade på. Tänk, Matilda var 14 år när vi lärde känna henne, som en av våra tonåringar i Örbyhus, och var den allra första barnvakten till Ebbe. Hon var dessutom den vi spenderade vår allra sista kväll med utan barn. Och nu sitter hon här i vår soffa med sin egna lilla bebis och är dessutom gift med en av våra bästa vänner. Livet!!

(null)

Så blev det söndag och kyrkdags! För oss är det självklart att gå till kyrkan på söndagar, oavsett om det är söndagsklubb (läs: aktivitet för barnen) eller inte. Vi älskar vår kyrka. Vi behöver fira gudstjänst. Vi tycker så mycket om gemenskapen. 

(null)

Vi firade gudstjänst och det var verkligen fest med barnkör, välkomnande av nya medlemmar, en underbar predikan och där jag fick förmånen att leda lovsången. 

(null)

Efter kyrkan åkte vi till biblioteket för att låna böcker och sen tog vi en lugn söndag hemma. Idag höll sig däremot sommar-värmen borta men jag och Gösta gick ut en stund i alla fall för att cykla med återvinningen och vattna blommorna som Jocke så fint planterat. Nu väntar en ny vecka och jag hoppas din blir bra! Försök att vara till välsignelse där du går fram - det ska försök vara!

Sköna maj välkommen!

(null)

Våren 2024 kan inte skryta med soliga och varma dagar men när jag gick utanför dörren sista april kände jag att "nu, ja nu kommer värmen!" 

(null)

Medan Jocke och Gösta tog sovmorgonen eftersom Jocke var ledig från jobbet gick dessa två till skolbussen medan jag cyklade till jobbet. Glada barn som njöt av att slippa skalbyxor!

(null)

Efter jobbet somnade jag i solstolen på altanen innan jag svidade om för kvällens festligheter. Denna kostym fyndade jag när BikBok hade utförsäljning i vintras. 

(null)

Plötsligt sitter alla barn framåtvända! 

(null)

Valborg firade vi med fina familjen Forsling och ytterligare två vänner. Vi fick en underbar kväll med grill-middag, tårta och glada barn som lekte ute i trädgården. 

(null)

När de minsta somnat firade vi med godisbuffé och prat i soffan tills klockan passerat midnatt. Vi avhandlade ämnen så som "vem är lyckligast av oss?" "Vad har du för livsmål?" och "vad tycker du om livet du lever just nu?"

(null)

Imorse vaknade vi upp tillsammans eftersom vi sov över. Firade med nybakade frallor och pannkakor till frukost och sen kaffe i solen på altanen medan barnen fick svalka sig med glass. När vi lärde känna varandra fanns ett barn. Nu är vår gemensamma barnaskara sex små individer som leker tillsammans. Fint!

(null)

På eftermiddagen la jag mig i solstolen igen och somnade gott. Vet inget bättre än att sola och känna hur det värmer. Inser också att livet blir allt enklare, när man inte har en liten bebis att ta hänsyn till. Medan jag sov underhöll sig barnen i trädgården tillsammans med Jocke genom att hoppa studsmatta, köra radiostyrd bil, skjuta med vattenpistoler och att cykla. När jag vaknat började jag läsa en ny bok av en ny favorit-författare. Har läst tre böcker av henne hittills och har slukat allihop. Tips! Så glad att jag redan är inne på min nionde bok i år trots att det bara är maj. 

(null)

Ja, sköna maj är så välkommen! Efter en dag i solen somnade Gösta på två minuter och jag ska snart göra detsamma. Här ska njutas, av naturen som kommer explodera av grönska, av sol som värmer och av helgen som närmar sig. Glad vår!