Cykelutflykt

(null)

Om det är något jag saknar i dessa Corona-tider så är det vår församling. Jag saknar att få samlas till gudstjänst på söndagar, att mötas över åldersgränserna och dela livet med Gud och varandra. Och jag saknar att se Ebbes glädje när han skuttar iväg till söndagsklubben. Eftersom allt just nu är på paus och istället är webb-baserat finns ingenting för barnen. Därför anordna söndagsklubben en tipspromenad i Bolongerskogen här i Gävle i söndags. Så bra grej!

(null)

Ebbe har precis fått en större cykel och därför kunde han cykla dit med oss på egen hand. Det var premiär för tipspromenad för Ebbe och han svarade eftertänksamt på alla frågor. Det märks att vi läser barnens bibel nästan varje kväll här hemma för han hade koll både på att Noa byggde arken och att jätten som slogs mot David hette Goliat.

(null)

När han fick frågan vad "amen" betyder (rätt svar: låt det ske) blev hans svar "punkt slut". Ändå en rimlig chansning!

(null)

Bolongerskogen är så vackert med alla vitsippor! När tipspromenaden var avklarad möttes vi av vår härliga ungdomsledare Alma som hade ordnat en påse till varje barn med medalj, godisklubba och klistermärken. Barnen lekte loss i lekparken och vi drack kaffe med kompisar från församlingen. Fint att få dela livet!

(null)

På hemvägen somnade Olle. Det är tröttsamt att vara på utflykt! Och Ebbe kämpande med att orka cykla hela vägen på egen hand. Men han lyckades!

(null)

Och nu har en hel vecka passerat igen. Trots att det är kortvecka känns det som långvecka eftersom vi har vabbat så mycket senaste tiden. Kommer knappt ihåg senast jag jobbade fyra dagar i rad. Nu väntar tre obokade dagar och vi ska hålla oss hemma och fixa med huset eftersom våra snickare kommer för att påbörja fasadrenoveringen nästa vecka. Det blir spännande! 

Kommentera inlägget här :