Och så var även april snart slut…

(null)

Dålig uppdatering här beror på att intensiva veckor ligger bakom. Så här kommer nu ett låååångt inlägg om vad jag gjort senaste veckorna. Vi har haft påsklov och hängt i Klövsjö tillsammans med Jockes bror med familj. 

(null)

Gösta åkte skidor och hängde med Valle i backen. 

(null)

Härligt gäng och härligt häng. Fjällen bjöd inte på så bra väder men vad gör det när man är ledig tillsammans, får åka skidor och hänga i stugan på kvällarna? Vi hade det så bra!

(null)

Bäst var att spontant ta oss iväg på SPA på Jockes födelsedag och sitta i en utomhuspool intill backen medan det regnade och var grått.
 
(null)

Älskar kvalitetstid och att bara vara vi två.

(null)

Barnens utvecklingskurvor i backen gick stadigt uppåt och rätt som det var åkte Gösta själv bitvis. Så glada för fina dagar i fjällen. 

(null)

Sen var det underbart att komma hem till vår och få spontanbesök av våra älskade vänner. Vänner som man kan säga till att" jag är så trött, orkar inte ses i en lekpark. Kom hit istället och hjälp oss ta ut utemöblerna." 

(null)

Sen fann jag ändå kraften till att cykla till lekpark och barnen skulle absolut kasta löv fast de var gamla och bruna.

(null)

Ebbe har haft studiedag och tog bussen själv till Harkskär och var såklart både spänd och förväntansfull. Sen hade han en riktig lyxdag med farmor och farfar som tog med honom på grillning vid havet, som lekte kurragömma och spelade spel och bjöd på fika på Böna café. Njuter så att mina barn har det så bra.

(null)

Så fick vi en 6-åring i huset. Älskade Olle!

(null)

Olle ville inte gå på förskolan på sin födelsedag så då ryckte farfar och farmor in och gjorde en lyxdag åt honom också. Farfar hämtade upp i nya husbilen och sen åkte de till Harkskär där det blev spel, lek, pannkakor och fika på Böna café.

(null)

När de kom hem firade vi med fika. Olle var så lycklig som fått ett Nitendo Switch. För första gången har vi investerat i ett tv-spel och barnen är så glada. Det finaste var hur Olle blev glad för allt han fick - strumpor, pyjamas, sällskapsspel, Lego och suddgummin, spel till tv-spelet och ritpennor. Vi firade med jockes familj på kvällen genom att äta våfflor i uterummet. 

(null)

På helgen bjöd Olle in några kompisar från förskolan på kalas. Vi lyckades pricka in den soligaste och varmaste dagen hittills!

(null)

Olle dukade fint i uterummet med bokstavskex, såpbubblor och masker.

(null)

Gjorde ett schema för kalaset som vi gick igenom med hela gänget på samlingen. Att göra tydliga upplägg är bra för alla!

(null)

Efter paketöppning och lekar bjöd vi på glasstårta. 

(null)

Olle var så pirrig och peppad på kalas.

(null)

Efter fri lek som innehöll att blåsa såpbubblor och testa Olles nya kast-flygplan gav sig barnen iväg på skattjakt. 

(null)

En skattjakt som ledde till en pinjata som alla barn fick hjälpas åt att slå ner och som innehöll massor av godis. Observera Olles plåster på knäna för under skattjakten föll han handlöst på betongplattorna så att blodet sprutade. Inget kalas utan kras som man brukar säga.

(null)

Sen blev det ny vecka och Jocke blev överraskad med restaurangbesök som tack för sitt engagemang för ungdomshelgen i kyrkan i mars som han varit drivande i. Så tacksam för våra fina vänner som vi verkligen kan dela livet med, där vi kan prata högt och lågt och få 4 timmar att försvinna hur enkelt som helst. 

(null)

Maten var såååå god på Le Bon. 

(null)

Nästa vardagkväll innebar barnkör utan mina egna barn som kände sig trötta och hängiga. Efteråt städade jag kyrkan eftersom vi gått med i en Jourgrupp. Eftersom vår kyrka drivs av medlemmarna hjälper jourgrupperna till att städa, hålla ordning i kyrkan under veckan och ta hand om kyrkfikat på söndagen. Gick runt och städade och kände stor tacksamhet över alla fina människor som städat min kyrka under min uppväxt för att jag skulle ha det bra där. Kände mig tacksam för alla som städat i BK under massor av år och för att mina barn får växa upp just här. Fick dessutom förmånen att städa våra nya lokaler på nedre plan och de är så fina. Hittade chokladbollar i kylen som jag festade loss på under tiden. 

(null)

Vardag är ju annars väldigt mycket jobb. Just nu jobbar jag 75% och det är alldeles lagom för mig. Jobbar 8-15 varje dag. Igår fick jag besöka djungeln eftersom en av våra leverantörer kom och bjöd på lunch och hade byggt upp en djungel på vårt lager. En sån himla rolig idé! Jag har ett fantastiskt bra jobb och får va med om många roliga saker. 

(null)

Sen hämta barn i regnet och kolla posten när vi kommit hem. 

(null)

Och sen kramas i soffan. Livet just nu!

En annorlunda men härlig påsk

(null)

Jag älskar påsken. Högtiden som är så härlig och kravlös. Härlig för att våren kommer, att återigen få ta del av det stora hoppet som påsken ger och känslan av att det bästa ligger framför. Kravlös för att det finns så få måsten. Så skönt att bara få vara tillsammans, gå till kyrkan och njuta av att vara ledig. Vi inledde påskhelgen med påskpyssel som Olle lärt sig på förskolan, nämligen påskfjädrar i form av vikta kaffefilter som barnen målade med vattenfärg. Älskar när barnen pysslar!

(null)

På långfredag åkte vi ut till Harkskär som badade i sol och vårvärme. Njöt av fika och lek utomhus. 

(null)

Gösta ÄLSKAR Harkskär och suktar efter båtsäsongen. Tyvärr blev det ingen premiär-tur eftersom isen inte smält ännu.

(null)

Jag var traditionsenligt klädd i svart på självaste långfredagen. Det har min mamma lärt mig och den traditionen håller jag hårt i. Så länge det kommer till mig själv. 

(null)

Olle la sig och njöt i solen. Sen visade sig att han fått feber. Typiskt.

(null)

På påskdagen vaknade jag och Gösta tidigt. Han blev så lycklig när han hittade ett påskägg från sin mormor i leksaksspisen med ett gosedjur i. Gullunge! Sen vaknade Olle med fortsatt feber så vi tog beslutet att han och jag åkte hem för att bespara resten av familjen från baciller.

(null)

Stannade på ICA på hemvägen och köpte allt jag tyckte såg gott ut. Och Olle var överlycklig över ensamtid hemma med mig. 

(null)

Han bestämde att vi skulle leka förskola och radade upp sina gosedjur så vi kunde ha samling. Vi sjöng namn-sång och läste påskens berättelse från barnens bibel och sen drog vi fram massor av pyssel. 

(null)

Efter en stund försvann orken när febern återigen höjdes. Efter Alvedon orkade Olle i alla fall komma ut och inta önskemålet för lunchen: våfflor. Våfflor med solen i ansiktet som värmde var ljuvligt. Hej våren, jag har saknat dig!

(null)

Sen önskade Olle att vi skulle ta en cykeltur så då cyklade vi bort till Åkermans kulle. Olle visade sin lilla koja som han och några förskolekompisar hade fixat vid en av alla utflykter och sen gick han på jakt efter skräp. Bad honom föreviga mig i min påsk-outfit + jeans eftersom det var ganska kallt. 

(null)

Sommarklänningen som var ny i somras visade sig va en perfekt påsk-klänning.

(null)

Den fina tofsen låg i påskägget som jag fick av min man. 

(null)

När vi kom hem hade påskharen lämnat en skattkarta i brevlådan. Olle var så nöjd och när orken tog slut parkerade vi oss i soffan resten av kvällen för att se på film, äta middag och frossa i påskgodis. 

(null)

På påskdagen åkte klänningen på igen och jag sjöng i kyrkan. Älskar påskdagen och allt den står för - hoppet om en framtid. Glädjen att vi har en Gud som gav sitt liv för oss för att vi alltid ska kunna ha gemenskap med honom. Nåden att få leva tillsammans med Jesus varje dag. 

(null)

Eftersom Olles feber försvann lika snabbt som den kom kunde vi åka tillbaka till Harkskär. 

(null)

Kan aldrig se mig mätt på denna utsikt. 

(null)

Ebbe och farfar fortsatte att utveckla helikoptern som påbörjats några veckor tidigare. 

(null)

Och Gösta fick testa att hamra och spika.

(null)

Påskdagen avslutades med att vi fick besök av efterlängtade vänner - Ida, Johannes och deras lille Molle som kom från Donsö. Ebbe och Jocke började direkt tjata om att vi måste skaffa hund och alla var så lyckliga att få ses. Tacksam för fina vänner, för Jockes familj, för vår församling (vår Guds-familj) och att våren äntligen är här. Det bästa ligger framför. Du är ÄLSKAD 💛