Glad påsk!

Vaknar upp till en ny dag, påskafton! Det är idag det smäller, två föreställningar med påskmusikalen. Genrepet igår gick riktigt bra, åååå vad bra det kommer bli! Och vad roligt det är! Hemma är det påskpyntat med fjädrar i påskriset och porslinshönorna står framme fyllda med godis. Det är en ny tradition vi lärt oss av pastorsfamiljen. Av dem har vi fått två hönor fyllda med godis, bara att lyfta på locket och njuta. Hoppas ni alla får njuta av en fin påskhelg!

Långfredag

Långfredag idag. Den dag vi minns att Jesus blev korsfäst och dog på ett kors för dig och mig! Johannesevangeliet 3:16 "Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son för att de som tror på honom inte ska gå under utan ha ett evigt liv." Detta bibelord brukar kallas för "Lilla Bibeln" eftersom det sammanfattar vad kristen tro handlar om, att Jesus gav sitt liv för dig och mig för att vi skulle kunna få ett evigt liv och evig gemenskap med den Gud som skapat oss och älskar oss. När jag satt i kyrkan i förmiddags på gudstjänst funderade jag på vad jag skulle gjort denna långfredag om jag inte var kristen. Skulle det vara som vilken dag som helst? Vad skulle livet innehålla? Jag insåg att jag inte skulle vilja vara utan det jag just var i. I en gudstjänst, i gemenskap med Gud och människor. Jag skulle inte vilja vara utan den tro som bär mig genom allt.

Efter gudstjänsten blev vi bjudna på fika hemma hos ett härligt par i församlingen. Det är en sån tillgång med församling och tro. Jag får ha vänner i alla olika åldrar och ha en stor familj att tillhöra. Vi är så olika som människor men har tron gemensamt. Det berikar verkligen mitt liv! Nu ska vi laga mat och slappa några timmar (jag ska nog sätta mig framför pianot ett tag, det är bland det bästa jag vet) innan vi ska upp till kyrkan för genrep med musikalen. Nu gäller det...

Promenad

Åååå vilket härligt väder det är idag. Plusgrader och strålande sol! J tog med mig ut på en skön promenad vilket helt klart var så värt när jag väl tagit mig ur soffan och kommit ut. Jag är ganska seg. Förkylningen håller i sig men är helt klart bättre. Ikväll repar vi inför musikalen och imorgon är det dags för genrep följt av fyra föreställningar under påskhelgen. Det ska bli sååå roligt! Men jag bara måste bli frisk så jag kan sjunga ut istället för att stå och hosta och snora på scen. Be gärna en bön för mig!