Statusuppdatering

(null)

"Se sur ut Ebbe!" När man säger så får man denna min. Alla dessa sommardagar gör oss gott. Jag har aldrig badat så mycket som denna sommar. Vi simmar och leker omvartannat. 

(null)

Det känns att man blir trött av solen. Olle, som är den största båtälskare av alla, somnade gott på havet häromdagen. Sen fick han ligga kvar och sova i Jerryboaten när vi kom hem. Får han ha sin flytväst på och vara på havet är han lycklig.

(null)

Vi har firat vår 9:onde bröllopsdag. Fast vi firade inte med något speciellt. Jocke åkte båt största delen av bröllopsdagen, då var han nöjd. Jag var mer nöjd över vår lilla cykelutflykt till Böna café dagen efter. Det är mer ett värdigt firande för mig, jag som älskar fika och mysiga caféen. Ebbe ville sitta själv vid ett litet barnbord och åt nöjd upp sin glass. Säger det igen: han börjar bli så stor!! 

(null)

Man & fru i nio år! Fantastiskt härligt, roligt, jobbigt, välsignat och så värt att få dela livet med honom. 

(null)

Veckan som gått har vår vän Johannes varit i Harkskär, en tradition sen många år tillbaka. Två kvällar har vi tillsammans med fler vänner åkt på båtutflykt till en ö. Där har vi ätit middag, fikat, badat, kastat sten och delat livet. 

(null)

Så många ljumna och ljuvliga sommarkvällar, som vi har njutit. Bevarar dessa minnen till kalla och mörka höstkvällar. Flera dagar har vi frågat oss "Befinner vi oss verkligen i Sverige?" Tidernas sommar. Jag vet att den har sina baksidor. Försöker ändå vara tacksam över alla fina dagar vi fått ha.

(null)

Livet med Olle är intensivt men härligt. När han somnat kan jag längta tills han vaknar igen, han är ju så fin. Men ibland blir jag så trött av att han är gnällig och vill tusen saker som vi inte riktigt förstår. Måste vara frustrerande att vilja så mycket men inte kunna uttrycka det i ord. 

(null)

Avslutar denna uppdatering med en bild från vattenkriget igår. Alla barn mot Johannes. Dyngsura men väldigt glada var de efteråt. Idag är det åskvärme och vi sitter inomhus. Ebbe ser på paddan och jag uppdaterar här. Hoppas ni alla har fina dagar!

Sommarminnen

(null)

(null)

Det skapas sommarminnen på löpande band just nu. Inte så konstigt eftersom denna sommaren är något utöver det vanliga. Vi är ute mest hela tiden, solen skiner och värmer och vi badar, leker och badar igen. Ikväll önskade Ebbe att han och jag skulle ge oss ut på ett eget litet äventyr. Så vi tog båten själva (!) till vår lilla favorit-ö för att kvällsbada. Fantastisk känsla att kunna ge sig ut på havet på egen hand. Och så mysigt att bara vara jag och Ebbe för en stund. Vi låg i vattnet och sa att "det här är livet!" Känner mig tacksam precis varenda dag för nåden att få vara mamma. Att få vara någons trygghet, famn dit de helst vill komma och få leva nära barnen som ständigt växer, både på längden och som personer, är stort. Olle som lär sig gå allt mer och som formar massor av ljud och vill kommunicera. Ebbe som har blivit ett riktigt vattendjur och som använder nya ord var och varannan dag och som är den som nu ber "Gud som haver" själv när det är läggdags. Att få leva nära barnen och dela deras liv och skapa fina sommarminnen gör mig glad. TACK Gud för livet, sommaren och dagarna som går. 

Familjedagar

(null)

Det känns alltid vemodigt att lämna Hönö. Att bästa veckan på året är slut. Den går alltid för fort! Och så vet man att en av de tråkigaste dagarna på året väntar, att åka hem den långa vägen till Gävle igen. Olle var ledsen och uttråkad på hemvägen, jag var trött men vi lyckades ändå klara oss på ett stopp och var framme i Gävle och Harkskär på kvällen. Östkusten välkomnade oss med en fantastisk sommarkväll så vi gav oss ut på en kvällstur med båten.

(null)

Och plötsligt blev den tråkiga dagen riktigt härlig. Tänk att vi får bo så här! Det är lätt att bli hemmablind och glömma bort hur bra vi har det. Båten och havet gör oss ju alltid så gott. Där trivs hela familjen.

(null)

Vi la intill på en liten ö och badade. Det var många år sen vi badade så här mycket en sommar. När Jocke badar vet man att det är varmt i vattnet. Ebbe simmar omkring med sina simpuffar och blir modigare och modigare. Nu simmar han omkring även där han inte bottnar.

(null)

Efter en intensiv Hönövecka passade det bra med lugna familjedagar. Vi har åkt båt, haft picknick, lekt hemma i trädgården, kastat sten och ätit hämtpizza på bryggan. Denna sommar går verkligen till historien med sina ljumna sommarkvällar och soliga dagar!

(null)

Så har det äntligen hänt! Jag har tagit min allra första tur på egen hand med båten. Jag har övningskört en hel del denna sommar för att lära mig och igår åkte jag och Ebbe ut med jerryboaten. Fantastisk känsla! Jag råkade köra så fort att Ebbe började gråta av vågorna som sprutade och sköljde över oss. Att köra båt i full fart är så kul!

(null)

Igårkväll tog vi en tur med stora båten till Limön för att bada, fika och kasta sten. Olle, som vill äta allt vi äter, har en ny favorit: Mariekex. Han gjorde "give me five" flera gånger när han fått det igår. Älskade gullunge!

(null)

Försöker njuta och ta tillvara på dagarna. Det är ju dessa dagar man längtar till resten av året när man suktar efter värme, sol och sköna sommardagar. Gode Gud, låt det vara lång tid tills det är dags för vabb-dagar, mörka dagar och overall-vantar-mössa-stövlar-måstekissanu-jättekallt-dagar. Ljusa dagar där bara skor måste på innan man går utanför dörren och alla är nöjda över semesterfriden och ledigheten är SÅ skönt.