Från semester till vardag

(null)

Under hela semestern har vi sovit till 10-snåret varje morgon så det blev ett bryskt uppvaknande när jag klev upp 06.30 på måndagmorgonen (v.32) för att åka in och titta till huset innan jobbet. Där möttes jag av en översvämmad källare. Suck! Here we go again! Inte lika allvarligt denna gång men tillräckligt för att vi måste göra större åtgärder för att det inte ska fortsätta hända. Som tur är förstördes i princip inga saker denna gång.

(null)

Med tanke på översvämning och första jobbdagen efter semestern var det alldeles perfekt att få svida om i rosa klänning för att möta upp detta härliga gäng och gå på BARBIE-filmen på eftermiddagen. Fantastisk, tycker jag. Sevärd, tänkvärd, rolig och härlig. 

(null)

Passade sen på att strosa en sväng på stan och super-fynda detta för 100 kr. På kvällen njöt jag av ensamheten hemma i huset. Finns få saker jag njuter så mycket av som att ha huset för mig själv en stund.

(null)

På onsdagen samma vecka gick Olle på studiebesök på sin nya skola och provsatt skolbänkarna tillsammans med sin bästis Adrian. Oro, ängslan och rädsla byttes mot glädje, förväntan och längtan. 

(null)

Vi firade med ensamtid på Valbo Köpcentrum där Olle fick välja sin allra första skolryggsäck. Så fint att få en stund med bara honom. I livet som pågår är det lätt att just han, vårt älskade mellanbarn, kommer i kläm. 

(null)

Efter fyra dagars jobb var det dags för ytterligare en veckas semester som jag och Jocke inledde med att åka till Dalarna i svärföräldrarnas husbil. Husbilssemester var Jockes önskemål för sommaren och äntligen blev det av. Sällan jag sett min man så glad!

(null)

Vi mötte upp våra fina vänner Simon & Matilda och åkte till Dalhalla för konsert med Benjamin Ingrosso.

(null)

Det var SÅ BRA! En helt magisk kväll. Han är enastående. 

(null)

Sen åkte vi tillbaka till Rättviks camping där vi hade parkerat husbilen vid stranden. På morgonen kom camping-ansvariga och sa att alla som hade strandtomt skulle evakueras pga den höga vattennivån i Siljan. 

(null)

Vi checkade ut och åkte till FIKET i Hofors på hemvägen. Lika gott som det ser ut. Det är "Fredriks fika" som driver det, väl värt ett besök. 

(null)

Goda mackor och bullar och mysig miljö.

(null)

På söndagen kikade äntligen solen fram igen och vi gick till kyrkan där vi inte varit på hela sommaren. Medan Jocke var på gudstjänsten hängde jag i lekrummet.

(null)

Hemma på Harkskär igen fick vi skåda denna kvällsvy. Varje år frågar vi oss varför vi har ett hus i stan och drömmer oss framåt i tiden när vi kan bo vid havet året om.

(null)

Solen fortsatte att lysa så nästa dag tog vi båten till Norrskär och åt frukost.

(null)

Snusen har varit fantastisk denna sommar som tagit med oss på många fina turer på havet. 

(null)

Jag kunde till och med njuta en stund i solläge på en klipphäll.

(null)

Sen gick vi på upptäcksfärd på klipporna och hittade denna bumling. 

(null)

Stunder som dessa, då njuter vi så otroligt mycket. 

(null)

Sen var det dags att flytta hem till stan igen. Alltid med sorg och vemod i hjärtat. Vi älskar att vara lediga tillsammans och vi älskar att vara i Harkskär. 

(null)

Barnen var ändå glada att komma hem igen. Plötsligt är allt nytt och roligt att leka med igen efter en sommar i Harkskär. 

(null)

Skolan startade i torsdags och Gösta skuttade glatt in på förskolan och mötte mig såhär när jag kom för att hämta. Pedagogerna sa att det inte ens märkts att han varit borta och jag fick ett sådant perspektiv på hur mycket hans språk utvecklats sen i våras. Så skönt att han har det så bra och att han klarat sig utan Olle, vilket jag varit lite orolig över. 

(null)

Olle, som numera hänger med Ebbe istället på skolan, var också nöjd när han kom hem. Eftersom vår skola ska rivas har båda börjat en ny skola, Hemlingborg, dit de får åka skolbuss. Båda har haft en bra skolstart och tycker det nya känns spännande och roligt. Ebbe börjar 3:an och Olle förskoleklass. 

(null)

Så blev det helg efter en två-dagarsvecka på jobbet. Solen lyste och vi överraskade Lydia med en babyshower. 

(null)

Älskar att ha huset fullt av folk och att umgås med fina vänner. På eftermiddagen anslöt respektive och barn och vi fortsatte att hänga resten av kvällen.

(null)

Glädjen i att mötas av detta när man nattat barnen. Det enkla hänget, där vi spontant skrev "respektive och barn kan ansluta i eftermiddag och så kan vi köpa pizza" är det bästa. 

(null)

Ny vecka och Gösta kom springande med denna blomma till mig vid hämtning i måndags. Tänk vad mycket kärlek man får som mamma.

(null)

Det är nog för att man ska uthärda dagar som idag, med vab och utbrott och skrik och bråk. Ebbe tittade på mig ikväll och sa ömt "Mamma, har han varit jobbig hela dagen?" Nej, inte hela men många stunder. Men vi har också byggt duplo, läst bok, byggt koja, tittat på filmer på telefonen och ritat.

(null)

Ikväll ville Olle somna i kojan vi byggt. Nu sover alla barn efter en lång nattning och jag ska göra detsamma. Jag känner mig inte heller helt kry. De där förskolebacillerna är inte att leka med. Minns att det var precis likadant förra terminsstarten. Nu ska jag försöka omfamna vardagen så gott det går. Har du tips på hur man enkelt sätter guldkant på den - hojta i kommentarsfältet! Jag behöver det!

Kommentera inlägget här :