PROVA NÅGOT NYTT

(null)

I höst vill jag prova nya saker. Med det menar jag inte nya hobbys utan mer saker i vardagen som kan förenkla den eller göra den roligare. Hittills har jag gjort dessa saker:
- Börjat självscanna. Varför har jag inte börjat med det tidigare? Så många gånger som jag har plockat upp och ner mina stora mat-berg på bandet i kassan och känt mig så trött och stressad. Att självscanna var ju både harmoni, lycka och roligt, ja ni ser ju själva på bilden hur glad jag kände mig. 
- Bli blodgivare. Något jag tänkt på länge men som inte blivit av. Men nu är jag anmäld. Känns fint att få gå i mammas fotspår som varit blodgivare så länge jag kan minnas. Blodgivare-porslinet har varit en självklar del av min barndom. Någon mer som känner igen det?
- Vika kläder på nytt sätt. När jag frågade några vänner om tips på nya saker jag kan göra var detta deras tips: att vika kläderna så man kan ställa dem i lådan och där med få en bättre överblick och mer plats. Fantastiskt! Blir glad varje gång jag öppnar mina lådor nu. 
- Rensa på nytt sätt. Har börjat kolla på tv-programmet "Sortera upp ditt liv" och fullkomligt ÄLSKAR det. Det har resulterat i att jag under veckan har rensat och städat och gjort mig av med överflöda prylar på flera ställen i vårt hem. Så skönt! Ni måste kolla på programmet för man får så många bra tips. Plötsligt blev det enkelt att göra sig av med saker tack vare de frågor de ställer i programmet. Att ha för många saker förlamar och gör vardagen svårare. Så vill vi ju inte ha det!

Nu vill jag fortsätta min resa med att testa nya saker som förenklar och gör min vardag roligare och bättre. Har du något tips?

Den nya vardagen

(null)

Det är höst. Eller nja, det är ju faktiskt sommar ute fortfarande och jag har gått i shorts och t-shirt de flesta dagarna även om det alltid känns som att sommaren tar slut när vi flyttar hem från Harkskär. Var tvungen att ta en bild hemma i vardagsrumsfönstret för att se hur långt hår jag fått. Och solen lyste då precis som den gjort idag. 

(null)

Olle har börjat sista året på förskolan och är överlycklig att äntligen få gå längre och fler dagar nu när jag ska börja jobba igen. Han skuttar alltid glatt till förskolan och är oftast sur när jag kommer för att han inte vill gå hem. Tacksam över att han trivs så bra!

(null)

Gösta är inne på andra veckan med inskolning och det går bra. Han har varit en hel del själv  denna vecka men idag ringde de och bad mig komma eftersom han var så ledsen. Inte konstigt med bakslag, det vet jag efter att ha skolat in två barn tidigare. Jag tror att denna inskolning är allra mest jobbig för mig. Det blir så definitivt att detta är sista gången, att min sista föräldraledighet är över och att något nytt väntar. Övergångar och ovissheten om hur den nya vardagen ska bli är jobbig. Försöker hålla mig lugn dessa veckor och rida ut stormen för att troligtvis hitta in i något nytt som är både bra och härligt. 

(null)

Ebbe började tvåan igår och han får mig verkligen att inse att tiden går fort. Han, som jag nyss drog i vagnen på mina långpromenader kring Gyllby i Örbyhus, är nu så stor att han både kan läsa flytande, skriva, rita avancerade Pokémons och kan många ord på engelska. Ebbe fick börja på fritids igen förra veckan och har varit väldigt nöjd över det. Det har varit tufft för honom att vara den enda i klassen som inte har fått gå på fritids det senaste 1,5 året så nu har han många timmars lek med sina kompisar att ta ifatt. Trots barnens missnöje över utebliven tid på fritids och förskola är jag så tacksam för all extra tid med Ebbe och Olle som föräldraledigheten med Gösta har gett mig. 

(null)

På eftermiddagen idag planterade vi om två av mina elefantöron som växt så det knakar. Två blommor blev sju. Det är glädje att ha en liten trädgård där jag kan pyssla med blommor, hoppa studsmatta med barnen och fika mellis på altanen. Medan Gösta och Olle hjälpte mig med blommorna låg Ebbe inne med feber och förkylning efter en ynka skoldag. Det jag bävar mest över med hösten är alla lämningar/hämtningar och VAB-dagar. Försöker lova mig själv att jag verkligen ska försöka njuta av dem. För det viktigaste uppdrag jag har är ju att vara Ebbe, Olle och Göstas mamma. Tiden med dem, när de behöver mig de flesta av dygnets timmar, är kort. Bäst att ta tillvara på den så gott jag kan. (Påminn mig gärna om detta i mörka november när jag stressar mellan jobb och VAB) Så sammanfattningsvis: Tacksam, lite nervös och vemod blandat med förväntan. 

Bröllopsyra

(null)

Idag har det regnat och varit grått precis hela dagen. Annat var det förra lördagen då vi fick fira våra älskade vänner Simon och Matilda som gifte sig i ett riktigt sommarvarmt Uppland. Ja, termometern visade på närmare trettio grader. Men i kyrkan var det svalt och jag fick äran att sjunga en sång. Det var så roligt att få sjunga tillsammans med ett gäng begåvade och härliga vänner och med fantastiska musiker. Riktig lyx!

(null)

Bruden var vackrare än vackrast med egendesignad klänning och brudbukett med egenodlade dalior.

(null)

Vi viftade med vimplar och hurrade för brudparet.

(null)

Yey! Äntligen man och fru!

(null)

Kolla in bruden! Älskar ryggen på klänningen och den långa slöjan.

(null)

På festen fick jag sitta tillsammans med goda vänner, bland annat Frida som är en riktig guld-vän att ha. Hon är rolig, härlig, ärlig och ger mig alltid nya perspektiv på saker. Så tacksam för den vänskapen!

(null)

Simon har vi umgåtts med otaliga timmar när vi bodde i Örbyhus och där det ibland kändes som jag var gift med tre män - Jocke, Simon och Johannes (som dessutom är kusiner) eftersom vi umgicks så mycket. Matilda lärde vi känna när hon var 14 år och vi blev hennes ungdomsledare och nu är hon vår vän. Väldigt fint att ha fått följa hela deras kärlekshistoria.

(null)

Det var så fint pyntat i festlokalen.

(null)

Jag trivdes i min nya klänning som Jocke köpt åt mig. Ja, han köper många av mina kläder. Och ja, jag vet att det är ovanligt och att jag är bortskämd. När jag tycker jag kan ta något gammalt tycker han tvärtom - "klart du ska köpa något nytt att fira med, för hur ofta är det bröllop?"

(null)

Efter midnatt, efter ett långt och svettigt disco, lämnade brudparet festen och vi checkade in på "hotell Frida" där vi fick sova ända tills klockan 10 och serverades världsgod frukost. Så hann vi prata ikapp livet en stund innan det var dags att åka hem till barnen igen.

(null)

Med oss hem fick vi dessa härliga minnen, från festens fotobås. De har jag hängt upp i hallen här hemma, som en påminnelse om den glädje vi fått känna i sommar, på hela två bröllop. En riktig dröm efter en jobbig pandemi. Ska erkänna att vi var ganska deppiga på söndagen, eftersom vardagen väntade. Denna veckan är vi tillbaka i den igen och det har känts. Mer om det i nästa inlägg.