En vårig helg

(null)

Som jag längtat efter vår och värme! I fredags strålande solen och jag unnade mig en fantastisk blomsterbukett på vägen hem från jobbet. Tack mamma, den har gjort mig lycklig hela helgen! 

(null)

Barnen vaknar oftast vid 6-snåret just nu så redan innan klockan 8 var frukosten framdukad på lördagsmorgonen. Kände mig rik när jag spanade in till vardagsrummet och såg detta: min lilla familj! Om det är något jag älskar är det långfrukostar. På helgerna äter vi ofta i vardagsrummet för att få lite extra festkänsla. 

(null)

Lördagen var härlig! Jag passade på att träna efter två veckors uppehåll pga förkylning. Så glad att vara igång igen, mår så bra av min träning. Sen passade vi på att gå ut i trädgården. Planterade vårblommor med barnen och kände mig så otroligt huslig och duktig som mamma. Underbart att man lyckas få till den känslan ibland eftersom man tyvärr oftast påminner sig själv om sina tillkortakommanden istället för allt man faktiskt gör bra. Alla vi föräldrar skulle nog må bra av att vara lite snällare oftare, både mot oss själva och mot andra föräldrar.

(null)

Plockade fram utemöblerna och premiärfikade ute! 

(null)

Jocke och Ebbe tvättade bilen och jag passade på att söva Olle i vagnen. På kvällen fick vi vänner på besök som spontant beslutade sig för att sova kvar när timmen blev sen och vi hunnit umgås, prata och spela spel i soffan i flera timmar. Älskar sånt! Och det innebar att jag fick äta långfrukost idag också innan vi åkte till kyrkan allihop. Åh vad jag är tacksam för min församling, att få ha en tro som bär mig, en Gud som älskar mig och som vill mitt bästa och vänner som jag får dela allt detta med i min församling. 

(null)

Efter kyrkan köpte vi med McDonalds-mat och åt ute i trädgården, trots blåst och ganska kyliga vindar. Man måste ju ta tillvara på våren! 

(null)

Och efter lek ute och en tur till tågstationen med Jocke som ska iväg på kurs några dagar är vi samlade kring vardagsrumsbordet med fika och padda/telefoner för att ha en lugn avslutning på denna helg. Livet bara rusar på och jag känner mig tacksam över allt det som är mitt liv just nu. Tacksam för ny ork, för att få hänga med vänner, vara i min församling, njuta av vårt hus och trädgård och att få mycket tid tillsammans med familjen. Ett lugnt och händelselöst år är ju målet och jag vilar verkligen i det. Önskar er alla en välsignad vecka!

Fredagstraditionen

(null)

Den underbara fredagskänslan. Hämtade glada barn på förskolan som var ute och lekte i vatten och geggamoja. Så tacksam för vår förskola, världens bästa! Så glad att se barnens lycka över att det är fredag. 

(null)

Ebbe går alltid direkt in medan Olle alltid vill vara kvar ute och skotta en stund.

(null)

Sen har jag kopierat min syster Ulles tradition - fredagsbrödet. Köper ett gott bröd från bageriet som vi festar på och så vill barnen ha smoothieglass, gjord på naturell yoghurt, hallon och banan (tips!) Varannan dag får de bestämma vad som visas på paddan här hemma under melliset efter förskolan. Funkar förvånansvärt bra!

(null)

Och medan de fikar och kikar på paddan dricker jag kaffe, äter det goda fredagsbrödet och säger hej till er. Önskar er alla en fin helg!

Ett annorlunda liv

(null)

Sitter på tåget mot Uppsala för att träffa min syster Camilla som är där i helgen. Det känns som evigheter sen jag satt på det här tåget. Förr var det min vardag, nu sker det sällan. Rullar förbi mitt älskade Örbyhus (ni ser ju kyrkan på bilden!) och känner tacksamhet. Tacksamhet över alla fantastiska människor som bor här, för vår tid som Örbyhusare och allt härligt som den tiden rymde. Jocke påminde mig imorse om att det är 5 (!) år sen vi slutade som ungdomsledare i församlingen. Bästa tiden i livet, så tycker vi fortfarande! Sitter på tåget och funderar över min resa det senaste året. Så mycket som är annorlunda. Så tacksam att jag tog tag i min trötthet och mitt ohållbara sätt att leva. Glad att jag äntligen vågar lyssna på och prioritera mig själv för en stund. För det betyder att jag också prioriterar min familj högre. Att Jocke och jag fått mer tid tillsammans är så värdefullt för vår relation. Och mår vi bra tillsammans, då mår barnen bra! Någon undrade på vilket sätt jag lever annorlunda. Här kommer några grejer:
  • Jag älskar ordning och reda men har vågat sänka min standard. Flera dagar i veckan är sängen obäddad vilket var helt otänkbart för mig tidigare. Ibland städar vi inte förrän det ligger stora dammråttor på golvet och det är okej. 
  • Jag har slutat rädda världen detta år. Det betyder att jag kan tänka att "det är inte ditt år att hjälpa" när jag går förbi en tiggare vilket alltid medför dåligt samvete för mig. Eller att jag försöker begränsa mig på jobbet eller privat och inte ta på mig mer än vad jag behöver. Good is enough, svårt men viktigt.
  • Jag har börjat säga nej och gör bara det jag verkligen vill. Tillåter mig att ligga hemma i soffan flera kvällar i veckan och va med Jocke eller se en serie.
  • Prioriterar min träning! Det gör sån stor skillnad, önskar jag tagit tag i det tidigare. (Om du inte mår bra, ta tag i detta direkt!)
  • Gör sånt jag tycker om, som att ha vänner på besök eller åker själv till Uppsala för att träffa min syster. 
  • Prioriterar sömnen och går och lägger mig tidigt ibland bara för att jag vet att jag behöver det.
  • Lägger bort mobilen så mycket det går. Stänger av helt ibland och är onåbar, skön känsla. Surfar mindre på sociala medier, det gör mer med humöret än man kan tro. Så ofta jag varit frånvarande med barnen för att min skärm slukat mig, så otroligt ovärt.
  • Försök till en mer avslappnad relation till Gud. Att ta bort min egen kravlista hur jag "borde" vara och bara försöka ta in att det jag alltid försöker säga till andra andra: "Gud älskar dig som du är! Du är värdefull, viktig, dyrbar och alldeles fantastisk. För att du är den du är. Det finns ingenting du kan göra för att Gud älskar dig mer eller mindre. Guds kärlek är alltid större än vad du kan förstå"