God jul 2016

Vår lilla familj! Inte lätt att få till en bild med en 2-åring som inte vill. Tur att det inte är de vackra och perfekta bilderna som gör julafton lyckad utan stunderna man får tillsammans. 
Tolv sorters kakor, vilket är tradition hemma hos Lundqvist. 
Ebbe fick ett brio-tåg i julklapp. 
God jul från oss! När man kör in i Harkskär står det "Välkommen till Harkskär, här tar vi det lugnt." på skyltarna. Och precis det lever vi upp till denna jul. Julafton började med "Samling vid krubban" där jag hade hand om sången och musiken, följt av traditionsenlig julkorv när vi kom hem igen. Sen väntande 12 sorters kakor till kaffet. Bara massor av goda varianter att njuta av! När klockan slog tre bänkade vi oss framför Kalle Anka och jag sov, som alla andra år, min årliga julslummer. Skönt! Sen tog jag och Ebbe en promenad i mörkret för att Ebbe också skulle få sova. Resten av julafton bestod av julbord och besök av tomten. Ebbe var livrädd och grät sig igenom hela besöket. Idag, när det mörknade på nytt, blev han återigen ledsen och sa gång på gång "inte tomten". Och gång på gång har vi försökt lugna honom med att svara att "tomten kommer inte". 
Idag, när det är juldagen, njuter vi i mjukisbyxor av att få fortsätta att fika och äta gott, gå promenad, leka med Ebbes kusiner och med alla leksaker som tomten kom med igår. Julefrid och vila - precis vad vi längtat efter! 

Kommentera inlägget här :